Search

BURO. horoskop: Ožujak

BURO. horoskop: Ožujak

Kome se zvijezde smiješe, a kome se smiju...

Tekst: BURO.


Ne očekujte od ožujka ništa senzacionalno, ali sasvim je okej mnogo očekivati na duge staze. Saturn okićen cvijećem na vizualu nije slučajnost. Bojimo ga se jer su mnogi uvjereni da s njim dolaze krajevi, smrti, usporavanja, teški, suhoparni i bolni trenuci. Saturn predstavlja i starije ljude, prosjake, autoritete i stvari koje dugo i predano učimo kako bismo njima ovladali. Lajanje na njega u astrologiji jest kao ozbiljno psovanje Boga pred svećenikom koji ne razumije da smo povremeno ljuti na život. Saturn je rodio sunce, naš život, kako da ga ne volimo i ne slavimo? Saturn sada mijenja znak i iz grube strukture i želje da stvari stavimo na noge, sada želi da uspostavljenoj strukturi da sadržaj. Dolazi nam u znaku informacije, što bi značilo nešto poput – imamo sobu koja ima samo zidove, a sada ju treba ispuniti sadržajem, možda baš cvijećem jer nam je Venera ovog mjeseca jako mirisna, a u Biku je ona možda i najsenzualnija.

Saturn u vodenjaku također voli postavljati ciljeve. Koji god da ste znak, cijenit će se ako se odlučite pozabaviti nečime što se tiče nadogradnje informacija. Merkur je 10. u mjesecu prestao biti izgovorom za kašnjenje faktura, administraciju, problem s prijevozom i kašnjenje, svađe i povratak bivših, pokvareno računalo ili telefon i dekoncentriranost. Hedonizam Venere u biku probudit će u nama onu organsku, životinjsku želju za životom. Posebna stvar koja se događa jest joga koju prakticiraju Mars i Jupiter – naša volja udružena s velikim spektrom mogućnosti za rast i napredovanje. Obratite pažnju na žene u vašem okruženju, mogu biti izvor velike inspiracije. Počinite nešto saditi, a plodovi će doći mnogo kasnije. To je divno. Imamo priliku i za zadovoljstvo, ali i ja njegovo odlaganje, belezza!

BURO. horoskop: Ožujak (фото 1)

Čini se da donošenje novih odluka (pravih, autentičnih, koju uključuju sve vaše dijelove) možda ipak dolazi tri mjeseca nakon Nove godine? Venera će biti u Biku, tamo se odmara, a idealno je da pronađete područje u koju trebate investirati, započnete svoj biznis. Ovo je kuća njege lica i tijela, unošenja zdravih stvari u organizam, a vladarica uživanja želi da vam glava lakše sjedi na ramenima. Imat ćete energije i volje jer su Mars i Jupiter zajedno, sila i umnost dolaze u kuću posla i žele od vas da preuzmete inicijativu. Saturn napušta teme teških šefova, nemogućnosti napredovanja, zaglavljenosti koja se mogla odnositi na karijeru u prošloj godini. Sada ulazi u kuću društvenih odnosa i vaše javne slike. On se ovdje dobro osjeća i uspostavlja stabilne odnose, kontakte i ostvaruje vaše ciljeve. Manje ćete biti fokusirani na uobičajenu rutinu na poslu, sada vam je potrebna mreža kontakata ili klijenata kako biste ga razvili. Dolazi u znaku komunikacije, pa je moguće da ćete u naredne dvije godine upoznavati saturnijske, starije ljude koji vam mogu pomoći u poslu iskustvom koje vi nemate.

Također, Saturn želi raščistiti odnose s prijateljima, kolegama i predstavlja sjajan test realnosti. Odnosi mogu biti zapušteni, kolege teške, ali isto tako i stavljanje odgovornosti na vlastite želje i postepeno ispunjavanje istih cilj je u iduće dvije i pol godine. Važno je da se sve događa postepeno, jer Saturn ne voli onaj dio vaše prirode koji sve želi preko noći. Ovo je kuća u kojoj zarađujete svoj novac, pa ne očekujte nikakve brze efekte, ali ono što sada započnete može se jako isplatiti tijekom ove i sljedeće godine i dati vam osjećaj smisla. Gdje on prolazi, tu je odgovornost, a kako je u pitanju kuća zabave, društva, sada je vrijeme da se pozabavite teškim saturnijskim razgovorima i mjerite svoj društveni krug kvalitetom.

Kako da se bolje povežete sa suradnicima i ljudima koje ne birate? Dobro je da u narednih nekoliko mjeseci, dok bude u znaku vodenjaka, učinite nešto što zahtjeva networking, povezivanje, predavanje, riječ ili informaciju. Ideje mogu biti da započnete biznis, počnete da učite, aplicirate za kredit, promijenite posao. Ne brinite, neće biti tako suhoparno jer vam snagu i optimizam donose Mars i Jupiter u zajedničkom snažnom aspektu. Ovo mogu biti poslovi sa zlatom, kao i s dragim kamenjem koje Mars označava, ali s obzirom na to da su male šanse da ćete otvoriti zlatarnicu, barem si priuštite neki kamenčić za sreću. Sveukupno, za vas ljude od akcije i Marsa, mjesec je vrlo otvoren za odgovornu, saturnijsku upotrebu vaše energije. Mars označava i fizičke aktivnosti, operacije, borilačke vještine, voli da kuha i siječe stvari rukama, pa sve i da vam to ne postane dnevni posao, tražite neku aktivnost u ovom ključu: boks, tehnike za savladavanje bijesa ili školu kuhanja. Gdje sada usmjerite energiju, tu ćete vidjeti rezultate. Ne odmah, ali će biti čvrsto utemeljeni.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 2)

Venera, vaša vladarica, ulazi u vaš znak. Venera u Biku najviše voli prokreaciju, umjetnost i odavanje zadovoljstvima, sve ono što je Bik. Njen prijatelj, Jupiter, bit će uz nju i donijeti vam priliku da učite. Ona je ljubav, a on je viša ljubav, a ovog mjeseca udružuju snage. Donose vam strance, ženske figure ili ljude od utjecaja koji mogu proširiti spektar vaših znanja, resursa ili inspiracije. Vi sami možete otkriti talente koje ste zapostavili, ali bez vježbe ništa. Nešto što sada započnete, a tiče se učenja, mentorstva, dalekih putovanja koja imaju za cilj učenje ili karijerni razvoj, odrazit će se na čitavu ovu godinu. Jupiter donosi obilje, pa ono što sada zasijete, dvostruko ćete žeti.

