Search

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje!

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje!

Tekst: Tina Kovačiček

Tko je ukrao Božić Zagrebu? Nije nitko. Program je dobar, različit i na novim lokacijama što ga čini posebno zanimljivim, a vjerujte nam hrane i pića ne nedostaje.

Možda ima manje kućica i umjetnog snijega, ali snijega ionako ima sve manje u svijetu pa je bolje da ga ne izazivamo i ne provociramo stvarnost. Ako je broj kućica nešto manji od onog na što smo navikli gledajte to iz perspektive da su ugostitelji dobili priliku da dodatno zarade s dodatnom prigodnom ponudom, što na kraju krajeva nije loše za njih s obzirom na dvije godine iza nas. Ono što nam je posebno zanimljivo su nove adventske lokacije koje nude stvarno dobar glazbeni i gastro program, a i sama činjenica da ćemo se možda ciljano uputiti prema njima, uzbudljivija je od predvidljive šetnje istim putevima. Također, glazbe i koncerata je stvarno puno, za sve uzraste, tako da svi koji mislite da je Zagrebu netko ukrao Božić, čitajte dalje.

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 1)

Mjesečev vrt

Uzmimo da ste se našli na Gornjem gradu i počinjete svoju šetnje odavde. Zapravo se nalazite na jednoj od najljepših ovogodišnjih lokacija – Mjesečevom vrtu. Ana Mikin i Roko Bahat stvorili su čaroliju u parku Bele IV i poželjeli su nam svima nešto lijepo. Stoga, prošećite parkom i pogledajte Zagreb iz Mjesečevog vrta. Doći će vam da zaželite želju.

Adventovo na Katarincu

Do 31. prosinca Katarininim trgom odzvanjat će radio valovi Yammat FM-a, poznati voditeljski glasovi i najbolji izbor glazbe u gradu, uz mirise kuhanog vina, ukusnih zalogaja iz Brokenships bistroa i slastica s potpisom Petre Jelenić. Provjerite koji je koncert na rasporedu jer program je jako dobar. Također, u Muzeju prekinutih veza, razgledajte super junake, plišance, figurice od porculana, drveta ili na baterije, imaginarne svjetove izrađene od minijaturnih kockica… u sklopu izložbe „kad bi igračke pričale“. Igračke su vrlo vjerojatno najbrojniji „stanovnici“ Muzeja prekinutih veza, a ove godine upravo one obilježavaju Advent u Zagrebu.

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 2)

MUZEJ PREKINUTIH VEZA

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 3)

ACROBAT WINE BAR

Advent na Strossu

Lokacija gdje se već sezonski tradicionalno odvija program, ove zime nudi mirise finih božićnih jela te vikend koncerte. Uređenje odgovara ugođaju blagdana, a sve skupa na Strossmayerovom šetalištu traje do 26. prosinca.

Adventski koncerti Zagrebačkih solista

Ako se ponekad zaželite klasične glazbe, a nama se događa, najistaknutiji hrvatski komorni ansambl, Zagrebački solisti, ove godine pozivaju mlade glazbenike, laureate međunarodnih glazbenih natjecanja, da im se pridruže na božićnoj kulisi i da već četvrtu godinu zaredom upotpune zagrebački božićni duh svojim izvedbama. Do 18. prosinca pripremaju koncerte u Muzeju grada Zagreba.

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 4)

FULIRANJE

Advent na Zrinjevcu

Možda nema kućica na Zrinjevcu, ali vjerujte nam glazbe će biti, sve do 26. prosinca. Glazbeni paviljon nudi dobar program svirki uživo, a kuhano vino zajedno s drugim prigodnim delicijama možete namirisati u bistro & baru Lažni Svjedok, kažu kako su posebno prilagodili gastro kartu.

Glazbeni atrij ZKM-a

Zagrebačko kazalište mladih ove je godine postalo jedna od adventskih lokacija. Do 28. prosinca ZKM-ovi gledatelji i posjetitelji Adventa u Zagrebu moći će uživati u unplugged koncertima kvarteta Tonija Starešinića i izvedbama prigodnih hitova i originalne glazbe iz ZKM-ovih predstava. Nakon koncerta na predstavu u ZKM, odlična ideja.

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 5)

POTPIS

Vikend na Adventu u Jägerhornu

Također jedna od ljepših gradskih lokacija, prolaz hotela Jägerhorn priprema i zanimljiv glazbeni program. Priča počinje već 9. prosinca s live svirkom Future lounga, a druženje traje sve do nedjelje, 12. prosinca kad je planirano zagrijavanje za novi radni tjedan uz DJ Kulu. Nastavite ih pratiti jer bit će još datuma.

Akademija (Advent u ALU)

Jedna od atraktivnijih ovogodišnjih adventskih lokacija je svakako dvorište Akademije likovnih umjetnosti. Do 1.siječnja isplaniran je odličan besplatni koncertni program, sve skupa u jako lijepo uređenom vrtu te uz nezaobilazne adventske mirise klinčića i zanimljivu gastro ponudu. Posebna atrakcija lokacije su svjetlosni efekti i deseci tisuća lampica, stalna postava izložbe skulptura 12 velikih hrvatskih kipara ( od Meštrovića do Augustinčića), a dodatni sadržaji poput prodajne izložbe slika Plati i nosi, dječjeg festivala Eko Limach Fest i brojne kulinarske radionice garantiraju dobar provod.

