Search

Gdje se u Beogradu zagrijati prije odlaska u klub? Ovo su mjesta koja preporučuje beogradska \"it\" djevojka Jelena Karakaš

Gdje se u Beogradu zagrijati prije odlaska u klub? Ovo su mjesta koja preporučuje beogradska "it" djevojka Jelena Karakaš

Najcool vodič kroz srpsku prijestolnicu

Urednik: BURO.

Image: Instagram

Dok zima briljira u fotofinišu niskim temperaturama i upornim naletima snijega (bar volim vjerovati da joj se naslućuje kraj) svima nam je potrebno malo pomoći, utjehe i zabave... Dani se skraćuju i skupljaju prepuštajući vodstvo noći, pa zašto to ne bismo iskoristili? Okupite prijatelje, pripremite laktove na žuljanje na šanku, kratkim potezima ispijajte ljuta pića, začinite svakodnevicu parcijalnim sjećanjima i selektivnom amnezijom. Beograd daje niz opcija kako "potrošiti" noći (a one ovdje traju i do 11 ujutro sljedećeg dana), a ovaj put ćemo se pozabaviti slatkim uvodom, gdje startati? Koji to bar nudi najbolju atmosferu za "uklizavanje" u provod?

Bistro Mali Pijac (Karađorđeva 61)

mali pijac
Retro epizoda u svom najboljem izdanju! Bistro Mali Pijac otvoren je prošle jeseni, a zahvaljujući interijeru za koji je bio zadužen studio Fluid lako su stekli goste. Ovaj prostor ćete jednostavno obožavati: od betonskih zidova, preko šanka u kombinaciji drveta i mramora, sve do crno-bijelih starinskih pločica na podu.

Za: onda kad ste raspoloženi za laganu večeru, koja će se spontano pretvoriti u kakofoniju kucanja čaša i nadvikivanje s prijateljima.
Što odjenuti: iskoristite te zgodne retro kulise! Razmišljajte u smjeru pliša, samta i tvida i zaokružite elegantnu kombinaciju blok štiklama.
Što naručiti: francusko vino sjajno će se uklopiti uz interijer.

Cveće Zla (Nevesinjska 12)

cvece zla

Ovo je definitivno najomiljeniji bar Vračara, a večeri ovdje znaju dobiti interesantne, čak i tijekom radnih dana. Ako se želite odjaviti od svakodnevice, izaberite jedan od stolova u donjem nivou. To je jedan od rijetkih podrumskih prostora gdje ćete se osjećati i više nego ugodno. Uz kombinaciju crvenih svjetala, klavira i umjetničkih djela i pomalo blesavo, ukratko: idealno!

Za: kad biste malo pauzirali od briga i svakodnevice.
Što odjenuti: istaknite se jednostavnom crnom kombinacijom.
Što naručiti: neko od finih, raskošnih crvenih vina iz bogate ponude. Isprobajte neko iz vrlo dobrih srpskih vinarija.

Bistro Grad Hometown Food (Uzun Mirkova 5)

bistro grad

Iako je smješten u samom centru grada (tik do Knez Mihailove ulice) ovaj bistro uspijeva zadržati cool vibru lokalnog mjesta gdje svi prije ili kasnije postanu prijatelji. Budući da uvjerljivo drži visoku ocjenu na TripAdvisoru (stranci obožavaju ovo mjesto), ali i da ima svoju stalnu postavku gostiju, lokal je nedavno je proširen, a za njegovo uređenje je odgovoran biro Kolege.

Za: one lagane večeri kad još uvijek niste sigurni hoćete li se vratiti Netflixu ili ćete ostati u gradu. Da vam olakšamo dilemu - nastavite dalje.
Što odjenuti: što vam god dođe! Prostor je besmisleno kul i eklektičan, pa vam to može poslužiti kao smjernica. Npr. hoodica i štikle? Ili gdje god vas inspiracija odnese.
Što naručiti: Gin tonic! Dodajte uz to i integralni čips sa slaninom i chili aioli preljevom.

Saša Bar (Gospodar Jevremova 40)

saša bar

Ovo je jedan od popularnijih restorana/barova na Dorćolu, pa vam je najsigurnije da svoje mjesto unaprijed rezervirate. Na gornjem nivou je malo intimnija atmosfera, dok je donji dio, posebno oko šanka epicentar zabave.

Za: one dane kad vam nedostaje malo elektriciteta u zraku, kad vam se vježba gledanje ispod obrva, a i kad želite pohvatati sve nove gradske tračeve.
Što odjenuti: zamislite da ste krenuli na neki dobar afterwork party (u zimskim mjesecima je i skroz okej da vam provod počne i u 17h), tako da slobodno spojite poslovnu eleganciju i poneki disco asesoar - nikada se ne zna gdje će vas večer povesti dalje.
Što naručiti: idite na opciju vina kuće, to je ovdje vino mlade vinarije Daryna. Moj "namig" ide rose varijaciji i vinu Ladeca, ali uživat ćete i u bijelom vinu Belias koje spaja grožđe Tamjaniku i Traminac.

Leila Records (Gospodar Jevremova 6)

leila

Rekla bih da je ovo bar u kojem će uživati svi ljubitelji ploča, ali Leila je i više od toga, to je mjesto gdje će uživati apsolutno svi! Ukratko, ovdje možete kupiti ploče, ali se i opustiti na dva nivoa lokala smještenog na Dorćolu.

Za: idealno da pozovete baš sve iz svog imenika i promatrate kako se sa svakom sljedećom turom stvaraju nova neraskidiva prijateljstva.
Što odjenuti: što god da vam padne na pamet! Ovo je jedno od onih nepretencioznih mjesta gdje možete doći krajnje ležerno odjeveni ili kao prava disko diva. Bitno je da se vi osjećate ugodno u svojoj kombinaciji, ekipa neće ni obrvu podići.
Što naručiti: medicu! Odlična slatka rakija će vam stići u neodoljivim kristalnim čašicama. Ako ste za nešto duže, na test drive uvrstite neki od koktela iz ponude.

Tekst: Jelena Karakaš

Related articles

Buro 24/7 Selection

više