Saturn, vaša karma i osjećaj odgovornosti mijenja znak. Možete osjetiti da se teško breme vezano za očinsku figuru, autoritete, vašu individualnost, želju da se ostvarujete, putujete, promijeni na dobar način. Sada vam vladar odgovornosti i vremena daruje da od strukture koju ste uspostavili napravite novu infrastrukturu. Jedna faza se završava, a veće su šanse da se nadovezuje: vaša uvjerenja o svijetu se radikalno mijenjaju, odnos prema novcu, zarađivanju, velikim ideologijama. Sada u kuću karme dolazi karma. Točnije, dolaze nove odgovornosti vezane za posao, a koje bi mogle biti rezultat odlaganja ili zanemarivanja onoga što je vaš pravi životni poziv. Ne dajte se zbuniti ako odjednom osjetite silan besmisao svega što radite. Gdje je Saturn, tu je i reputacija koja će se mijenjati. Težak nadređeni, osjećaj da taj posao nije za vas, potreba da napravite nešto novo za vaš CV, da promijenite način na koji funkcionirate, pa sve i da ste u karijernoj krizi, kriza se mora dogoditi. Najgore što možete učiniti jest ignorirati je. Smjer za razmišljanje su poslovi u polju informacija, informacijskih tehnologija, a Saturn u vodenjaku jako voli postaviti cilj. Zato, sve i da ne znate koji je, tragajte za ciljem. Pomoći će vam to što Jupiter, vladar našeg osjećaja sreće, dolazi u poziciju gdje najbolje radi svoj posao: umnožava vaše želje i može uvećati resurse iz kojih zarađujete. Možda je vrijeme za razmišljanje o dodatnom poslu ili učenju neke nove vještine? Razmislite o pasivnim prihodima, nekom novom vidu štednje ili zarade. Inače, kada Venera dođe u vaš znak, vrijeme je da muzicirate, stvarate i iskusite energiju radosti u ritmu, plesu, pokretu. Bez toga nećete osjećati zadovoljstvo, pa ili konzumirajte ili stvarajte neku lijepu umjetnost.

Ako je bilo problema u vezi posla, Mars kreće direktno u vaše polje karijere, penetrira, pregovara i pokazuje mnogo više energije. Nelagodne situacije s kolegama ili prijateljima, loši efekti internet kampanje ili slab odziv klijenata, loš rad kolega, zamijenit će se ogromnom energijom da uspostavite novu organizaciju na poslu i postanete dobar autoritet. Mars je vaše javno Ja, a u kući je onoga po čemu ćete biti zapamćeni, a ovog mjeseca možete započeti potpuno novu biznis metodologiju. Mnogi inženjeri, kirurzi i sportaši imaju izražen Mars, on vam daje snagu da budete precizni, fokusirani i izdržljivi. Merkur je mogao da uzrokovati razne nesporazume, a sada će htjeti ići u kazalište, kino, kreativno provoditi vrijeme. Bit će u kući koja voli ono što najviše volite: zabavu i budalaštine. Pun mjesec će donijeti novu perspektivu po pitanju djece, partnerskih odnosa, ali i onoga što od maloprije, zabave. Ako niste u umjetnosti, igrajte se, inovacije u poslu dolaze iz baš ovog tipa kreativnosti, nečega što vam raduje srce. Kako? Merkur vlada inteligencijom, a dolazi u kuću više inteligencije, da vam kaže da možete na neki sulud i šašav način napraviti revoluciju. Važno je da se umrežavate, bilo na internetu ili u društvenoj zajednici. Posljednjih deset dana mjeseca donijet će vam zaslužen odmor i priliku da pobjegnete od svakodnevice. Možda dobijete posao preko interneta ili vam jednostavno poraste interes za transcendentnim, bavljenje astrologijom, učenju o nesvjesnom, odlasku na psihoterapiju, ajurvedsku masažu, sve što bi vas moglo pročistiti ili zacijeliti, uradite to. Ovo je veza s vašom dušom, imperativ da samo “budete”, bez potrebe da stječete. Sat dnevno aktivno posvetite ničemu, tišini. Otkrijte teške dijelove prošlosti, fragmente koji su vam potrebni da biste se osjećali cijelima, pamtite snove, nosite ih na psihoterapiju ili počnite redovito meditirati. U tišini se kriju odgovori pa pitanja kako poboljšati karijeru, odnos s autoritetima, kolegama. Počnite mjesec radošću i potragom za novim projektima, a završite kontemplacijom na temu: da li je to ono što moja duša zaista želi?

BURO. horoskop: Ožujak (фото 3)

Ako su postojali problemi s ocem, papirima ili putovanjima, odlaganjem tečaja koji ste planirali da upišete, vaš vladar Merkur ubrzo postaje direktan u kući vaših autoriteta koji nisu očevi već poslovi ili institucije. Vrijeme je da se vaš najčešće najjasniji glas čuje i možda potpiše važan dokument, održi predavanje poslije kog ćete dobiti sjajnu poslovnu ponudu. Venera vas je dobro častila, jer vam predlaže da otputujete daleko od realnosti, ako niste u prilici, postoji niz besplatnih tečajeva na internetu koje možete da otkrijete. Razmislite o tome što biste voljeli naučiti, što vam duša traži jer vas krajem mjeseca čekaju konkretni zadaci.

Moguće je da ćete vrijeme s partnerom provoditi u nekom tajnom okruženju, jer se partner (imali ga ili ne) nalazi u kući "loših zadovoljstava", iako se to zapravo može prevesti i kao "bed pleasures", zadovoljstvo u izležavanju, dugom spavanju ili seksu. Imate priliku da uživate u tajnosti, u stvarima koje na zdrav način pomiču granice u odnosima. Možda ćete sanjati snove koji vam poručuju vaše istine? Briga za sebe, ona najobičnija, važna je tema. Napunite kadu, mažite se uljima da skinete zimu sa sebe, odlazite na tretmane lica. Sad je vrijeme da objelodanite svoje skrivene potrebe i dozvolite sebi da budete ljeniji, spavate duže - jer nije da je to lako, i odmaranje se vježba.

Ako postoji ženska osoba koja prolazi kroz neku tešku osobnu dramu, pomozite joj. Netko iz vašeg okruženja će se možda poželjeti preseliti, ili će imati teške misli vezane uz sebe i pitanje stanovanja. Istovremeno, stvar koju volite - širiti znanje, povoljna je od 10. u mjesecu, kada možete postati dio grupe koja je vama interesantna, a bi ćete i vi njima. Zato javite na vrijeme gdje ćete držati radionicu ili predavanje.

U vašu kući resursa i seksualnosti, dolazi planet seksualnosti, Mars, vaš libido, s Jupiterom koji voli uvećavati zadovoljstva i novac. Ovo može da kreira obilje, završavanje poslova s porezom koji će biti dobri po vas. Venera je senzualni dio seksualnosti, a Mars onaj nagonski. Vrlo je moguće da će u kući seksa on željeti da se posveti senzualnim zadovoljstvima, gdje će vam biti Venera. Prava pred proljetna idila. Loša je stvar što on označava i traume, kao i ova kuća, pa ako vas ove teme preplavljuju pravo je vrijeme da se obratite za pomoć ljudima koji rade u ovoj kući, a to su sve vrste savjetnika. Jupiter i Mars doslovno mogu da otključaju dijelove tijela koji su bili inhibirani. Pustite sebi Marvina Gayea i "Sexual Healing" i razmislite gdje usmjeriti ovaj jak nalet nagona koji vam može donijeti iscjeljenje. Ova kuća vlada temama koje ne možemo da izbjegnemo: bliskost, porezi, seks, smrt i traume, ali vam ovaj mjesec donosi mnogo energije za transformaciju. Saturn započinje s odgovornostima koje se tiču putovanja, posla, a vrlo će uticati na reformiranje vašeg sistema uvjerenja. Zato se uprite u duboke teme navedene iznad i biće vam jasnije koje su to nove naočale kojima bi trebalo da sagledate realnost. Možete naići na jako stroge učitelje, ali isto tako, savladati i neka temeljna znanja za koja vam je potrebno mnogo vremena, a koja su vam neophodna. Saturn vam daje rok, ali je jako dug, zato počnite odmah. Vi volite organiziranost, pa vam je saturnijski strog i zahtjevan učitelj sasvim dobrodošao jer vam dolazi u znaku informacije, na čiji vam spomen sjaje oči.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 4)

