Search

Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi

Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi

Tekst: BURO.


Da se mirisi i moda savršeno slažu već dobro znamo. Parfemi s potpisima velikih modnih kuća su pravilo, a sada smo u fazi kada želimo te raskošne, predivne arome i u svom domu. Poslije karantenskih dana svima nam je jasno da se ugodna atmosfera može postići i pravilnim izborom mirisa, ali više ne želimo one drogerijske, sintetičke. Naši domovi zaslužuju visokokvalitetne prirodne mirise, one koji donose dašak nostalgije, inspiraciju i pritajeni optimizam. Također, događa se i to da parfumeri crpe inspiraciju iz suvremene arhitekture. Moramo priznati da smo oduševljeni! Ako ste u našem timu, predstavljamo vam favorite ove sezone.

Aesop

Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi (фото 1)
Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi (фото 2)

Brend Aesop je ovog ljeta lansirao parfem Rōzu koji je direktno inspiriran životom i radom francuske arhitektice i dizajnerice Charlotte Perriand. Posebno su bili nadahnuti njenim načelom da je dobar dizajn uvjet za bolji život. Charlotte je jedna od najinovativnijih dizajnerica XX stoljeća, a svoju karijeru počela je u Le Corbusier studiju. Tamo je kreirala komade namještaja koji su postali kultni. Zatim je nekoliko godina provela u Japanu što je dodatno utjecalo na njen pročišćen i jasan stil. Kako bi dočarali njen život ispunjen avanturama i različitim kulturama kroz jedan miris, Aesop je u pomoć pozvao parfumera Barnabe Filliona. Rōzu je fantastičan eksperiment kroz koji su pokušali uhvatiti karakter osobe u bočici. Ako ste fascinirani čarobnim svijetom arhitekture i suvremenog dizajna, definitivno isprobajte kako vam pristaje ovaj moderni miris.

José Bermúdez

Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi (фото 3)
Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi (фото 4)

Meksički dizajner José Bermúdez osmislio je posebne držače i mirisne štapiće inspiriran formom aktivnog vulkana Fuji u Japanu. Komplet sadrži maleni bakari dio i zdjelicu od betona. Kako mirisno drvce gori i otpušta miris, ostaci padaju na pladanj koji se može skinuti i tako lako očistiti. Kompanija iz Meksika Más koja se bavi izradom betonskih objekata izrađuje kružne zdjelice i to u crnoj i svijetlosivoj nijansi. Savršen spoj promišljenog dizajna i mirisa koji opijaju!

Mad et Len

Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi (фото 5)
Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi (фото 6)

Mad et Lan potpourri se ručno izrađuje u jednom planinskom selu u francuskim Alpima. Radi se o nevjerojatnim kombinacijama sušenog cvijeća i bilja i to u obliku lava kamenja i smole. Ljubičice, eukaliptus, menta, zemlja hrast, samo su neke od nota koje se mogu osjetiti. Sve to se pakira u elegantne čelične zdjele , a njih izrađuju kovači koji su stalno zaposleni u toj firmi i to po staroj tradicionalnoj tehnici. Ako ste se pitali kako izgleda istinski rafinirani luksuz, sada imate odgovor na to pitanje.

Loewe

Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi (фото 7)
Dizajnerski mirisi u domu će uljepšati jesen. Ovo su naši prijedlozi (фото 8)

Kada je dizajner Jonathan W. Anderson počeo raditi za Loewe 2013. godine, poželio je donijeti novu dimenziju i kreirati nastavke brenda. To je i učinio, sada 7 godina kasnije, njegova prva kolekcija mirisa za kuću je napokon lansirana! Dizajn je baziran na antičkoj grčkoj šalici koju je Anderson pronašao na jednoj aukciji. A što se mirisa tiče, oni su inspirirani prirodom: tu je 11 aroma kao što su cikla, listovi rajčice, korijander, origano, sladić, čempres, marihuana… A sve to je kreirao u bliskoj suradnji s Loewe parfumerom Nuriom Cruelle. Must have!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više