Search

Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija?

Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija?

Tekst: BURO.


Pa ljudi, ovo smo čekali, trenutak kad će se izlasci i tulumi vratiti u naš život! Još uvijek smo pomalo nepovjerljivi prema svemu, ali kada se nađemo u masi naše tijelo nepogrešivo poseže za starim mehanizmima i navikama i noge se počnu same kretati u ritmu muzike i, najbitnije od svega, mozak i njegovo zabrinuto verglanje odlaze u background. Bilo nam je potrebno da skačemo u mjestu, plešemo bez ritma, guramo se i gunđamo, u prolazu prospemo piće po sebi, uništimo najbolju haljinu, slomimo najdraže štikle. Ma nek' se dogodi bilo što! Dugo nismo imali spontanost u životu i bojažljivo isprobavamo granice (da se ne mučite previše, one ne postoje). Zato nazdravljamo za sve lijepe trenutke ovog ljeta i nadamo se najboljem. U tom duhu otkrivamo vam kako je pandemija promijenila i dalje mijenja party industriju.

Anti covid kanapei

Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 1)
Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 2)
Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 3)

Ako malo razmislite, kanapei su idealan način da gosti uživaju u hrani, a da budu sigurni. Maleni zalogaji spakirani u čašice ili u žličice omogućavaju da nema dodirivanja hrane, niti pretjeranog zadržavanja kraj švedskog stola. Londonska kompanija ARC Events čak nudi i opciju tanjura s malim zalogajima posebno pripremljenih za svakog gosta pojedinačno. Također, njihov tim je razmišljao i o takvim kutijama koje su idealne za zabave na otvorenom. Što se pića tiče, na velika vrata vratile su se klasične čaše za šampanjac s niskom stopicom i širokim gornjim dijelom. A kako je šampanjac piće koje je neraskidivo povezano s proslavama, ovo je savršen trenutak da nazdravimo što smo živi i zdravi.

Klub/restoran

Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 4)
Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 5)
Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 6)

Ovaj trend ste vjerojatno i sami primijetili: većina restorana se preko noći pretvorila u neku varijantu kluba, da li samo uz dodatak DJ-a ili uz cijeli stage za muziku uživo, svejedno. I kome su još potrebni klubovi? Na globalnom nivou svaki kul restoran i bar zaposlio je full time DJ-a i obećavaju svojim gostima super provod i to ne samo vikendom. Najnoviji primjer ovog koncepta je nova podružnica Soho House hotela, a to je 180 House u Londonu. Dom Chung je programski direktor (i brat Alexe Chung) i, kako kaže, imat će muziku tijekom svih 7 večeri u tjednu. Oni žele da uz interijer i koktele i muzički program bude ono što je specifično i prepoznatljivo za to mjesto. Čak i Michelin restorani uvode ovu novinu, pa će tako restoran u Bristolu Deci uz proslavljenog kuhara Peter Sancheza-Iglesiasa, na spisku stalno zaposlenih imati i resident DJ-a.

Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 7)
Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 8)

Provod na (super)jahti

Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 9)
Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 10)
Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 11)

Postoji mjesto na kojem će biti svi oni koji spadaju u 1% najbogatijih na svijetu i to nije kopno. Ovo znamo zato što statistike dostupne za 2021. godinu pokazuju da su velike šanse da ovo bude najbolja godina u povijesti na tržištu jahti. Do sada je prodano više od 208 luksuznih jahti, primjera radi u istom periodu prošle godine ta brojka je iznosila 131. Svoju superjahtu od preko 85 metara dužine trenutno prodaje Steven Spielberg za “sitnih” 160 milijuna dolara. A kako ćemo se nas ostalih 99% zabaviti? Zabilježen je i porast party katamarana koji će vas u zalazak povesti na jedrenje uz piće i muziku. Pa, može!

Održivost i tulumi

Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 12)
Kako će tulumi izgledati kada završi pandemija? (фото 13)

Održivost je velika tema na svim planovima, pa ne čudi da je i party industrija shvatila kako moraju dati svoj doprinos. Iako nas tek očekuju velike glamurozne zabave širom svijeta, organizatori već sada razmišljaju kako da maksimalno smanje zagađenje i sve obave na lokalnom nivou. Nedavno je u Velikoj Britaniji s radom počeo sajt House of Party Planning koji nudi listu dobavljača u toj zemlji koji posluju po održivim principima. Primjera radi, cvjećara Tattie Rose Flowers u svojim aranžmanima ne koristi stiropor, niti jednokratnu plastiku, a kompanija Raw Tipis koja iznajmljuje šatore poslije svakog događaja računa koliko je zabava ostavila traga na planetu i u skladu s tim sadi drveće u ime organizatora partyja. Trend koji bismo voljeli da zaživi!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više