Odmah se približite kolegama ili klijentima i plasirajte svoj proizvod ili ideju. Ako ste poslom zadovoljni, vaše omiljene aktivnosti: koncerti, filmovi i kazališta su kao stvoreni za mali beg od stvarnosti ovog mjeseca. Ako ste imali probleme s očinskom figurom, razvlačenjem nekog projekta ili putovanja, to sada ne bi trebalo raditi probleme. Mars i Jupiter čine rijedak spoj koji označava manifestaciju, mogućnost da kroz stvari koje radite uvećate učinke svog rada i iznesete ih na vidjelo. Kod vas se to tiče odnosa, poslova i novih prilika da potpišete dobre i trajne ugovore. Ako ste baš astro-navođeni, a trebate potpisati neki dokument, možete to odložiti do 10. u mjesecu kada će retrogradni Merkur prestati zbunjivati. Iako je i tad najbolji savjet da sa sobom povedete pravnika čije utrenirano oko Merkur ne može zeznuti. Bilo kako bilo, u jeku završetka retrogradnosti, vaš osjećaj za uživanje i ljubav dolazi u kuću društvenih i internet krugova. Odlazite na poslovne događaje i ne izbjegavajte društvena okupljanja, osmislite internet strategiju za svoje poslovanje i nećete pogriješiti. Venera je u svom znaku i tu joj nitko neće zabraniti da uživa.

Ona označava i kreativnost, sve i da se ne osjećate naročito kreativno, žar će se buditi na internetu ili u krugu vaših kolega, daljih prijatelja, možda starijeg brata ili sestre? Osmislite sve što je lijepo, a tiče se ljudi u realnom ili internet okruženju: sredite svoju web stranicu, napravite tulum ili poslovni događaj, u tim poljima vas čekaju plodonosne stvari. Možete da naletite i na potencijalnog poslovnog ili privatnog partnera, tako da bi baš bilo gubljenje vremena provesti mart u izolaciji. Biće dodatno uzbudljivo jer je s Venerom planeta revolucije, Uran, pa očekujte susrete koji su neobičniji no inače. Svakako je dobro i da osmislite projekt koji se tiče interneta, struje, nešto s tim prefiksima ubacite odmah u svoj posao. Možete imati i bro ili sister romance, da se zanesete u idejama koje s nekim razmjenjujete i to je sjajno, kad ste se posljednji put zaljubili u ideje prijatelja? To je baš zdravo.

Pun Mesec će potpuno očistiti tragove zakašnjelog retrogradnog Merkura, jer 9. u mjesecu dolazi pun Mesec u kuću vaše komunikacije i odnosa s neposrednim okruženjem. Sjajno je vrijeme da sredite svakodnevne stvari u poslu, odnose s kolegama, račune i administraciju. Učite kako postaviti zdrave granice u komunikaciji, ali još više kako vašem vladaru, Mjesecu, koji je često osjetljiviji nego kod drugih, dati slobodu da se socijalizira. Merkur će vam pomoći u tome jer se pomiče u kuću dalekih putovanja i duhovnih učenja, pa je možda zaista prava prilika da se socijalizirate ili razvijate posao daleko od doma. Ako za to nemate priliku, svaki vid obuke koji vas uči nečemu stranom ili upoznavanje stranaca koji vas mogu naučiti nekoj novoj vještini je sjajna ideja. Moguće je i da ćete dobiti povišicu, a ako imate osnova da je tražite, učinite to.

Saturn napokon napušta kuću odnosa, koji su vas dugo blokirali, najviše privatno. Malo će se vratiti ovdje u srpnju, ali sada imate dozvolu da izađete iz nekog problema koji su nosili veza ili posao. Ako ste radili na tome, dobit ćete još veću nagradu, pa odnos ili posao možda postanu bolji nego ikad. Poradite na pitanjima zajedničkih resursa ili osobnih trauma, pa ako su to vaše teme, one postaju prioritet, razmislite o odlasku kod psihoterapeuta ili reviziji načina na koje zarađujete. Možda vam je potreban poslovni partner, a možda je vrijeme da dovršite neki posao koji vam se obio o glavu. Jupiter dolazi u polje u kom je bio Saturn, čini vlažnim stvari koje je Saturn osušio, i blagoslivlja. Evo ga u kući najintimnijih odnosa, pa očekujte promjenu svesti kada je bliskost u pitanju.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 5)

Problemi koji ste mogli da imate u komunikaciji s poslovnim ili intimnim partnerom se završavaju, ako je bilo do retrogradnog Merkura. Već od desetog u mjesecu imate priliku za uspješnije saveze, sporazume, ugovore i mnogo ugodnije razgovore sa značajnim drugima. Stabilizacija zajedničkih resursa ili prihoda je izvjesna jer sada možete bistrije rasuđivati koja materijalna ulaganja i koje emocionalne investicije možete početi produbljivati, a koje da eliminirati iz života. Venera koja je blaga, dolazi u kuću vaše karijere. Obnavljanje poslovne pojave, od outfita do načina na koji prezentirate svoj rad se mogu poboljšati. Ako mislite da je vrijeme za povišicu, slobodno je zatražite. Venera se voli odmarati u karijeri, može donijeti nove uzbudljive poslove koji su naprosto lijepi, u kojima ćete uživati. Vlada osmjehom, pa je važno da nađete i zrno zadovoljstva premda bili u poslu koji vam samo donosi novac. Također je i vladarica novca, pa osim povišice može i umnožiti resurse od kojih zarađujete ili donijeti ugodnu atmosferu na poslu. Ok je i da dekorirate svoj ured, sredite sajt, sve što može unaprijediti vaš posao i kvalitetu kojom ga prezentirate je dobra ideja. Možete upoznati žensku osobu ili nekoga "Venusian": lijepu, vedru osobu s kojom uživate, a predstavlja figuru autoriteta za vas. Može vam pomoći u poslu, a možda ćete je samo upoznati na nekom sastanku i provesti lijepe zajedničke trenutke, sve od romanse do toga da s tom osobom započinjete posao dolazi u obzir. Što je ljepše nego da dođete do nekoga s autoritetom tko nije autoritativan, već nasmijan, zna da bude pravi nježan lider, a ne hladnokrvni rukovodilac.

Saturn napušta vašu kuću posla, zdravlja i svakodnevice i ostavlja za sobom odgovornosti koje ste imali po ovom pitanju. Sada dolaze nove prilike da, ako imate svoj biznis, zapošljavate nove ljude, proširite posao. Ono što je gotovo obavezno je da promijenite nešto u vezi prehrane, odnosa prema tijelu i možda nečega u veži kroničnih bolesti, kičme, krvne slike. Ako imate zdravstveni problem, sada možete naći pravog liječnika, a ako nemate, razmislite dublje o simbolici Marsa koji hrabro korača vašim poljem zdravlja. On je planeta individualnosti, gdje u putu rasta želimo pobijediti, što vi naročito volite. Primarno, Mars motivira da preživimo i pobijedimo. Kod vas će se odraziti i na borbu sa strahovima. On je naš odgovor za borbu, a Saturn dogovor za primirje i red. Kako će biti u znaku kojim vlada Saturn, ne bojte se iskaliti svoj bijes, jer tijelo pamti situacije kada je bilo u opasnosti i sada se želi vratiti u balans. Nikako nije ideja da po svaku cijenu pobijedite, već se temeljno posvetite nekoj dijeti.

