Search

Čitam, gledam, slušam: Tatjana Jurić

Čitam, gledam, slušam: Tatjana Jurić

Preporuke iz prve ruke

Tekst: E.G.


Image: Instagram

U drugom izdanju naše rubrike "Čitam, gledam, slušam", u sklopu koje nam poznate osobe daju svoje preporuke iz područja pop kulture, odlučili smo Tatjanu Jurić. Poznata voditeljica nikad nije skrivala da vrijeme voli provoditi uz dobru knjigu, album, kao ni to da će večer bez problema provesti uz omiljeni film ili seriju. Upravo je iz tih razloga bila više nego prikladna gošća ove rubrike, a u nastavku doznajte što nam je sve otkrila.

Knjiga

Upravo sam nabavila "Essays in love", Alain de Botton. Eh sad, kakva je, još ne znam... Zanimljiva mi tema, a i engleski treba trenirati (smijeh). Jedna od mojih najdražih knjiga, a po istoj je snimljen i film s Ben Kingsleyjem u glavnoj ulozi - "Kuća od pijeska i magle", Andre Dubus. Sjajna! Sjajna, a aktualna i danas - o imigrantima i ustvari svijetu u kojem živimo i o tome koliko nas okolnosti određuju.

Čitam, gledam, slušam: Tatjana Jurić (фото 1)

Film/Serija

Istoimeni film gore! Nisam ga dugo gledala. Neki dan sam ponovno pogledala "U potrazi za srećom" i ridala na njega kao i uvijek. Što se serija tiče, konačno sam ulovila vremena i nadoknadila mnoge zaostatke pa tako pogledala i "Game of Thrones". Kod mene nije izazvala taj "wow" efekt, kako su mi svi zaluđeno govorili - stvarno sam očekivala čuda. A i kažu mi da je knjiga još bolja, sadržajnija, s puno više likova, pa ću se uskoro i na to baciti. S druge pak strane, "The Handmaid's Tale" me totalno oborila s nogu! Ima sve te elemente koji šokiraju - fantastična, jeziva serija, tim više kada osvijestiš da se takvo nešto, u ovom našem modernom, a isključivom svijetu već sutra može dogoditi.

Glazba

U mom se autu vječno vrti CD Johna Legenda, a sad po webu hvatam i njegove božićne koncerte koje ima po SAD-u, jako ga volim!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više