Search

FRüHSTüCKovci su se vratili: \"Ovu subotu na otvorenju očekujemo finu gužvicu!\"

FRüHSTüCKovci su se vratili: "Ovu subotu na otvorenju očekujemo finu gužvicu!"

Doručak u ALU parku (Projekt Ilica & FRüHSTüCK)


U subotu, 19. svibnja od 10 do 18 sati u prekrasnom ALU parku, Frühstück ekipa otvara svoju ovogodišnju sezonu doručaka koju smo s nestrpljenjem dočekali. Tim povodom, zaustavili smo Doris, Filipa i Ivana, koji stoje iza ovog cool projekta i doznali neke bitne stvari kako za vas, tako i za nas...

Zamislite subotnje jutro kako se sunčate na prekrasnoj livadi parka Akademije likovnih umjetnosti… Ne, ne morate zamišljati jer to sve skupa možete proživjeti već u subotu, 19. svibnja, s obzirom na to da naši omiljeni FRüHSTüCKovci otvaraju svoju novu sezonu doručaka u gradu, ovaj put u suradnji s Projektom Ilica. Dakle, malo nakon Britanca, gdje se skriva najljepši zagrebački studentski park, pod zrakama toplog proljetnog sunca poželjet ćemo dobrodošlicu novoj Frühstück sezoni u sklopu koje će nam biti serviran najmuzikalniji zagrebački doručak, koji nam ovaj put sprema Kava Tava s Britanca. Što očekivati od Doručka u ALU parku, i što nas sve skupa očekuje od Frühstücka u budućnosti pitali smo Miću (Doris Fatur), phillipea (Filip Eterović), Oberöna (Ivan Oberan). Evo što su nam sve rekli…  


Frühstück ekipa ponovno se okupila, to nam je drago jako, nego sto ste nam pripremili za ovo izdanje?

Prvi ovosezonski Frühstück organiziramo u suradnji s Projektom Ilica koji ovaj petak otvara svoja vrata s mnoštvom glazbenih, književnih, plesnih, filmskih, umjetničkih događanja. Čast nam je biti dio ovog divnog koncepta te pomoći im u buđenju već duže vrijeme uspavane Ilice. S novom sezonom promijenili smo i vizualni identitet, a pripremamo i mnoga iznenađenja o kojima još uvijek ne smijemo pričati.

FRüHSTüCKovci su se vratili: "Ovu subotu na otvorenju očekujemo finu gužvicu!" (фото 1)

Jeste li i sami sebi nedostajali kao Frühstückovci, jer nama, kao i mnogima koje poznajemo, jeste…

Sezona Frühstücka kreće tek u proljeće i traje sve dok temperature ne padnu ispod 15 stupnjeva. Pokušajima i početničkim pogreškama shvatili smo kakav koncept najbolje prolazi i od tada pomno planiramo svaki naš korak. Sami sebi ne nedostajemo jer puno chatamo i privatno smo vrlo dobri prijatelji. I dok ne radimo, pripremamo teren i razmišljamo što bismo mogli iduće. Zimi se malo pritajimo kako bi nas se svi zaželjeli, što evo dokazuje i 1500 attendinga u pet dana. Ovu subotu na otvorenju očekujemo finu gužvicu (smijeh).

FRüHSTüCKovci su se vratili: "Ovu subotu na otvorenju očekujemo finu gužvicu!" (фото 2)

U kojim ste još paralelnim poslovima i kombinacijama svi troje, čisto da vam ne uzmemo za zlo što vas dugo nema (smijeh), na kojim stvarima još radite, zajedno, zasebno ako nije tajna?

Frühstück naravno nije primarno čime se bavimo. Doris je fotograf i stilist, suvlasnica Micice, Oberan puno DJ-a, upravo otvara svoj dizajnerski obrt i menadžerira svoje druge projekte, a ja (Filip) osim DJ-anja i organizacije partyja i festivala vodim svoj smootch (smoothie bar), te isto tako pripremam i neke nove projekte. Premda smo svi freelanceri, teško ugovorimo zajednički sastanak, ali zato imamo chat i preko njega puno brbljamo, nekad i previše. Vrlo smo opušteni jer tako je najjednostavnije i najzabavnije.

FRüHSTüCKovci su se vratili: "Ovu subotu na otvorenju očekujemo finu gužvicu!" (фото 3)

Na koji način krojite menije, s kim volite surađivati i zašto? Ovaj put je u pitanju Kava Tava, a što nas može očekivati u budućnosti s obzirom na to da je gastro moment jako jako bitan?

Menije prepuštamo profesionalcima. Klopa koja se priprema mora biti što zdravija, a meni mora sadržavati finu hranu u kombinaciji s napitkom kao što je kava, čak, smoothie ili cijeđeni sok. Cijena takvog menija je uvijek nešto niža. Pošto ponuda doručaka u Zagrebu raste, voljeli bismo surađivati sa što više restorana koji ga u svojoj ponudi nude. Do sada smo surađivali s preko dvadeset ugostitelja, imamo super iskustva i jako smo zadovoljni. Za iduće Frühstücke još ne znamo s kim ćemo surađivati pošto to ne ovisi samo o nama, ali sigurno nitko od posjetitelja neće biti razočaran. Pazit ćemo da svi budu siti i zadovoljni.

FRüHSTüCKovci su se vratili: "Ovu subotu na otvorenju očekujemo finu gužvicu!" (фото 4)

Otvarate upravo novu sezonu (više o tome može se pronaći ovdje), možete li nam ukratko otkriti kako će ona zapravo izgledati i gdje ćemo se sve moći i na koji način zajedno se zabavljati?

Nažalost još ne smijemo puno otkrivati, a i neke suradnje još nisu 100% potvrđene. Bit ćemo prisutniji nego ikad, a i ove sezone smo puno ozbiljniji i sve pomno planiramo. Osim samog Frühstücka pripremamo još dva projekta. Jedan je dosta velik, zahtjeva ozbiljan angažman, a planiramo ga realizirati u 2019. godini.

FRüHSTüCKovci su se vratili: "Ovu subotu na otvorenju očekujemo finu gužvicu!" (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više