Iako je Saturn režim, on sada želi polako, s njim nema instantnog učinka. Jedan po jedan odnos, jedna po jedna zdravija namirnica i na putu ste do pobjede. Locirajte odakle dolaze konflikt i bijes i rješavajte ih iz temelja, nema nagona za instant pobjedom jer nećete trijumvirati. Saturn može do srpnja dosađivati u polju odnosa, inzistirati na stavljanju fokusa na brak, posao i sve odnose koji traže vaše obećanje na trajanje. Usporit će vezu, preispitati vašu profesionalnu odgovornost, moralnost i morat ćete preuzeti dodatnu odgovornost u nečemu na polju odnosa. Rast u odnosima je važan, a potrajat će u naredne dvije i pol godine. Čistka odnosa i načina na koji gledamo na posao. Ako je nešto iscrpljujuće na način koji je previše zahtjevan, zapitajte se. Procijenite je li nečije insistiranje na vašem karijernom razvoju ili rastu intimnog odnosa zaista previše za vas ili izbjegnite preuzeti odgovornost. Zato povijte svoj rep i promislite: "Je li ovaj poziv na novu odgovornost za mene dobar ili me zaista ugrožava?". Svakako želi da "požurite polako", temeljno preispitate svoje poslovne i intimne odnose jer će se oni znatno transformirati u iduće dvije i pol godine. Saturn je karma, ali ne kao nešto nevidljivo što vam se vraća iz prošlih života, već poziv da se bolje pozabavite stvarima koje ste nekada loše započeli. Možda je zaista dobro podnijeti neku žrtvu u vezi posla i odnosa, a možda je vrijeme da se postavka iz korijena mijenja. Zaštitnici hrabrosti, Lavovi, dajte sve od sebe, samo da je to upućeno vašem identitetu, to šesterostruko provjerite. Pratite vašu čakru, srce, jer će se u poslu događati uranski radikalne i lude promjene, iskoristite ih kao pravi vizionari. Uran nam daje brze, munjevite ideje. Nov i mlad Mesec će ovog mjeseca stavljati fokus na resurse, emocije i na putovanja. Otkrijte nove talente i destinacije i vaš svijet je vaš. Povezivanje interneta i putovanja je odlična poslovna ideja.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 6)

Vaš vladar, Merkur, mogao je raditi probleme u poslu ili sa zdravljem, nečemu što iskrsava u vašim dnevnim rutinama, sa zdravljem kućnih ljubimaca, nešto što se tiče važnih poslovnih razgovora ili u vezama. Ovo je bio poziv da nađete novi balans baš u značenju vašeg znaka: iscjeljenja, zdravlja, rješavanja konflikata, učenja da bolje ulazimo i izlazimo iz istih i živimo emocionalno i tjelesno zdravije. Sada planeta uživanja ide u inozemstvo ili želi učiti nešto lijepo. Venera u kući dalekih destinacija i viših učenja, uvijek želi nešto sveto. Venera nije samo obično uživanje, već i sveta ljubav, pa sve ono u što cijelim bićem ulažete i što "religiozno" sledite, sada je pravo vrijeme da to učinite: putovanje koje će vam otvoriti oči i proširiti uvjerenja, otvoriti ljubav prema drugim kulturama ili jednostavno, oplemeniti vas. Privlačit će vas da suradnja sa strancima, a možda se pojavi i osoba koja je mudra, sagledava stvari drugačije od vas, a vi odjednom osjetite da ste spremni da proširite svoje svjetonazore. Kao neki životni mentor koga niste ni očekivali… Samo pratite činjenicu da je ta osoba kao učiteljska figura koja može doći izdaleka. Može biti i žena ako ste muškarci i obrnuto, ne mora biti romantično, ali svakako je inspirativno.

Venera želi da vam bude ugodno, zato samo pratite taj osjećaj i znat ćete odnosi li se ovo na putovanja, upisivanje novog tečaja, odlaska na usavršavanje ili seminar ili se jednostavno zaputite u inozemstvo da šutite i uživate u mudroj tišini. Ovome se dodaje i energija egzaltiranog Marsa, dodatnog pojačanja u polju romanse, odakle napokon odlazi Saturn. Mogao vas je vraćati na neku karmičku temu, a sada vam daje prostor za stvaranje strukture. Daje vam hiper odgovornost prema djeci ili radu. Sada tu dolazi novo tlo i energija: Mars i Jupiter zajedno su kao plesač pun elana i inspiracije za koreografiju i dinamičnu ekspresiju. Sve je u kući performansa, humora, umjetnosti, biznisa, fakulteta. Imate snage da započnete nešto novo, a ima šifru kreacije. Sada je idealno da započnete biznis, postanete redovni u odlasku na kulturne manifestacije ili u bavljenju fizičkim aktivnostima koje su kreativne: capoeira, plemenski plesovi, a kako je ovo kuća vaših kukova, gledajte da ih što više činite fleksibilnijim. Potrebno je imati jednu vrstu zdrave odgovornosti za to s kim se viđate, zabavljate, provodite slobodno vrijeme, čemu se radujete. Te stvari je potrebno fokusirati i ne rasipati se na laku zabavu. Ako ste uspostavili dobar temelj za vaše kreativno ja, sada vam Saturn govori da to proširite. Nove kreativne ideje i projekti vas čekaju, samo je potrebno da na tome radite i vaša prirodna metodičnost će vas pretvoriti u kreativca. Možda će dužnosti na poslu biti veće, ali je jako važno da se sada riješite nečega što vas odvraća od vaših ciljeva: ne gubite vrijeme na aktivnosti koje bezvezno oduzimaju vrijeme, morate smanjiti besmislene mailovi ili razgovori.

Vrijeme je za nešto novo u polju zdravlja, jer Djevica, osim što je simbol iscjeljenja, vlada vašim probavnim sustavom, pa nemojte više probavljati ono što je teško za želudac. Saturn je ovdje, ne brinite, ne donosi ništa iznenada. On samo provjerava jeste li dovoljno brinuli o sebi, zdravlju, načinu na koji rješavate konflikte, onome što jedete. Možda ćete osjetiti da je potrebno vratiti neke dugove, a možda osjetite da je potrebno ispuniti i neki “karmički dug”. To znači da trebate razmisliti možete li na neki način pomoći, je li vrijeme da subotu provedete volontirajući, u nekoj humanitarnoj aktivnosti, pomažući ranjivim skupinama ili životinjama? Bilo bi dobro da iz resursa koje imate poklonite nešto ljekovito drugima, a to će zacijeliti i vas. Volontirajte, ponudite besplatnu uslugu nekome tko si je ne može priuštiti i to će vrlo vjerojatno biti bolja investicija nego da ste se prihvatili projekta koji će vam otplatiti kredit za stan. Svatko od vas je duboko unutra veliki humanitarac. Liječeći druge, donosite dobro sebi, a sve što započnete u ožujku nosi plodove u idućoj godini. Počnite mjesec učenjem i radom, a završite ga darivanjem drugima.

