Search

Evo kako da se restartate ovog proljeća (a nema veze s čišćenjem)

Evo kako da se restartate ovog proljeća (a nema veze s čišćenjem)

Tekst: BURO.


Ova proljetna sezona je jako u stani-kreni stilu, a to je počelo utjecati i na najstabilnije među nama. Dopišite tome sluđeno stanje zbog pandemije u kojem već (pre)dugo živimo i dobivate mnoštvo namrgođenih lica koja se pitaju kuda sve ovo vodi. Nemamo odgovor na to pitanje, ali ako išta znamo onda je to da će se proljeće jednom stabilizirati i ustaliti (nadamo se čim prije) i da ćemo onda zaista svi potrčati ususret novim počecima, a njih uvijek prati epizoda velikog spremanja. Naravno, gledati blistavo posložene ormare je specifično zadovoljstvo, ali poslije pandemije i karantene sigurni smo da su nam domovi već super skockani. Zato vam predlažemo da se posvetite sebi i pokušate „pospremiti“ neke stvari koje vam smetaju u vama i oko vas. Predlažemo vam mikro promjene koje mogu napraviti razliku, dodajte ih svojoj rutini i uživajte u osjećaju „restarta“.

Evo kako da se restartate ovog proljeća (a nema veze s čišćenjem) (фото 1)

Počinite slušatI podCaste

I sada ne mislimo na one zabavnog karaktera koji se bave misterijama i serijama, već na one koji su osmišljeni kao zvučne epizode u kojima se kopa po psihi i tijekom kojih možete naučiti nove stvari o sebi. Predlažemo vam podcast o wellness-u, kao i jedan o teoriji attachment-a.

Kupite novI dnevnik

Ovo je caka starija od vremena, ali vrlo djelotvorna. Bijele prazne stranice inspirirat će vas da se napokon posvetite jutarnjim bilješkama. Zapišite što god da vam padne na pamet nakon buđenja, od sinoćnjih snova, do plana za današnji dan. Cilj je da ispraznite um i ne držite ga stalno u napetom stanju.

Napravite svoju PLAYLISTU

Da, i Deezer i Spotify imaju bar milijun lista koje bi vam se mogle svidjeti. Ali svako od nas je jedinstveno biće i satkani smo od drugačijeg spleta pjesama. Na samo svoju (tajnu) listu dodajte sve što vam padne na pamet od omiljene teenage zvijezde, preko pjesme koja vas asocira na prvi poljubac, sve do onih glupih hitova koji nam kasnije postanu simbol ljetovanja.

Evo kako da se restartate ovog proljeća (a nema veze s čišćenjem) (фото 2)

Uvedite novu aktivnost

Zona komfora je sjajna, ali ušuškani u takvu svakodnevicu nećete se pomaknuti unaprijed. Promjena perspektive i navika nije jednostavna, i ponekad zna biti vro naporno iskustvo (samo ćemo reći teretana), ali ono što možete dobiti kada savladate umišljene prepreke na putu boljitka je nemjerljivo.

Dodajte dnevnu šetnju u vaš kalendar

Da, imati dnevni cilj na aplikaciji od 10.000 koraka je super. Ali očekivati da će vas dan povesti u tom smjeru je neozbiljno. Jednostavno napravite mjesta za sat vremena šetnje, upišite ih u planer i provodite planski, vaše tijelo i vaš um će vam biti zahvalni.

PromIJenite pozadinu na telefonu

Što najčešće gledamo tijekom dana? Tako je, telefon. Nije da se ponosimo tom činjenicom, ali hajde da izvučemo maksimum iz te činjenice. Kao wallpaper iskoristite neku sliku ili motiv koja vam je instant asocijacija na neke sretne trenutke.

Evo kako da se restartate ovog proljeća (a nema veze s čišćenjem) (фото 3)

Dodajte cvIJeće

Proljeće buja i poklanja nam svoje najljepše plodove, unesite u prostor u kojem provodite najviše vremena velike raskošne bukete i uživajte u učinku koji će imati na vaše raspoloženje.

Počastite se novim proizvodima za nJegu

Popravite vašu rutinu kada je nJega kože u pitanju, investirajte u neki proizvod koji vam je već dugo na listi želja. Predlažemo vam da uložite u neki dobar serum ili dnevnu kremu koja će popraviti stanje kože. Uvijek je dobra opcija da se o novim proizvodima posavjetujete sa svojom kozmetičarkom ili dermatologom.

Otkrijte svoj miris

Čak i da imate svoj zauvijek „go to“ parfem povremeno je dobro krenuti u portagu za mirisom koji oslikava vaše raspoloženje i stanje duha ovog trenutka. Nemojte zanemariti značaj aroma za raspoloženje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više