Search

Imamo pet dobrih razloga zbog kojih ćete ostati aktivni i u najhladnijim danima

Imamo pet dobrih razloga zbog kojih ćete ostati aktivni i u najhladnijim danima

I nisu nimalo komplicirani

Tekst: L.L.


Image: Imaxtree,
Unsplash

Hladni dani i dolazak novih serija na omiljene platforme za gledanje često su glavni razlozi zbog kojih popodneva provodimo kod kuće, postajemo pasivniji i ne krećemo se dovoljno. No, tko kaže da su hladniji dani stvoreni za unutrašnje aktivnosti? Jesen, ali i zima nude pregršt mogućnosti koje ća vas natjerati da budete aktivniji čak i na one dane kada vam se to baš jako ne da. Smislili smo popis odličnih razloga koji bi vas u svakom slučaju mogli natjerati da iz toplog kreveta izađete na svježi zrak pa učinite nešto zbilja korisno za svoj um i tijelo.

Jednostavnim koracima prema aktivnijoj zimi

Uživajte u suncu, pa čak i kada je ono zubato. Uzmite pauzu od posla i prošećite, upijte sunčeve zrake i napunite se prirodnom energijom. Možda zvuči smiješno, no samo pet minuta na suncu pomoći će vam da se osjećate bolje i na neki neobjašnjiv način napuniti vas dodatnom dozom energije. I to je to, već ste obavili taj, prvi i najjednostavniji korak prema aktivnijoj zimi.

Imamo pet dobrih razloga zbog kojih ćete ostati aktivni i u najhladnijim danima (фото 1)

Druženje s najdražima možda je najveći i najdraži razlog koji će nas u vrijeme zimskih dana natjerati da izađemo iz kuće. Za početak, skuhajte veliku dozu čaja, ispecite omiljeni kolač i pozovite prijatelje na druženje. Drugom prilikom dogovorite kavu ili čaj izvan stana i već ste napravili prvi korak prema aktivnijem društvenom životu iako vam je možda u početku na pameti bilo tek izležavanje ispred ekrana.

Još jedan odličan način da se za vrijeme hladnih jutra izvučete iz kreveta jest odlazak na tržnicu. Jesenski plodovi poput bundeva, domaćih jabuka i mandarina već su samo po sebi dovoljan razlog za izlazak iz stana, a priprema hrane za najdraže dodatan plus. Također, osim odlaska na tržnicu, upustiti se možete i u branje divljeg bilja, gljiva ili skupljanje cvijeća. Sve što vam treba jest nešto stručnija osoba koja vam u tome može pomoći.

Volite li vježbati, ali s dolaskom hladnijih dana gubite volju za odlaskom u teretanu, pokušajte s onime što pronađete u susjedstvu. Umjesto na traci, otrčite nekoliko krugova po kvartu, a umjesto sprava za vježbanje poslužiti vam mogu i sprave na obližnjem dječjem igralištu. Iskoristite sve što vidite u svojoj okolini, protegnite se, a tek zatim možete se nagraditi opuštajućom filmskom večeri ispred malog ekrana.

Imamo pet dobrih razloga zbog kojih ćete ostati aktivni i u najhladnijim danima (фото 2)

Na kraju, uspijete li se barem svakog drugog dana natjerati na odlazak na spavanje bez gledanja u ekran, napravili ste ogroman korak naprijed. Probudit ćete se odmorniji i osjećat ćete se bolje, a ako pak zbilja smatrate da ne možete u krevet bez pregledavanja društvenih mreža, učinite to barem pola sata prije samog odlaska na spavanje. Vjerujte, već i ovakav mali korak natjerat će vas da se ujutro osjećate bolje, aktivnije i spremnije na nove izazove.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više