Osjećaj svrsishodnosti je kod vas razvojna motivacija, zato proširite znanja, učite druge, držite predavanja ili prezentacije i ne može da ne završi dobro. Nov Mjesec će krajem mjeseca možda donijeti ljubav prema nečem skrivenom, osobi koju možete upoznati u tajnim okolnostima, a koja će iskomunicirati najskrivenije dijelove vaše neverbalne ličnosti na dubokom psihološkom nivou. Zanimljivo.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 7)

Promjene u poslu, odnos s djecom, stavljanje zareza na neki odnos ili točke na lošu naviku mogli su vas mučiti u veljači. Ako ste imali problema sa zdravljem, zaposlenima, kolegama, vašim kućnim ljubimcem, sada dolazi transformacija. Venera, vaša vladarica odlazi u kuću iz koje izlazi drugačija. Moguće je da ćete upoznati nekoga u tajnim i skrivenim okolnostima, imati jako bliske trenutke s partnerom koji će proširiti vašu viziju intimnosti i bliskosti. Uživat ćete u stvarima koje nisu svakodnevne, a ako imate neku neriješenu traumu, pravo je vrijeme da o njoj porazgovarate sa stručnjakom. Venera je blaga, a dolazi u jako tvrdu kuću, gdje se može retraumatizirati nečime, ali ne može biti jako strašno. Želi vidjeti kako da bolje voli, u čemu da dublje uživa, s kakvim problemima je potrebno da se suoči da bi iz mraka izašla svjetlija. Također se odnosi na to da možete nabasati na novog poslovnog partnera i početi investirate u zajednički biznis.

Imat ćete sreće s plaćanjem poreza ili zajedničkim investicijama. Načelno, kada se nalazi ovdje zna dati uživanje u seksualnim zadovoljstvima, sve što godi vašem tijelu i što može otvoriti puko tjelesno povjerenje. Ako je ranije nečim bilo ugroženo, sada je vrijeme da krenete na neku kreativnu školu plesa, radionicu ili ostvarite novi kontakt kroz "kožno povjerenje". To ne mora biti seks, ali može. Upoznavanje nekoga preko aplikacije ne bi trebalo završiti te noći, već produbiti vaše tjelesno povjerenje. Vladarica zadovoljstva dolazi u kuću skrivenih zadovoljstava, a to je sjajna prilika da istražite svoje talente, osvijestite potrebe, podijelite teške emocije kroz suze, kontakt, zagrljaj i reparirate tijelo. Budite što manje umni ovog mjeseca i slušajte što vam tijelo poručuje: da li ne podnosi nešto od ranije ili ne metabolizira dobro odnos u kojem je trenutno? Blokade mogu da padnu, samo je pitanje koliko ste spremni zaviriti u svoj mrak. Sada će vam biti lakše da to uradite, jer Venera zna uživati i kada je teško. Pitanja koja se tiču stanovanja, emocija iz djetinjstva, odnosa s majkom, bili su dosadne saturnijske tema koje napokon dobivaju novi oblik. Promjene u kući, renovacije, pronalaženje stana, teške emocije u vezi doma će sada napokon doći u kuću gdje nalazi kreativna rješenja. Sada vaša energija, Mars, dolazi ovdje. Neće vam sušiti energiju, kao Saturn, već dati priliku da učite, dobijete neki novi posao koji se tiče učenja ili predavanja.

Još bolja stvar se dešava, a to je aspekt koji donosi blagodati: spoj vaše energije i optimizma (Mars i Jupiter) imat će snage popraviti neku obiteljsku temu, učiniti fizički ili mentalni napor koji donosi dugoročno rješenje - nije obično spremanje kuće u pitanju. Nešto što možete unaprijediti, a tiče se (osjećaja) doma, na tome radite kao vojnici. Saturn sada dolazi u kuću ljubavi i pita vas što vas zabavlja? Jeste li se odaljili od zadovoljstava koja su neophodna da bi odnos opstao? Sve i da imate petoro djece, pita vas što je vaš izvor kreativnosti?

Saturn traži da postavite novi cilj vezan za posao koji vas ispunjava. Sada hoće cilj, dugoročno uvećavanje odgovornosti. Odnosi se na disciplinu s djecom, nov način da nadogradite strukturu koju ste uspostavili. Da recimo, motivirate djecu da uče nešto novo i kreativno, a također može donijeti i vama fokus na to da budete kreativniji, poduzetniji. Ako se tako ne osjećate, nije pametno preskočiti i odložiti neki posao ili kreativni podvig, već pretvoriti ovo u period kreativne inkubacije, što god za vas ona da predstavlja. Kreativnost je iznalaženje originalnih rješenja, ne moraju se odnositi na stvaralački dar, već i na nov način da vladate svojom karijerom, bila ona umjetnička ili ne. Kad kažemo "strukturiranje kreativnosti" zvuči kao da je ubijamo, ali ne. Redovne navike kojima ćete vježbati kako se inspirirati, doći do nove informacije, predano izučavati nešto što će vam dati "Eureka" trenutke, to je put.

Kreativnost mora postati rutina, da se ne bi saturnijski povila i otišla. Odnosi se na strast u bavljenju stvarima, otkrijte što vas "pali" bez izgovora da to ne postoji. Fora je u tome što možete od svog hobija ili prirodnog talenta napraviti posao tijekom ove i naredne godine. Produbljujte znanja prema kojima imate (ili ste imali) strast. Može vam dodatno ometati ljubavni život, potrebna je neka nova zrelost u odnosu, novi sloj odgovornosti prema njemu. Moguće je da će vam se, načelno ove i iduće godine pojaviti starija, zrelija osoba, ili veza koja nosi mnogo odgovornosti. Investirajte u kreativnost, budite inovatori svog života, jer je ovog mjeseca, ako ne i ove godine, kreativnost jedini lijek i poziv na rast.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 8)

Gdje vas je Merkur stresirao? U novcu, obiteljskim odnosima, s previše posla ili ljubavnim životom? Sada progutane suze izlaze van. Merkur iz znaka tugovanja i neverbalnog, postaje direktan u kući romanse, zabave, malih biznisa i životinja i kreativnih projekata. Konačno vam dozvoljava da se rasteretite od misli koje su vas mučile. Bit ćete okruženi ljudima koji će vas podržavati, jer Venera donosi olakšanje i ljepotu kada prelazi vašu sedmu kuću. Ovo je sjajan period za nove verzije ljubavi, pronalaženje novih nivoa senzualnog uživanja s partnerom, a također se odnosi i na dobre ponude kojima dajete potpis (stipendije, ugovori o radu, o osnivanju, bilo čemu što zahtijeva osobnu odgovornost). Venera donosi novac, a kada je ovdje, taj novac može imati i viši smisao. Bit će s Uranom, što zna donijeti iznenadnu vezu ili uzbudljivu poslovnu ponudu.

Uranovu energiju da inovativno utječete na društvo iskoristite od 9. u mjesecu, kada će vas odvesti u kuću prijateljstava da uradite nešto nesvakidašnje, ispričate o emocijama koje su se zaparložile ili poradite na nekim zajedničkim hobijima ili ciljevima. Novi Mjesec će vas podsjetiti na nove stvari koje se tiču fizičkog tijela, a koje niste isprobali. Nešto od energetski orijentiranih aktivnosti: boks, slane sobe, saune, sve što će vam energizirati ili opustiti tijelo, za vas je idealno u periodu novog Mjeseca. Svi su izgledi da ćete nešto renovirati u kući ili uredu, planirati proširenje porodice ili jednostavno fizičkog prostora u kojem živite i radite. Moćan savez rade vaši vedski vladari Mars i Jupiter, a to je spoj snage i ekspanzije, kao da držite štafetu na početku trke i već vidite pobjedu. Odnosit će se na nove stvari koje možete da naučite, tečajeve jezika, nove komunikacijske vještine, proaktivniji pristup prema vašem neposrednom okruženju ili putovanjima, kao i kolegama s kojima radite, ali i na fizičke ili mentalne treninge koje obavljate. On vlada našim živčanim sustavom, pa će ovog mjeseca imati pregršt mentalnog prostora da bude britak kako on to voli. Kako vam dolazi u znaku temeljnosti, a ne dubine, pokušajte se držati discipline više nego želje da proniknete duboko u tajne. Bolje površinski i temeljno, jer duboko u ožujku neće moći. Možda vas iznenadi kratak poslovni put gdje ćete iznijeti svoje ideje na nekom, očigledno, neformalnom sastanku ili ćete ga vi takvim napraviti.

