Search

Hortiart – majstori vrtne arhitekture

Hortiart – majstori vrtne arhitekture

Mediteranski vrtovi s hrvatskim potpisom

Tina Kovačiček


Image: V. Šolin i F. Diapo

S motom "Svaki je vrt jednako velik i jednako važan, a ideja je napraviti ga kreativnim, funkcionalnim i ugodnim za boravak" Hortiart se nametnuo kao jedno od vodećih imena za rješenja u vrtnoj arhitekturi

Bijeg u prirodu imperativ je suvremenog svijeta. Za odmor, za relaksaciju, za uloviti ponovni korak sa samim sobom. A ako vas priroda i zelenilo dočekaju kod kuće, taj osjećaj je ljepši i bliži. Tu nastupa dizajnerski dvojac Katović koji stoji iza tvrtke Hortiart i unatrag deset godina potpisuje uređenja brojnih hrvatskih privatnih vrtova, ali i javnih površina. Tako su uredili atrij Muzeja za umjetnost i obrt, hotel Westin, Dječji vrtić Jastrebarsko, sportski park u Koprivnici, centar za rehabilitaciju u Vinkovcima, a posebno su ponosni na uređenje vrta vile Medveja kod Opatije.

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 1)

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 2)

S motom "Svaki je vrt jednako velik i jednako važan, a ideja je napraviti ga kreativnim, funkcionalnim i ugodnim za boravak" Hortiart se nametnuo kao jedno od vodećih imena za rješenja u vrtnoj arhitekturi. Od 'običnog' zelenila napravit će pravi mali japanski, mediteranski ili kontinentalni raj, jer na taj tip vrtova su uglavnom orijentirani. Najviše posla dolazi s područja Kvarnera i iz Zagreba, a jedan od najneobičnijih poslova koji su ikad odradili bio je za jahtu na kojoj su gosti poželjeli imati bogati zeleni vrt te je za tu priliku naručena velika količina bonsaija, rekao nam je Darko Katović. Bilje nabavljaju u Toskani, najvećem rasadniku u Italiji, a pokrenuli su i malu vlastitu proizvodnju bilja.

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 3)

Hortiart će se pobrinuti za projektiranje, održavanje i izvođenje, a izdvajaju se istančanim dizajnom, pri čemu ne vole kombinirati više od tri elementa. Radovi u kojima uživaju su zen vrtovi, pri čemu se posebno pazi na detalje i  cjelokupnu priču. Ono čemu u posljednje vrijeme pridaju puno pozornosti su krovni vrtovi, koji su kako kažu, odlični i u ekološkom pogledu – čine prirodnu mikroklimu te zimi čuvaju toplinu, dok ljeti hlade, a vizualno uljepšavaju. Mi smo se složili da nam trebaju u što većim količinama. 

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 4)

Kako ne biste pomislili da se ovdje radi samo o velikim zelenim površinama, Hortiart potpisuje uređenje balkona i terasa, većih i manjih, a od njih mogu učiniti pravu malu oazu za ugodan boravak. S dolaskom proljeća i toplijih dana pravi je trenutak da saznate za Hortiart i informirate se o njihovim vrtovima. Budimo realni, život je ljepši kada vas okružuje divno zelenilo!

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 5)

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 6)

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 7)

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 8)

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 9)

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 10)

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 11)

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 12)

Hortiart – majstori vrtne arhitekture (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više