Search

Grgo Zečić: U svijetu postoji jedno carstvo

Grgo Zečić: U svijetu postoji jedno carstvo

Sulude ideje jednospolnog školovanja


Image: pixsell

Gospođa Željka Markić ponovno jaše. I dok ona tako jaše na svom arapskom konju jer žena ima love pa si može priuštiti samo najbolje, iza nje se podiže ona ista, prokleta toksična prašina koja se poput alergena širi po medijima, promičući ideje na rubu pameti.

Pa se tako na drugoj međunarodnoj konferenciji notorne udruge "U ime obitelji" javila briljantna ideja o jednospolnom školovanju. I tako mlataraju govornici konferencije znanstvenim istraživanjima koja, ili ništa konkretno zaključuju, ili pak datiraju iz vremena kada si za kaznu u razredu morao klečati na kukuruzu. Navode se tu i uspješni svjetski primjeri. Samo postoji razlika između tih svjetskih sistema jednospolnog školovanja i hrvatskih škola gdje zna nedostajati toalet papira ili grijanje zimi ne radi pa djeca sjede u jaknama.

Jednospolno školovanje koje još uvijek postoji u mnogim zemljama od Velike Britanije do Švicarske i SAD-a oduvijek je, a pogotovo danas, imalo političku agendu za onih 1% najbogatijih na svijetu. U slavnim, povijesnim internatima školovala su se djeca elite, aristokracije, ali i novog novca. I danas postoji na desetke internata koji još uvijek inzistiraju na jednospolnom školovanju, ali to nisu klasične škole već klubovi za djecu moćnika koji stvaraju novu generaciju onih koji će upravljati svijetom. Nema tu nikakve teorije zavjere. Dovoljno je preplatiti se na Tatler u Velikoj Britaniji ili Town & Country u New Yorku i vidjeti luksuznu stranu internata. Učenici su to koji vikend mogu provesti na Azurnoj obali s kojim ruskim modelom, ali glavno da je da se na vrijeme vrate u internat.

Sada otvorimo oči i vratimo se u HrvatskuKako se sada riješiti ideje o jednospolnom školovanju koja je "izvanredna za buduću socijalizaciju djece, interakciju spolova i svladavanju života u 2016., a ne u 1916."? Naravno, pjenim se od ironije. Trebali su na toj konferenciji biti malo detaljniji pa naznačiti da svi u muškoj školi trebaju biti muškog spola, a svi u ženskoj ženskog. To bi dodatno učvrstilo sulude ideje. Ako bi se na detektoru laži ispitalo sudionike koji predlažu ideju onda bi nam oni otkrili da bi mušku jednospolnu školu vodili muškarci u svetim haljinama, a žensku redovnice. Miješanje crkvenog i svjetovnog na planeti gospođe Markić opće je poznata stvar o kojoj zbilja ne treba detaljnije diskutirati.

Inače katolički internati, jer takav razvoj ideje apsolutno mogu zamisliti, posebno su se proslavili u školama za dječake u Irskoj i američkom Bostonu. Horor priče su to prema kojima su romani Stephena Kinga na razini Walta Disneyja. Ne kažem da jednospolno školovanje ide rame uz rame uz pedofiliju, ali beskrajno me ljuti kada u prvom redu aplaudiraju oni koji svećenike po hrvatskim župama, umjesto u zatvore, premještaju iz župe u župu ili pak u domove za svećenike. Jeste li zaboravili slučaj iz Bibinja iz 2012. i "don" Nediljka Ivanova? Nikom ništa. Njegov nadređeni biskup branio je ispred medija to "biće". Koliko ih ima po ostalim hrvatskim župama? "Udruga u ime obitelji" koja je debelo povezana s Kaptolom vuče na površinu razne demone o kojim se u hrvatskom društvu još uvijek ne raspravlja jer kod nas su svi katolici. Čak i domaće životinje.

Gdje je pravo istraživačko novinarstvo u Hrvatskoj? Zašto se neke stvari jednostavno ne mogu pokazati onakvima kakve jesu?

Pogledajte koje sve ideje gospođa Markić trpa u svoj koktel dok ga radosno miješa iza bara s osmijehom i očima koji me još uvijek užasavaju. Eliminirajmo prava homoseksualcima koliko god to možemo, hajdemo na referendum par puta godišnje, zabranimo pobačaj pa idemo na ideju jednospolnog školovanja... Što je najopasnije, postoji tisuće ljudi u Hrvatskoj koji rado piju sve sto gospođa Markić sa svojom udrugom i istomišljenicima servira. U demokraciji sve je dozvoljeno, osim ideja mraka koje su zapakirane u veseli celofan. No znaju "oni" da demokraciju treba lukavo iskoristiti, pa su se sile ovaj tjedan spustile pred Ustavni sud tražeći zabranu pobačaja, odnosno zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o pobačaju iz 1978.