Saturn napokon ostavlja treću kuću koja je izazivala napetost u komunikaciji, s neposrednim okruženjem, braćom ili sestrama. Sada je vrijeme da lakše steknete neke vještine, posvetite se učenju novog jezika ili nečeg što će malo osvježiti vaše neurološke puteve, sve što aktivno angažira mozak je dobro, od sudokua do stranog jezika. Ako razmišljate o bilo kakvom biznisu koji se tiče nekretnina, dubokog emocionalnog rada, započnite ga. Saturn vam u narednih par mjeseci pokazuje kako će izgledati naredne dvije godine, pa dobro oslušnite što je to što treba da rješavate u vezi emocija, stanovanja, primarnog ili sekundarnog doma. Preplavljeni smo informacijama, ali nam i dalje nedostaje prava, razborita, duboko škorpionska, pa su poslovi i aktivnosti koji se tiču PR-a, medija, pisanja, izdavaštva i komunikacija načelno također odlična ideja.

Saturn vam može donijeti teške emocije, odnose s najužom obitelji, ili vas tjerati da se pozabavite temama stanovanja, zasnivanja porodice. Ne nužno ovog mjeseca, ali njegovo sporo kretanje po najdavnijim temama i emocija tražit će da se temeljno pozabavite pitanjem osjećaja imanja doma – fizičkog i emocionalnog. Je li vrijeme za kredit ili za vraćanje emocionalnih dugova sebi, to vi znate. Moguće je da ćete biti potrebni majci, a svakako je važno da njegujete nježnu i žensku stranu vaše ličnosti, jer vam je teže nego ostalima napustiti osjećaj moći i vladanja situacijom. Naredni mjeseci će se odvijati tako da će se prioritizirati pitanje “domova”: emocionalnih i stambenih. Bitno je da sada vi nečemu dajete život: bilo da je to životinja, biljka, dijete ili dajete novi život sebi ili vezi u kojoj ste. Vi ste znak Feniksa, a sada ptica u vama želi da se gnijezdi. Ne otežavajte joj posao slikom o omnipotenciji, budite ranjivi koliko god vas je volja jer se u njoj nalazi vaša prava moć koja se zove snaga.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 9)

Što je zapinjalo u veljači? Problemi s komuniciranjem emocija, komunikacija s kolegama, bliskim prijateljima ili neposrednim okruženjem, domom? Previše posla u administraciji, tipične teme retrogradnog Merkura mogle su vas mučiti do 10. ožujka. Nećete bezrazložno gubiti vrijeme na ovakve stvari, tako da ne pretvarajte retrogradni Merkur u izgovor, možda su ovo vaše intimne teme i bez njega? Dobra vijest je da Venera dolazi u svoj znak, znak Bika, a kod vas će se odraziti upravo na posao. Dolazi u kuću gdje Venera uživa radeći i zna cijeniti male trenutke u svakodnevici. Vrijeme provedeno s malim životinjama je dragocjeno, a kada je ona u znaku prirode još više će voljeti ako učinite nešto za društveno dobro ili boljitak ugroženih skupina. Ako imate novca, donirajte, ako nemate, učinite nešto korisno za društvo, zbilja empatično. Razmišljajte prema čemu gajite najveće suosjećanje i posvetite se tome.

Čime god da se bavite, Venera jako voli da daje dobre savjete, pa ćete znati pametno savjetovati druge. Empatija je često snažnija nego bilo koja riječ ili djelo, a ovog mjeseca se u vama krije World Aid duh za pozitivan utjecaj na druge, tema prikladna strijelcu. Venera obožava jesti, a kako je u kući vaše probave, još vam je i vladar planet koji voli hranu, preusmjerite je sa šećera (Venera vlada šećerom) na to da nešto drugo učinite slađim. Što je još moglo da vas muči, ali duže od Merkura, prethodne dvije godine? Financije ili pretjeran fokus na njih, možda i prehrana kao i emocije koje unosite u sebe? Sada Saturn izlazi iz vaše kuće stjecanja i osnovnih potreba, i dolazi u polje komunikacije. Kada sve povežemo, dovoljno je razloga za to da se pozabavite zdravljem, ne kroz neku režimsku dijetu, nego da dobro ustanovite što je to što vas hrani, a čime se zatrpavate, od hrane, preko odnosa i posla. Moguće je i da uzdržavate nekoga materijalno ili emocionalno i prekipjelo vam je. Nekad ne prepoznajemo te stvari. Posebno budite dosljedni jer će Saturn još dugo željeti da se fokusirate na neposredno okruženje, završavanje fakulteta, posla, nekog velikog projekta. Sjajno je vrijeme da učite nove vještine, ne ovog mjeseca nego od sad pa najmanje do lipnja. Sve što angažira vaše ruke, šake, um, inteligenciju je put za razmišljanje. Tema je saturnijska, samim tim i vještine za koje je potrebno mnogo vremena da bi se savladale - učenje jezika ili vožnje, savladavanje novog programa, trening ili obuka za nešto što je važno za vašu profesiju, sve što se ne može završiti za tjedan dana. Na dugoročnom planu ne znamo što je to, ali sudeći po Veneri, ona će sada voljeti da pomaže drugima, bavi se nutricionizmom, prehranom, bude inženjer, radi nešto precizno.

Sudeći po Marsu koji kirurški precizno siječe, a dolazi vam u kuću ruku, latite se nekog pametnog posla. Moramo da gledamo i Jupiter, vašeg vladara: sposobnost da učite i ubirete plodove svog učenja, ovog mjeseca je snažniji nego obično (m-n-o-g-o) i ako započnete to nešto, velike su šanse da će vam se isplatiti, Jupiter gotovo uvijek donosi sreću. Prelazak sporog Saturna preko vaše kuće komunikacije, može jako dobro utjecati na vaše urazumljivanje, povećati pragmatičnost, pomoći vam da se ne razvlačite u besmislenim razgovorima koje obožavate, a kojima je sklon znak strijelca. Učite biti precizni. Točka. Da kratko i jasno prenesete informaciju. To je tema od sad pa naredne dvije i pol godine. Skoro u isto vrijeme kada će vas retrogradni Merkur prestati zbunjivati, u vašu kuću karijere dolazi nov Mjesec. On će rasvijetliti teme smisla u poslu, pomoći će vam da uvidite što je to inovativno što je potrebno poduzeti. Rad od kuće bi vam pasao, jer je tu Neptun, pun zanimljivih priča koje čekaju da ih ispišete, oslikate, snimite. Bit će zajedno s Merkurom i kreativnost vam je bliža nego obično. Odnosi se i na naše tajne, pa ako ih čujete, čuvajte ih.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 10)

Veliki svježi start za vas, računajte ožujak kao Novu godinu. Saturn napušta vaš znak. Struktura na kojoj ste temeljili vaš život sada traži da je ispunite sadržajem, kao kada se uselite u novi stan, upišete fakultet ili započnete novi posao. Nakon dugog građenja teorijske podloge na kojoj ste živjeli, sada je vrijeme da stvorite drugačiju vrste realnosti: onog na čemu se temelji vaš život. Sada se traži da strukturu poboljšate infrastrukturom, sadržaj dolazi na mjesto forme. Saturn u vodenjaku je naučnik, neko tko će kroz eksperiment, tehnologije ili duhovnost unaprijediti društvo i doći do nove informacije. Mogli ste imati problema sa svakodnevnim stvarima, komunikacijom, administracijom u poslu, porodicom i neposrednim okruženjem, što se spontano okončalo do desetog u mjesecu. Tad na mjesto retrogradnog Merkura dolazi nov Mjesec koji vam daje pravac ili otkriva stvari koje niste primjećivali.

