Search

Dobar posao klonova: kako dvojnice Kim Kardashian zarađuju novac na Instagramu

Dobar posao klonova: kako dvojnice Kim Kardashian zarađuju novac na Instagramu

Među njima je i jedna Hrvatica

Tekst: Ana Pavić


Image: getty,
Instagram

Ugledna modna publikacija WWD pozabavila se temom imitatorica Kim Kardashian koje su, po mišljenju novinarke, stvorile svoju online supkulturu...

Kako kaže autorica teksta, više nije dovoljno izgledati kao Kim Kardashian, sada je taj skupi hobi prerastao u pravi posao za stotinjak njezinih dvojnica diljem svijeta, koje zahvaljujući sličnosti s najpoznatijom svjetskom starletom dobivaju unosne poslove. Jedna od njih je i naša Jelena Perić koju u tekstu navode kao hrvatsku verziju K.K. a koja na svom Instagram profilu ima impresivnih milijun pratitelja. Jelena je odlično iskoristila ovaj trend i svjetsku popularnost kojoj su doprinijeli i tekstovi u svjetskim medijima na čelu s jako popularnim Daily Mailom, koji ju je prozvao najboljom dvojnicom Kim Kardashian na svijetu.

Jelena Perić

Ako posjetite njen Instagram profil vidjet ćete bezbroj reklamnih postova za kozmetiku te fotografije s brojnih putovanja koje joj je ova laskava titula omogućila. Uz Jelenu, na Instagramu ćete pronaći još cijeli niz žena čiji profili broje stotine tisuća pratitelja, a sve zbog sličnosti s Kim Kardashian. Trend je posebno uzeo zamaha na Bliskom Istoku gdje žene hrle u ordinacije estetskih kirurga s fotografijom Kim Kardashian, dok se mlađe djevojke odlučuju na look Kylie Jenner koja polako stvara svoju novu generaciju dvojnica koje će u budućnosti zarađivati na njenom liku. Priče o zaradi nisu neke napuhane izmišljotine.

Sonia Ali

Agencije koje se bave promocijom influencera tvrde da su ove žene doista tražene od strane klijenata koji ulažu novac u postove na njihovim profilima. Fascinacija poznatim osobama nije nova stvar, ali je s pojavom društvenih mreža dobila sasvim novu dimenziju te su dvojnici počeli dobivati puno veći prostor za samopromociju i poslovne angažmane. Koliko ste puta otvorili neki trač medij i na njemu pročitali vijest o nekoj djevojci koja izgleda kao Kardashianka, a za koju pojma nemate s čim se bavi ili odakle dolazi? Cijela vijest o njoj je zaslužena i utemeljena na činjenici da izgleda kao Kim. Kardashianke možete mrziti, ali im se ne može osporiti titula najpoznatijih žena na svijetu. Kanye West je onomad kazao da je njegova supruga danas važna kao što je Marilyn Monroe bila u svoje vrijeme. Ta izjava je naravno pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama u kojima su revoltirani ljudi pisali da je za razliku od Kim, Marilyn imala pravu profesiju i uz to što je bila smatrana najvećim seks simbolom svog vremena, bila glumačka diva. 

Međutim je li Kanye bio tako daleko od istine? Kim K. je najfotografiranija žena današnjice, seks bomba koja je svojim likom, a onda i pametnim poslovnim ulaganjima zaradila preko 50 milijuna dolara, dok ju je cijeli svijet nazivao "glupačicom". Kao što je očito, od njenog lika su se okoristile brojne djevojke koje sada dobro unovčuju svoju sličnost i od nje stvaraju karijeru za sebe. O tome je li pravi posao u životu oponašati nekog drugog i koliki je radni vijek jedne dvojnice dalo bi se raspravljati, ali ako neke od tih djevojaka razmišljaju poslovno, spremit će taj novac u banku i s njim pokrenuti vlastiti biznis. Biti Kim se u svakom slučaju isplati, čak i ako niste original.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više