Search

Idealan vikend u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik

Idealan vikend u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik

Iris Androšević Pinjuh vas vodi u prekrasan dubrovački hotel

Urednik: BURO.

Image: PR/privatni album

Dobar i kvalitetan bijeg iz grada mora se dobro isplanirati. Osobno sam se u to uvjerila kada bih otišla negdje bez svrhe i cilja, tek toliko da se odmorim

Tada bih bar jedan dan protratila tražeći sadržaj na licu mjesta. Preduskršnji vikend odlučila sam provesti sama, odmoriti se od obiteljskih obaveza i otići s prijateljicom na ženski vikend da se konačno malo napričamo i podružimo. Žudjela sam za morem, suncem i nekim ženskim aktivnim sadržajem.

Iris Androšević Pinjuh

Negdje sam pročitala da se u Dubrovniku održava La Femme Festival u jednom od najboljih dubrovačkih hotela Valamar Lacroma Dubrovnik, velike grupacije Valamar. Kako me teme o ljepoti i zdravom životu oduvijek zanimaju, zaključila sam da je to baš ono što nam treba. Odabir je bio pun pogodak!

Valamar

Grad Dubrovnik kao jedan od najljepših gradova u Europi, grad muzej i živa pozornica, uz istančanu koheziju povijesti i suvremenosti očarava uvijek istim intenzitetom, bez obzira koliko vas je puta već ugostio.

Iris Androšević Pinjuh

Šetnja gradskim zidinama vraća me u neka druga vremena, a proljetni mirisi toga grada ne mogu se prenijeti nikakvim foto ni video zapisom, ne mogu se čak ni opisati riječima, to su vjerojatno najljepši mirisi na svijetu. Spoj mirisa narančinog cvijeta na samim vratima grada i magičnog mirisa pittosporuma zavili su cijeli grad u mirisni veo.

Iris Androšević Pinjuh

Dan nam je započinjao rano, uz zdravi doručak koji je doduše teško bilo razabrati u moru fantastične raznovrsne hrane hotela Valamar Lacroma Dubrovnik. Oči su mi bježale prema toplim palačinkama i prhkim croissantima netom ispečenim ispred nas, ali zaključak je uslijedio da se kući želim vratiti lakša i sretnija sa spoznajom da sam za sebe učinila nešto dobro. Na mom tanjuru ipak je bilo mjesta za voće, svježi sir sa žitaricama, netom kuhano jaje i, naravno, mirisna kava.

Valamar

Nakon doručka smo kao sudionice La Femme Festivala ispunile dvoranu za pilates, dobro se istegnule vježbajući uz poznatog instruktora i glumca Marija Valentića ili bi uživale u pokretima Vinyasa yoge uz fantastičnu instruktoricu Anu Falconi na suncem okupanoj terasi hotela uz šapat malih fontana. U bogatom programu zaista je svaka žena mogla izabrati nešto za sebe te naučiti i isprobati nešto novo.

Valamar Lacroma Dubrovnik

Ragusa Spa Wellness u hotelu Lacroma Valamar Dubrovnik je jedno zasebno očaravajuće iskustvo. Naime, ukupna mu je površina 938 četvornih metara, a obojan je mediteranskim toplim zemljanim tonovima čiju površinu kao magičnom maglicom obogaćuju mirisi oleandera i hibiskusa. Deset soba za masaže, tretmane lica i njege tijela, saune i sobe za opuštanje i dvije spa zone - The Spa i Afrodita Spa (samo za žene) te Executive Spa koji ima razne saune te vanjski jacuzzi oduzimaju dah.

Valamar Lacroma

Doslovce smo poželjele svako predvečerje lutati njegovim prostranstvom. Hotel ima i brojne sportske sadržaje u neposrednoj blizini, tenis terene, cardio fitness dvoranu, sportska igrališta, unutarnji bazen i vanjski bazen s odvojenim bazenom za djecu. Plaža Cava i plaža Copacabana čekaju malo toplije vrijeme, a zaokružuju bogatu ponudu hotela.

Valamar Lacroma

Moj zaključak je da hotel Valamar Lacroma Dubrovnik nije slučajno odabran kao nositelj prestižne nagrade World Travel Award za 2013. godinu kao vodeći hotel u Hrvatskoj, na čuveno lijepom poluotoku Babin Kuk, nudeći najvišu razinu sadržaja i usluga za one koji nemaju sramežljiva očekivanja i koji žele uživati u prvoklasnoj kvaliteti i to kroz čitavu godinu jer hotel ne zatvara svoja vrata.

Valamar

Hotel je apsolutno zadovoljio, pa i nadmašio moja očekivanja. Potpuno je obnovljen i ultramoderan s luksuznim i prostranim sobama (385 udobnih soba i 16 apartmana) i izuzetno ljubaznim, nenametljivim, susretljivim, a nadasve profesionalnim osobljem. Moj je pogled na Elafitske otoke bio potpuni užitak.

Valamar

Jedva čekam sljedeći La Femme Festival u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, već sada pripremam listu prijateljica koje ću sa sobom povesti, a i croissanti su zadnje jutro "pali" jer ja sam ipak provela nezaboravan produženi vikend, a kao prava žena imam svoje mane...

Related articles

Buro 24/7 Selection

više