Pravo je vrijeme za to da ako ste započeli nešto, recimo pisanje projekta ili knjige sada također završite. Bilo što što u sebi ima jezični kod ili informaciju je potrebno izbaciti na vidjelo. Također vas poziva na sve aktivnosti koje se tiču samorazvoja: učenja novih vještina, daleka duhovna putovanja, a možete razmotriti i neki mentorski program, pronaći figuru autoriteta koja će vas naučiti nečemu višem od 9 do 17h. Možda meditaciji, tarotu, a možda i nečemu manje ezoteričnom za vas, a opet se tiče samo aktualizacije: možda učenje o filozofijama Maja i Inka ili jednostavno dobijete želju da odgledate 10 dobrih TED talkova ovog mjeseca.

Venera će biti luđački jaka, jer dolazi u znak koji se jako voli zabavljati i to u kuću zabave, još plus sa šašavim Uranom. Sada smete totalno da odlijepite za nekim ako dugo niste imali hrabrosti, i ako je to uopće bio problem. Osim toga, poslovi povezani s internetom, djecom, zabavom, iznajmljivanjem stvari, pokretanjem malog biznisa, kazalištem, scenskom umjetnošću, sada bi vam išli baš lako i sa puno pogona i inspiracije. Sjajno raditi stvari zbog kojih se osjećati kao djeca ili se naprosto igrati s djecom. Ovo je kuća koja vlada vašim srcem i leđima, a srce voli da se smije kada mu dođe vedra Venera u goste. Polje komedije želi da ga ostanete bez daha od smijeha, okrenite se hobijima koji su kreativni ili uvedite to u posao jer ćete se najprije dobro osjećati, a potom dobro prodati to na čemu radite. Možete imati blistave ideje o biznisu, ili upoznati neobičnu osobu, ali je najvažnije da susret bude zabavan ili nesvakidašnji. Ako ste u dugoj vezi, ona može zasjati novom iskrom, idejom koja će unaprediti odnos, nečim što će je prodrmati na novi nivo.

Mars će dobar dio mjeseca biti u vašem znaku, gdje je egzaltiran: daje vam napunjen rezervoar energije da stvari temeljno razriješite, a u vašem znaku on je kao vi, voli strukturirane aktivnosti, disciplinu. Tome i inače težite, tako da pripremite ovog vojnika za neki predan i dug kreativni podvig. Zajedno s Jupiterom, donosi još bolje vesti: izvlači vas iz problema koje je Saturn mogao donijeti. Saturn suši, a sada doslovno možete očekivati nešto plodonosnije i vlažnije što označava Jupiter, neke plodove, nektar života, pa počnite nešto saditi i raditi na vašem tijelu, identitetu, imidžu, glavi. Počnite s maskama za lice, a demaskirajte vaše pravo ja. Saturn dolazi u vašu drugu kuću, da vas opameti po pitanju korištenja novca pa razmislite o tome kako da budete financijski odgovorniji. Možda ste i hranu zloupotrebljavali ili unosili loše emocije u tijelo? Sada u znaku znanja i informacije, želi da nauči nešto novo o financijama ili zdravlju, a posebno hrani. Ako ste pušač ili previše pijete, naredne dvije godine bi bile sjajne da ostavite loše navike. Saturn je divan jer nam daje mnogo vremena da nešto završimo, a kod vas, osim što želi da sredite proljetni ormar, traži i da pročistite glasne žice, pjevate ili govorite nešto što vam je važno, ali će vam doslovno biti za vratom pa isti istežite jogom.

Ako ste sve radili po pravilima, sada vas Saturn ostavlja na miru. Zapravo, sada sami sebe ostavljate na miru, jer je sjedio u kući vašeg Ja, doslovno na glavi, kao jedan veliki super ego. Napokon dolazi rast, bez pritiska i ograničenja, a rezultati se postižu bez teškog mučenja. Ostavio je vašu sliku o sebi na miru i sada mu je dugoročan cilj da se pozabavite načinom na koji donosite novac na stol, ali i kvalitetom vaših prihoda. Na što trošite, a što vas ispunjava, to mu je osnovno pitanje na koje će vas podsjećati počevši od veljače.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 11)

Pregovaranje sa sobom i drugima moglo je donijeti teške trenutke. Probleme sa financijama, kašnjenjem honorara ili traćenjem na gluposti. Sada ćete se urazumiti jer Merkur koji upravlja pravilima sada postaje razigran. Idealno je vrijeme da naučite nešto o investiranju, započinjanju posla ili da angažirate konsultanta za ove teme. Stresne situacije se ovog mjeseca liječe lijepim trenucima s porodicom ili uređivanjem doma, obiteljskim putovanjem ili proširivanjem stana ili porodice.

Uran u kući doma sa Venerom voli vidijeti vedrinu, zato unesite boje u odnose i na zidove. Pun Mesec uvijek iznosi na površinu nešto što smo zapostavljali, a sada će željeti da vjerujete u svoje talente od kojih možete da napravite posao i razmislite zašto ste to odlagali. Kada bude došao nov Mjesec potrebno je da se socijalizirate. Mars i Jupiter sada formiraju nešto snažno. Mars svojom snagom otvara prilike, a Jupiter ih širi. Ovo će se kod vas naći u kući inozemstva, nesvjesnog ili rada u nekim skrivenim uvjetima, bibliotekama ili kreativnim ateljeima. U sanskrtu se Mars zove Mangal. Važno je da razumijete njegov mit. On je brz, odlučan i voli čvrsto sjediti na zemlji i boriti se za Darmu, za vašu životnu istinu. Ovo spominjemo jer se nalazi u najduhovnijoj kući. Darma je jednostavno rečeno nešto što trebate učiniti za svoje, ali i za više dobro. Istina za koju se opredjeljujete i za koju se doživotno borite. Mars u kući nesvjesnog često sanja burne snove, a budi mu se i nagon za upoznavanjem nesvjesnog. Kako je po prirodi ljutit, sad samo treba da usmjeriti taj bijes na to da potentno i motivirano radite na svojoj duhovnosti ili projektima koji se dugo rade u izolaciji ili van očiju javnosti.

Saturn napokon napušta kuću snova, dajući vam priliku da se naspavate i odmorite. Još jednom provjerite što je to što je potrebno da pustite, jer je privilegija kada nam Saturn odlazi iz kuće starog života u novi život, ostanemo živi. Ako ste zbunjeni oko toga što je budućnost za vas, on dolazi u vaš znak, gdje jako voli razmišljati futuristički. Skoro kontinuirano će u naredne dvije i pol godine stavljati fokus na to da mobilizirate svu svoju energiju na samo ostvarivanje. Da učinite nešto da postanete lideri ako ste u organizacijama, da se zastupate sami sebe ako ste samozaposleni. Kada prolazi vaš znak, često mijenja i vaš identitet pa će mnogi od vas poželjeti promijeniti izgled, obrate pažnju na imidž i samo predstavljanje. Ništa nasilno, jer ste vrlo orijentirani na cilj, a imate sasvim dovoljno vremena. Saturn jako želi da ostvarujete svoje ciljeve, tako da nema razloga da ga uzimate kao otežavajući faktor.

