Search

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu

Tekst: Tina Lončar


Kako nam se bliži ljeto, a sunce nas mami da "ogulimo" suvišne slojeve odjeće, tako nam glavu sve više zaokuplja misao o novoj tetovaži. Što staviti, gdje i kako da taj novi crtež na koži izgleda osnovna su pitanja. No, srećom, inspiracije je pregršt, a bome i onih koji tu našu želju mogu pretvoriti u stvarnost. Svakodnevnim scrollanjem po bespućima Instagrama pronašli smo popriličan broj novih (i ne toliko novih) artista koji se ističu jedinstvenim stilom crtanja, motivima, ali i tehnikama rada. Ne budi nam teško, izdvojili smo one koji su nam najviše zapeli za oko i u čije bi se ruke, bez imalo dvojbe, prepustili.

@korovles

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 1)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 2)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 3)

Ivan Leš, tattoo artist koji sa svojom djevojkom Mateom Bakarić vodi zagrebački tattoo studio Tattoo Rroom, jedan je od onih artista čije radove pobožno pratimo na Instagramu, a koji nas sa svakom novom tetovažom uvjeri da pod hitno trebamo novu. O tome koliko Ivan sjajno radi svoj posao govori i činjenica da je lista čekanja na tetovažu u Tattoo Rroomu redovno duga i po par mjeseci. Ono što kod njega obožavamo su tanke, fine linije i osjećaj za najsitnije detalje zbog čega njegove tetovaže izgledaju poput umjetničkih djela na koži, sanjive su, bajkovite i nekako neodoljivo meke. Naravno, cijelom dojmu pridonosi i fantastično uređeni interijer studija u Petračićevoj 15 koji naprosto zove da u njega svraćate čim češće.

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 4)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 5)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 6)

@kosi.ink

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 7)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 8)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 9)

Osim što radi sjajne tetovaže, Silvia koju na Instagramu možete pronaći na adresi @kosi.ink, redovno nas inspirira i veseli kratkim i jasnim porukama poput "svemirska djevojka", "bolje sutra dolazi iznutra", "njeguj dušu, smiri um", ili "što ti znači ta tetovaža? niš". Osim što su ludo kreativne i posebne, izrađene su i 100% veganskom tintom. Silvia je stacionirana u Zagrebu, prvu je tetovažu napravila s 18 godina (naravno, samoj sebi), a završila je školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Njene tetovaže lako su prepoznatljive jer svi natpisi nose isti, signature font, koji djeluje pomalo "nespretno" i dječje što im, uz poruke koje šalju, daje dodatnu dozu šarma. Želite li na koži životni podsjetnik ili poneku mudru misao, na pravoj ste adresi.

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 10)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 11)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 12)

@annoetattoos

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 13)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 14)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 15)

Ana Kušter slovenska je tattoo artistica koja živi u Hrvatskoj, suvlasnica je zagrebačkog tattoo studija Bura Tattoo na adresi Ulica Kneza Mislava 14, a djeluje pod imenom Annoe. Ana crta u različitim stilovima, preferira custom tetovaže, a njezine radove karakterizira kombinacija debelih i tankih linija, te fokusiranost na detalje, zbog čega izgledaju poput pravih umjetničkih djela. Ne boji se niti koristiti boje pa ćete u njezinoj arhivi pronaći pregršt šarenih tetovaža različitih motiva koje izgledaju naprosto sjajno.

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 16)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 17)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 18)

@erol_sjajni

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 19)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 20)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 21)

Erol Beširević, umjetničkog imena Erol Sjajni, zagrebačkoj je sceni postao poznat pod aliasom Kopito Zla i tome što je dugo umjetnički djelovao kao dio art kolektiva Artu Ditu. Osim što je ilustrator, umjetnik i glazbenik, Erol potpisuje i nemogući broj tetovaža, a kada na ulici sretnete nekoga s njegovom tetovažom, odmah znate tko je njezin autor. Erolove tetovaže odlikuje jedinstveni vizualni identitet, dovitljivost, neopterećenost i humor, i to u tolikoj mjeri da ćete se često zapitati: kako je ovo nekome uopće palo na pamet? Erol se u svom radu odmiče od standardnog poimanja tetovaže kao "crteža s posebnim značenjem" i nudi ono što je jednostavno zanimljivo, drugačije i ima sjajnu priču.

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 22)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 23)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 24)

@tuzni_marin_u_cizmama

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 25)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 26)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 27)

Svestrani umjetnik Marin Remić zagrebačkoj je sceni poznatiji kao Smelly Feet Guy, bavi se ilustracijom i animacijom, a često ste njegove murale imali prilike vidjeti i na zidovima zagrebačkih ulica. Kao i Kopito Zla, i Smelly Feet Guy publici je postao poznat kao dio Artu Ditu kolektiva. Oni koji vole osebujne tetovaže, znaju i da Smelly Feet Guy odavno crta po koži, a s vremenom je razvio poseban vizualni identitet koji pomalo podsjeća na strip. Marin ne mari za konvencije i "pravila" tetoviranja zbog čega su njegovi crteži posebni, kreativni i drugačiji.

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 28)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 29)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 30)

@tatuirovke

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 31)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 32)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 33)

Yvonne Tadić posebna je jer su njezine tetovaže nacrtane drevnom handpoke tehnikom u kojoj se koriste samo igla i tinta. I mirna ruka, naravno. Tehnika je doživjela pravi boom u svijetu, a sada se na taj način moguće tetovirati i kod nas. Handpokeom se na domaćem terenu i dalje bavi mali broj artista, a nama se najviše sviđaju radovi Hvaranke Yvonne, prvenstveno zato što su nevjerojatno precizne. Handpoke tetovaže karakteriziraju jednostavne linije i najčešće se radi o malim i šarmantnim radovima, no u arhivi tetuitovke mogu se pronaći i mnogo elaboriraniji radovi.

Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 34)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 35)
Domaći tattoo artisti koje vjerno pratimo na Instagramu (фото 36)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više