Search

Evo što trebate znati kada kupujete svoju prvu seks igračku

Evo što trebate znati kada kupujete svoju prvu seks igračku

Tekst: BURO.


Vremena kada su se seks igračke smatrale namijenjenima isključivo onima pustolovnog duha odavno su prošla. Danas, kada u nekim dijelovima svijeta čak i gradske vlasti kažu da ste tijekom karantene "sami sebi najbolji seksualni partner", moramo priznati da su u prilično širokoj upotrebi - htjeli to ljudi priznati ili ne - a to se posebno odnosi na žene. Osim što istraživanja pokazuju koliko se u posljednjih godinu dana povećao broj žena koje masturbiraju (ili samo otvorenije govore o tome?), o ovoj se temi sve više govori, a čak su i mnoge zvijezde započele utrku tko će prije investirati i podržati sex tech industriju.

Ova je industrija u porastu, i unatoč tabuima koji su uz nju još uvijek vezani, danas je već dokazano da seks igračke povećavaju učestalost orgazama, posebno kod žena.

Međutim, sram je i dalje najveća prepreka s kojom se većina žena suočava kada želi kupiti seks igračku (nemamo ni volje ni snage komentirati kako je internetska ponuda predstavljena u našoj zemlji), a mnoge žene zaista ne znaju odakle da započnu. Prije svega, najbolje bi bilo zaboraviti premisu da kupnja seks igračke znači da "s vama nešto nije u redu". Dizajnirane su kako bi vaš seks (a time i vaš život) učinili zabavnijim, to je sve. Ako razmišljate o kupnji svoje prve igračke, evo što trebate znati.

ŠtO trebaTE znati unaprIJed

Zaboravite na opsežno internetsko istraživanje - samo pronađite nekoliko nesponzoriranih recenzija o markama i proizvodima. Kada kupujete sekS igračku, puno je važnije istražiti vlastite potrebe. Dobro razmislite što vam se sviđa i napravite kratki popis s odgovorima na pitanja poput: želim li ga koristiti sam ili s partnerom, treba li biti vodootporan, treba li biti bešuman, koji mi je proračun dostupan itd. Jednom kada odredite ove stvari, sam odabir neće vam biti težak.

Kako znatI štO želite

Baby steps.

Seks-igračke treba upoznati - baš kao i sve ostalo u životu. Nema potrebe da se odmah hvatate za najekstravagantniju. Većini žena najviše odgovara da ih počnu polako koristiti, iako kada se radi o igračkama (i seksu uopće), ne postoji zacrtani set pravila koji odgovara svima. Najvažnije je da budete svjesne činjenice da nikome ništa ne morate dokazivati, bilo da igračku koristite sami ili s partnerom.

štO tražiti

Srećom, danas nam je na raspolaganju bezbroj opcija, a nakon što odlučite što želite, to više nije jako teško pronaći (ne isključujte strane sajtove koji dostavljaju).

Osim onoga što vam se na prvi pogled sviđa ili ne - poput boje ili cjelokupnog izgleda - ono što je jednako važno, ako ne i važnije, jest funkcionalnost i materijal od kojeg je igračka izrađena. Preporučujemo da se držite materijala koji dokazano ne štete vašem tijelu. Silikon je izvrsna opcija jer se lako čisti i održava, nije porozan i pripada hipolaergenim materijalima. Staklo, metal, tvrda ABS plastika također su neporozne i sigurne.

Izuzetno je važno da seks-igračka ne bude porozna kako se na njenoj površini ne bi skupljale i zadržavale prljavština i bakterije.

Pored toga, vaša prva seks-igračka treba biti takva da probudi vašu radoznalost i maštu, a ne da vas uplaši. Često je najbolje početi s nečim malim i diskretnim.

Dakle, kvalitetni materijali i izrada, a nije loše ni tražiti garanciju (idealan scenarij jest da se ovom igračkom dugo zabavljate, zar ne?).

ŠtO izbJegavati

Čitav postupak odabira seks igračke vrlo je osoban, pa popis stvari koje treba izbjegavati nije dug i odnosi se prvenstveno na zdravlje i sigurnost. Treba izbjegavati gelaste materijale koji su zbog higijene porozni, a zatim oni koji sadrže ftalate (iako su uglavnom zastarjeli). Proizvođači kvalitetnih naprava uvijek će na svojim proizvodima istaknuti materijale od kojih su izrađeni - pročitajte naljepnicu i vodite računa da izbjegnete one toksične.

kako kupiti seks-igračku

Ovo je potpuno osobna stvar i ovisi o tome želite li više uživo vidjeti što kupujete ili vam je preporuka dovoljna. Nekima je posjet sex trgovini vrlo koristan, dok je drugima jedan klik mišem i više nego dovoljan.

U oba slučaja, potrudite se pronaći trgovine koje imaju dobru reputaciju i uvijek čuvajte račun.

dodatni savJet

Ne zaboravite lubrikant i to isključivo onaj na vodenoj bazi. Ne preskačite ga kako ne bi bilo nikakvih neugodnih iznenađenja.

Leave a comment

više