Search

Hoćemo li ikada dočekati doček Nove godine koji ćemo s guštom prepričavati?

Hoćemo li ikada dočekati doček Nove godine koji ćemo s guštom prepričavati?

Nećemo!


Image: screenshot

Kroz cijeli prosinac proteže se pitanje od kojeg svih boli glava, a to je "Di' ćeš za Novu?"

Ove godine ne idem nikuda. Odluka je to koju sam donijela pred koji tjedan na temelju nekoliko posljednjih pokušaja dočeka u Zagrebu. OK ili ću negdje otputovati (a sad sam već prilično sigurna da neću) ili ću ostati kod kuće uz neki film i spavanac. Napokon. Nitko me neće gnjaviti jer će svi imati pametnijeg posla, tako dobro ću se naspavati dok će svi ostali umirati od mamurluka uz mamine sarme ako imaju sreće ili pizzu iz dostave. 

Doček Nove godine bio je totalna špica kad smo bili klinci i kad nismo baš vikendima izlazili pa se prilika za tulum nije propuštala. Tjednima se raspitivalo tko sve dolazi na tulum, koliko ćemo novaca imati za novi outfit i gdje ćemo nabaviti lak za nokte sa šljokicama i sprej za kosu u nekoj odvažnoj boji. Sve je bilo usmjereno na najluđu noć u godini koja je tada to zaista i bila. Danima poslije prepričavale su se nacvrcane zgode i detalji te noći. 

Hoćemo li ikada dočekati doček Nove godine koji ćemo s guštom prepričavati? (фото 1)

Kad doček možeš organizirati svaki vikend, onda ti, logično je, više ništa ne znači. Ako nije neki super tulum na vidiku ili barem vikend putovanje, onda je uglavnom izlazak kao i svaki drugi, osim što su šanse za lovljenje taksija minimalne, a gužve gdje god kreneš, stravične. Sad već postoji barem nekoliko razloga zašto tu večer jednostavno treba zaobići, a s obzirom na to da je ove godine dan prije subota, možemo se naroljati već u petak navečer (smijeh).

Osim samog dočeka, vjerojatno mnogima na živce ide i brujanje o novogodišnjim odlukama i svim onim stvarima koje smo htjeli napraviti u protekloj, a baš nikako nismo stigli. Nikad nije kasno pa još jednom možemo krenuti ispočetka, polako. Osim pitanja gdje ćemo za Novu i novogodišnjih odluka, tu je još niz stvari koje nas čekaju tu večer. 

Hoćemo li ikada dočekati doček Nove godine koji ćemo s guštom prepričavati? (фото 2)

Alkohol, alkohol i još malo alkohola, stvaramo zalihe kao da će sutra zaratiti, svatko nosi svoju bocu jer što, pa za novogodišnju noć možemo popiti više nego na ostalim izlascima? Pretjerivanje s još malo pretjerivanja nikad nema sretan završetak, a to dobro znamo idući dan kad ustanemo i procijedimo: "Bože, uzmi me." Recimo da i nije najsjajniji početak nove ere. 

Izlasci u klubove u koje izlazimo tijekom cijele godine uglavnom nikad ne ispune naša očekivanja. Jasna stvar, zašto uopće mislimo da bi ta večer trebala biti nešto drugačija od ostalih? Suočimo se sa situacijom da su vani uglavnom ljudi koji većinom nisu imali gdje ići. Pa su im došli frendovi iz Beograda koji su im bili možda i jedini razlog da se tu večer izvuku iz stana. I sad dok pišem ovaj tekst i razglabam naglas o ovome što pišem, sve što moj kolega ima za reći je: "Kokica, to su ti godine". Jesu li? Pa i ako jesu, baš me briga, želim da mi bude ugodno i ne želim biti netrpeljiva stojeći u gužvi na šanku i čekajući cugu ili taksi na minusu pola vječnosti. 

Hoćemo li ikada dočekati doček Nove godine koji ćemo s guštom prepričavati? (фото 3)

Iako je za mnoge doček Nove godine depresivan, ja to uopće ne mislim. Ideja da ostanem solo kod kuće mi uopće ne tjera strah u kosti, a s druge strane raspoložena sam za druženje s najdražima. Predlažem im da se nađemo u vrijeme ručka, zajedno kuhamo uz nekoliko čašica aperitiva, uživamo u klopi i družimo se onako kako sve rjeđe imamo prilike. I dok potiho, ispod tepiha, tjeram vodu na svoj mlin, moje frendice se mole da frajer iz kvarta ipak pripremi taj veliki tulum koji je najavio već prije mjesec dana. Problem je samo taj što mu se od tada izgubio svaki trag. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više