Search

Gdje popiti vrhunski gin-tonic u Zagrebu?

Gdje popiti vrhunski gin-tonic u Zagrebu?

Gin je najveći trend

Image: PR

Koktel koji je u ljetnim mjesecima neizbježno osvježenje, svoju povijest vuče još iz 19. stoljeća, a napravili su ga, vjerovali ili ne, vojnici. Danas je to jedno od omiljenih pića svih ljubitelja slatko gorkih okusa, a mi vam donosimo tri najbolja gin-tonica u gradu...

Kada su britanski vojnici još u 19. stoljeću tražili lijek protiv malarije nisu mogli ni posumnjati da će njihov lijek postati jedno od omiljenih osvježavajućih, a ujedno i jakih pića. Ovaj koktel su prvi put napravili britanski vojnici u Indiji. Naime, u Indiji i drugim tropskim krajevima, malarija je bila stalno prisutan problem. Još davnih 1.700-ih otkriveno je da se kinin, glavni sastojak gina, može koristiti u liječenju malarije iako je njegov gorak okus bio neugodan. Dosjetljivi časnici su, kako bi umanjili okus gorčine, u ovaj lijek ubacili smjesu vode, šećera, limete i gina da bi napitak bio ukusniji.

Gdje popiti vrhunski gin-tonic u Zagrebu? (фото 1)

Budući da se više ne koristi protiv malarije, tonic voda danas sadrži mnogo manje kinina, obično je zaslađena te je time znatno manje gorka. Zbog svoje povijesne veze s toplim klimama, gin i tonic je popularan koktel tijekom toplijih mjeseci. Danas odnos gina i tonica varira od čaše gina s malo tonica do odnosa 1:5 u korist tonika. U posljednjih nekoliko godina u porastu je trend vrhunskog gin-tonica u svijetu a drago nam je za primijetiti da se isti trend odrazio na našu metropolu. Zaboravite na klasično serviranje u uskoj čaši s jednom kriškom limuna. Mjesta koja vam predlažemo danas poštuju tradiciju, unose preinake i poslužuju pravo iskustvo u čaši.

A most unusual Gin garden - Horvaćanska 3

Kako se po imenu ovog lokala A most unusual Gin garden možete zaključiti da su ovdje ljubitelji istoimenog pića dobrodošli. Tim ovog posebnog bara skupio je zavidnu kolekciju svjetskih proizvođača kao što su Gin Mare, Bombay Sapphire, Monkey 47, Tanqueray ten, The Botanist, Gordon's, Martin Miller's, Master's.

Gdje popiti vrhunski gin-tonic u Zagrebu? (фото 2)

Međutim, u bogatoj ponudi gina ističe se najneobičniji svjetski Gin Hendrick's. Svoj jedinstven okus može zahvaliti krajnje neobičnoj kombinaciji 11 biljaka - cvijeća, korijena, voća i sjemenki sa svih strana svijeta, koji čine savršenu recepturu. Da bi ispijanju ovog čarobnog pića dali posebnu notu, u ovom baru on se poslužuje s esencijama svježeg krastavca i ružinih latica, što njegov okus čini nevjerojatno osvježavajućim s raskošnom cvjetnom aromom. Specijalitet A most unusual Gin gardena jest poseban Tomas Henry Tonic koji se savršeno spaja s Hendrick's Ginom i svježim krastavcem te zajedno čine bogatstvo okusa. Bilo da se radi o večernjem izlasku, piću s prijateljima ili osvježenju nakon napornog radnog dana specifičan gin-tonic je zasigurno pravi izbor.

Time bar - Petrinjska 7

U ovom svima poznatom mjestu u samom centru grada možete pronaći zaista velik izbor gin-tonica. U Time Baru imate mogućnost odabrati svoj idealan gin između 15-ak vrsta koji pokrivaju sve okuse i zadovoljavaju i ona najzahtjevnija nepca. Na prvom mjestu nalazi se kućni gin Hendrick's. Prvi gin koji je uveo revoluciju dodavanjem svježeg krastavca kao dekoraciju, ali i kao jedan od sastavnih sastojaka gina. U kombinaciji s Thomas Henry tonicom, čini idealnu kombinaciju za sve ljubitelje gina.

Time

Mediteranski Gin Mare koji u svom sastavu ima ružmarin, timijan, bosiljak i masline u Time Baru poslužuje se u posebno dizajniranim čašama za Gin Mare uz 1724 tonic koji dolazi od istih proizvođača kao i Gin Mare. Kao dekoracija koristi se grančica ružmarina i korica naranče. Posebnost 1724 tonica jest u činjenici da se glavni sastojak svakog tonica (kinin) ubire na 1.724 metara nadmorske visine. Zanimljivo je kako ovdje možete pronaći i gineve odležale u bačvama za rum. Riječ je o Colombian Black i Colombian White ginu. Oba gina izrazito su citrusna uz razliku što je Colombian white, zbog dodatne filtracije nešto "lakši". Serviraju ga naravno uz Thomas Henry tonic, a po želji gosta, zbog već spomenute izražene citrusne note zapale koru naranče, koja pusti svoja esencijalna ulja po čaši radi još jačeg i boljeg doživljaja ispijanja ovog gina.

Dežman Bar - Dežmanova 3

Ovo je bar koji svojom posebnom energijom privlači mnoge goste te ga se često naziva dnevnim boravkom Zagreba, a u ponudi također ima velik izbor gin-tonica koji će vas zasigurno rashladiti i opustiti.

dezzman

Sastojci koji se koriste u Dežmanovom najpoznatijem Ginu su G'vine gin de france floraison, fever tree mediteranean tonic, parfem i pil limunove korice, bijelo grožđe i naravno led. Floraison znači cvjetanje i odnosi se na rijedak cvijet loze koji se ručno pobire u kratkom periodu cvata od svega nekoliko dana, i koristi se u proizvodnji. Osvježavajuć, floralan, zaokružen i mekan ovaj gin je unikatan po tome što je baza vinski destilat koji se inče koristi u proizvodnji konjaka, te je proizveden u regiji Cognac. U Dežmanu možete okusiti i Bombay Saphire Gin, Martin Miller's Gin, Aviation American Gin, Mare Mediterranean Gin i Ferdinand's Saar Quince Gin koji sadrži infuziju rizlinga.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više