Provjerite živite li svoju istinu, jer Saturn u Vodenjaku je snaga da dugoročno utičemo na boljitak društva. Vi se nerijetko poistovjećujete s pitanjima društva kao sa svojim, a sada je potrebno da saznate tko ste vi, a ne tko su drugi. On također ima sposobnost organizirati događaje, biti uključen u aktivno stvaranje solidarnosti. Društvena svijest je vaša tema, a ovdje on jako voli da je širi. Vodenjak je znanstveni znak koji korist oruđa da bi inovirao. Ne donosi sa sobom anksioznost, kao što je to mogao činiti u Jarcu, pa sa punom hrabrošću počnite mijenjat svijest i svijet. Ako ste u medijskoj industriji ili bilo kakvom poslu koji ima vidljivost, sada imate pojačanu snagu da se vaša informacija ili riječ čuju. Želi provjeriti koliko ste bili autentični u stvarima za koje ste se borili. Možete izvuči pismenost iz ove neverbalne kuće, provesti nesvjesne sadržaje i snove u svakodnevni život. Daje vam priliku da se napokon naspavate i odmorite. U vedskoj astrologiji on je vaš vladar, nemojte ga psovati, već ga ispisujte na transparentima.

BURO. horoskop: Ožujak (фото 12)

Retrogradni Merkur u vašem znaku u vašoj kući mogao vas je baš ugnjaviti. Emocionalni trenuci i kriza vjere nisu vam nesvakidašnje teme, a sada je to moglo biti ekstremnije nego inače. Dobra vijest je da će Venera biti u kući koja voli da se socijalizira. Male grupe, kolege, pića, upoznavanja preko interneta, u svakodnevici, a savjetuje vam i kratko hedonističko putovanje. Imat ćete lagan period na poslu, zato gledajte da ostatak posvetite oglašavanju ili promociji onoga što ste stvorili. Treća kuća je vaš automobil, a i ako ga nemate, voljet ćete putovati. Sve što radite rukama, bilo da klešete, slikate ili popunjavate bojanku za odrasle, može vam pasti uzbudljivo i lako ovog mjeseca. Socijalizacija je neizbježna, izložbe, galerije, kina, društveni događaji. Kućni tulumi, kuglanje, ili neki viši cilj, ljudi, odmah se zaputite tamo i okanite se povlačenja u svoj svijet. Ovog mjeseca nije baš poželjno.

Mars, vaša volja, i Jupiter, vaš optimizam, čine rijetko zajedništvo, a kod vas se može ono pokazati kroz nova prijateljstva koja će se razvijati u iduće dvije godine, organizacije koje se bore za opće dobro, vaš Instagram profil ili nešto što radite preko interneta. Jupiter je vaš vedski vladar, a sada s Marsom čini spoj koji označava bogatstvo, rast i materijalni napredak, početak novog ciklusa. Sve se događa u kući vaših prihoda i želja, pa je povezivanje s pravim ljudima jako važno ovog mjeseca. Također označava i kuću društvenih mreža i utjecaja, ako imate takvu priliku, iskoristite je. U istoj kući Saturn je utjecao na gubitak prijatelja, odnosa, ponuda za posao, i znao je duboko razočarati. Ako na tome niste radili, a ako vam je tu stavljao fokus, množe se prilike za proširenje društvenih i poslovnih krugova, baš se lijepo nadovezuju jedna na drugu teme gubitka i dobitaka koje donosi ovo polje. Ako ste ulagali u prijatelje ili recimo svoju online pojavnost, to će sada procvjetati jer Saturn prelazi u znak informacije. Možete proširiti svoj utjecaj, ostvariti bonus na poslu, zato budite otvorenih ruku i očiju za ljude s kojima želite surađivati. Saturn dolazi u vašu kuću: nesvjesnog, gdje vam želi reći da morate pustiti staru verziju života, osmisliti novo poglavlje i pristanete okrenuti novi list u životu. Ovo je najteža i najljepša pozicija za njega. On označava promjenu i gubitke, a može vas osloboditi briga, dati vam jednom u životu priliku da ostavite sebe iza sebe. Rađanje novog Ja je tema ove godine, doslovno ćete drugačije govoriti, jer kada se ponovo rađamo dobivamo novi jezik.

Ako pripremate nešto što se tiče dubokog učenja van očiju javnosti, napori koje ćete uložiti u iduće dvije godine, voljet ćete biti sami, odlaziti na dubinsku psihoanalizu. Ne pravite od teškog perioda bolan period. Morate se organizirati da manje, a pametnije radite kako biste se mogli posvetite svom kreativnom projektu. Kada je teški Saturn u kući snova, može donijeti nesanicu ili noćne more, zato su sve meditativne i umirujuće aktivnosti koje opuštaju vaš um dobrodošle, ne samo ovog mjeseca, ali sada posebno. Saturn zna osušiti nadu u kući naših nada, a ovo je vrijeme za sve one koji mnogo rade da pronađu luksuz u tome da se povuku i gledaju problem s distance - bilo da vas je život vukao u problematične odnose ili poslove, sada vam je zaista potrebno povlačenje, ne eskapizam. Ne bojte se dramatičnih predviđanja da Saturn ovdje donosi teške gubitke jer to na kolektivnom nivou ne znamo, ali je najbolja pozicija za to da stavimo fokus na ono što on traži i na spremnost da nešto izgubimo. Vrijeme je da prestanete sa samo sabotiranjem i pružanjem otpora promjeni. Bez promjene nema toka, a Saturn je svačija karma.

Htjeli to ili ne, počinje dug period promjene koji uopće ne mora biti težak ako znate koje stvari se mogu staviti na pauzu, dok na drugima radite. Samo je, razumije se, teško raditi na nečemu što poslije trebamo izgubiti. Ali to nije nužan ishod. Saturn je fokus, pa ako budete dovoljno usmjereni na svoje nesvjesne teme, poslove u inostranstvu, znanstvene radove ili dugotrajnu posvećenom nečemu, Saturn će ih pretvoriti u nektar. Vrijeme je za planiranje ostavljanja loših navika, zavisti, svega što suzbija ispoljavanje vašeg punog potencijala, često narušenog sumnjom u sebe. Svim Ribama koje su usmjerene na introspekciju i unutrašnji život, otvorene su prilike za razvoj, dugu posvećenost nekom projektu i izolaciji, odlasku u inozemstvo, rad na međunarodnom projektu ili povlačenje iz koga ćete izaći bolji. Sada je krajnje vrijeme da razgraničite nezdravu izolaciju iz društva i živite kao riba na suhom, s tim da imate priliku nadići svoje najveće strahove i fobije. Retreat, odnosno povlačenje ne služi regresiji, već pripremi da bivanjem u meditativnim stanjima bolje i jasnije vidite realnost. Često se paradoksalno dešava da od nje samo bježite, zato sad mirno plovite u svojoj kući oceana i nesvjesnog, strpljivo i bez koprcanja jer nitko, a posebno vi nema gdje da pobjegne.

Leave a comment

više