Svako malo eto Udruge i gospođe Markić s novim idejamaIako emocionalno bubam po svojoj tipkovnici pokušavam zamisliti racionalno rješenje koje bi zadovoljilo sve ideje gospođe Markić. Hrvatska je velika zemlja kada ju usporedite s brojem stanovnika. U Gorskom kotaru i Lici ima predivnih, nenaseljenih dijelova prirode, hektari su to zemlje koje "Udruga u ime obitelji" može bez ikakvog problema kupiti. I tu bi trebali sagraditi idealan gradić. Možda pitati Donalda Trumpu za savjet prilikom gradnje zida? I neka se raspiše referendum o konceptu "grada države" u toj bajkovitoj prirodi. Pa će tako gospođa Markić vladati u predsjedničkom sustavu, a u "Skupštini za očuvanje morala" kao najvišem zakonodavnom tijelu u tom "gradu državi" donijeti će se Ustav. Homoseksualcima ulaz strogo zabranjen. Ako se slučajno pronađe koji, treba ga hitno poslati vani na livadu s ličkim medvjedima.

Na detektor laži izvesti sve stanovnike koji se žele pridružiti kako slučajno ne bi promaknula koja nesretnica s odobravanjem pobačaja. Otvaranje jednospolnih školi bio bi prioritet Predsjednice. Tamo bi se molilo prije početka nastave, a djecu bi se učilo da masturbiranje uzrokuje sljepoću. Profesor Ladislav Ilčić bio bi zadužen za stvaranje te dogme. Za dječake i djevojčice organizirat će se jedan plesnjak svaki mjesec koji će pažljivo nadgledati profesori i roditelji kako se djeca slučajno ne bi zbližila. Isto tako, iz nastave treba izbaciti informatiku, ograničiti pristup internetu i svim ostalim društvenim medijima. Kao konzultanta pozvati nekoga iz odjela za informiranje Sjeverne Koreje. Nema veze što čovjek nije katolik, ali glavno da zna svoj posao. Svi se obavezno moraju pojavljivati u Crkvi, održavat će se redovita predavanja crkvenih veledostojnika o politici u "nečistoj Republici Hrvatskoj".

Lokalno kino prikazivat će sve moguće katoličke filmove i crtice, dok će se odrasli jednom na mjesec počastiti s nečim kontroverznim, kao primjerice Ben Hurom Što se tiče crtića bit će izvršena pomna cenzura. Primjerice "Spužva Boba" je na crnoj listi jer prema riječima župnika iz Novog Vinodolskog, Hrvoja Poljaka, cijela ekipa iz crtića predstavlja "sedam smrtnih grijeha". Kako se navodi u letku "likovi koji žive pod vodom protive se kršćanskim vrijednostima". Zabranit će se joga, video igrice, lov na Pokemone i ostale "sotonske aktivnosti". Od sporta će se samo organizirati grupni sletovi jednom tjedno u čast jednog od svetaca. Za Uskrs su posebni gosti članovi Opus Deia, koji će poput Tupperwarea prodavati bičeve i ostale igračkice iz njihove arhive. Knjižnica će strogo biti kontrolirana, također pod jurisdikcijom profesora Ilčića.

Sastanci u gradskoj vijećnici bit će obavezni jer treba prijaviti ako se dotična Marija M. nije pojavila na nedjeljnoj misi, iako je imala tešku upalu pluća ili je kćeri dozvolila da pogleda koju od nacionalnih televizija iza 7 sati navečer. Svaka okućnica mora biti uređene, puna cvijeća dok domaće životinje skakuću po cesti sa svilenim mašnicama oko vrata. Pisma će, za svaki slučaj, biti pomno praćena i ako treba cenzurirana, dok su mediji "nečiste Republike Hrvatske" strogo zabranjeni na lokalnoj trafici. Dozvoljeni su samo časopisi o prigodnim jelima, vrtlarenju, idealnim kućanicama i cijeli niz vjerskih novina. Ne znam hoće li se služiti misa za Poglavnika. O tome će se voditi unaprijed odlučen referendum. Nema seksa prije braka i treba ginekološki pregledati djevojku prije samog stupanja u brak. Još će tu biti niz zakona koji će se svakodnevno vrtjeti po glavi Predsjednice.

I znate što je najopasnije? To bi zbilja bio idealan svijet za sve njih i ne bi bilo potrebe da se oni koji su na visokom duhovnom i moralnom tronu živciraju oko nas. A mi smo? Moralno prljavi, nova generacija malih komunjara, zatucani kapitalisti, materijalisti koji bi majku prodali za novi iPhone, beskrupulozne jedinke zbog kojih će Dante ustati iz groba i otvoriti novi krug pakla. E pa, ako ću gorjeti u tom paklu koji zaslužujem, onda samo molim dodatnu količinu benzina. Volim miris benzina prije nego što se zapali vatra.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više