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 6)

CAFEE DE MATOŠ

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 7)

MJESEČEV VRT (ROKO BAHAT)

Advent u Ladu

U prostorijama Ansambla Lado priprema se božićni koncert za 18. prosinca, a najvjerojatnije možemo očekivati još dodatnih druženja. Naš najpoznatiji ansambl narodnih plesova ipak nam najljepše može dočarati tradiciju.

Retrospektiva čokoladnih poklona

U Muzeju čokolade, čokoladu misle, mirišu, jedu, proučavaju i uvijek je se rado sjećaju. Do 31. prosinca traje izložba, i kada bolje razmislimo, savršena je za božićno vrijeme.

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 8)

ADVENT U AKADEMIJI

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 9)

ADVENT U AKADEMIJI

Winter Tale u dvorištu The Garden Brewery

Zagrebačka craft pivovara The Garden Brewery pričat će nam zimsku priču u svom dvorištu na Žitnjaku sve do 24. prosinca. Winter Tale možete posjetiti svakim danom od 11:00 sati do ponoći, na otvorenom prostoru u dvorištu The Garden Breweryja dok je glazbeni program zakazan svakodnevno od 17 sati. Četvrtkom i nedjeljom izmjenjivat će se bendovi, dok će house, soul, jazz i electro zvuke svakodnevno donositi DJ-evi Pepi Jogarde, hrwoE, Blackpunkt, Delux i mnogi drugi.

Čudni Matoš u Katranu

Caffe de Matoš, dugogodišnja adventska lokacija s prepoznatljivom i nagrađivanom scenografijom, svoju čaroliju seli u dvorište tvornice Katran gdje vas čekaju sve do 31. prosinca. I ove godine, u najboljem društvu Čudne Šume Bolesne Braće & Marija Petrekovića serviraju drugačiji Advent uz koncerte, Dj nastupe, dobru cugu & klopu, a niti zanimljiva scenografija nije izostala. Priča završava dočekom Nove 2022.!

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 10)

Adventski park rock'n'rolla

Besplatni koncerti, tribine, slušaone-kušaone, Dj i stand up nastupi, prigodna gastro ponuda, probrana glazba po izboru Radio Tvornice... Na adresi The Beertije sve je spremno da posjetiteljima pruži najveći užitak za nepca i uši sve do 7. siječnja.

Fuliranje

Popularno Fuliranje ove je godine pronašlo svoj dom na terasi Oleander hotela Esplanade gdje vas čekaju sve do 1. siječnja. Božićna atmosfera upotpunjena toplim koktelom i dobrim društvom bit će dobar izbor za Badnjak i doček Nove. Pepi Jogarde, Ozren Kanceljak Kanca i Zozo te live nastupi Yogija Lonicha, Joe Pandura pojačanog Nikolom Marjanovićem, Kristijana Beluhana i Michaela Kvorke s prijateljima, samo su dio ovogodišnjeg glazbenog line-up-a. Gastro ponuda je također za pohvaliti se, a u njoj sudjeluju chefovi Mate Janković i Ivan Pažanin, a prvi put na street scenu izlazi kuharsko-slastičarski tim hotela Esplanade i chefica Ana Grgić Tomić, koja najavljuje poznata jela, a tu su i naravno nezaobilazne, zapečene Esplanadine štrukle.

BURO. veliki vodič kroz Advent u Zagrebu: Znamo gdje! (фото 11)

MJESEČEV VRT (ROKO BAHAT)

Zagreb Jingle Mingles

Projekt koji je ujedinio ugostitelje diljem Zagreba da na svoje stolove predlože bogatu ponudu hrane i pića. Popis tko je sve uključen i što očekivati potražite ovdje.

DOMA - nova lokacija u gradu gdje vrijedi svratiti na dobar tulum

U Skalinskoj ulici nalazi se novo mjesto pod imenom Doma gdje smo već nekoliko puta zatekli odličan spontani tulum. Dopustite da vas iznenade, a ponuda rakija je odlična. I kod njih je Božić svaki dan.

Peti kupe EU Advent

Uskoro vas očekuje još jedna nova zanimljiva lokacija! Peti kupe - EU Advent otvara svoj bogat glazbeni i gastronomski program ovog petka, 10. prosinca, a trajat će do 31. prosinca. Novi zagrebački klub čija su vrata zbog trenutnih restrikcija morala još neko vrijeme ostati zaključana, smjestio je niz božićnih događanja u svoje dvorište! Kao uvertiru skorašnjem otvorenju kluba, njegovi voditelji, udruženi s ekipom nekadašnjeg popularnog Adventa na Europskom trgu organizirali su u novim uvjetima Peti Kupe – EU Advent na Trnjanskoj cesti 5, kod dvorane Lisinski. Uskoro. Vam donosimo više informacija!

I, odakle krećete?

Related articles

Buro 24/7 Selection

više