Traži

Gatsbying, Banksing, Granding... Stigli su nam novi urnebesni pojmovi koji opisuju današnje dejtanje!

Gatsbying, Banksing, Granding... Stigli su nam novi urnebesni pojmovi koji opisuju današnje dejtanje!

Internet ni ovaj put nije razočarao

Tekst: E.G.


Fotografija: PR,
Screenshot

Svi oni koji su na ovaj ili onaj način upleteni u nemilosrdni svijet suvremenog dejtanja vrlo dobro znaju da pravila nema i da ništa nije onakvim kakvim se čini. I dok je nekad sve bilo jednostavno i baziralo se principu "ti se sviđaš meni, i ja tebi", danas morate biti priučeni psiholog ako želite imati ikakve šanse za opstanak. Uobičajeni obrasci ponašanja ne pronalaze svoje mjesto u ovoj priči, a o složenosti situacije možda najbolje govori činjenica da se svakih nekoliko mjeseci upoznamo s posve novim pojmom koji pokušava opisati još jedan potpuno nevjerojatan tip odnosa koji se u međuvremenu uvriježio. Pisali smo tako o ghostingu, koji podrazumijeva nagli i potpuni prekid komunikacije od jedne uključene strane, orbitingu koji opisuje situaciju u kojoj vas je netko odbio, ali se stalno iznova pojavljuje u vašem životu, lajka vam slike, gleda storyje... Tu je i slavni situationship, dobro poznat svim millennialsima, odnos koji stalno pleše na granici između ozbiljne i casual priče, kao i breadcrumbing, koji se pak govori o onima koji ostaju u nekom odnosu samo zato što dobivaju minimum pažnje. Danas vas upoznajemo s tri potpuno nova pojma i, naravno, odlična su.

Gatsbying

Možda dosad niste znali da za ovakve poteze postoji i konkretan naziv, ali oni su nam svima vrlo dobro poznati. Gatsbying označava situaciju u kojoj na društvenim mrežama ciljano objavljujemo fotografije, video zapise ili treći sadržaj kako bismo privukli pažnju neke konkretne osobe. Ime dolazi od protagonista romana "The Great Gatsby", F. Scott Fitzgeralda, koji je organizirao velike i raskošne zabave samo kako bi vidio Daisy, djevojku prema kojoj osjeća jaku privlačnost.

Gatsbying, Banksing, Granding... Stigli su nam novi urnebesni pojmovi koji opisuju današnje dejtanje! (фото 1)

Banksing

Sjećate se šokantnog poteza fenomenalnog Banksyja koji je u trenutku prodaje njegove slike na aukciji pokrenuo mehanizam njenog uništenja? E, upravo je taj potez poslužio kao paralela za potpuno uništenje veze, naočigled iznenadno, ali zapravo vrlo pomno planirano i pripremljeno možda i mjesecima unaprijed. 

Gatsbying, Banksing, Granding... Stigli su nam novi urnebesni pojmovi koji opisuju današnje dejtanje! (фото 2)

Granding

Najpopularnija glazbenica današnjice, Ariana Grande, zaslužna je za još jedan prilično zanimljiv pojam. Granding je, naime, inspiriran pjesmom "Thank You, Next", u kojem Grande zahvaljuje svim svojim bivšima na svemu što su je naučili i zaključuje kako je trenutno zaljubljena sama u sebe. Pjesma je objavljena nakon prekida burne veze s komičarom Peteom Davidsonom, a ovaj pojam posljedično ilustrira vrlo javno slavlje prekida. Ne žalite ni za čim i budite zahvalni na svemu, osnovni su principi grandinga

Gatsbying, Banksing, Granding... Stigli su nam novi urnebesni pojmovi koji opisuju današnje dejtanje! (фото 3)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar