Search

Je li ona nova Angelina Jolie?

Je li ona nova Angelina Jolie?

Upoznajte Ruby Rose

A.P.

Image: Getty,
Net-a-Porter

Amerikanci su poludjeli za novom članicom glumačke postave megapopularne serije "Orange Is The New Black" nazivajući je novom Jolie

Na prvi pogled Ruby Rose ima sličnosti s Jolie iz mlađih vremena; magnetična privlačnost, pune usne, prodorne plave oči i neka divlja aura koja je prije petnaestak godina Jolie izdvajala od šećernih holivudskih plavuša njene generacije. Nakon prošlotjednog debija u novoj sezoni serije "Orange Is The New Black", u kojoj glumi novu djevojku glavnog ženskog lika Piper Chapman (Taylor Schilling), američki mediji i forumi eksplodirali su od članaka i rasprava o ovoj 29-godišnjoj australskoj ljepotici.

Ruby Rose

Ruby je odrasla u Australiji kao dijete samohrane majke i po vlastitom priznanju nije imala bajkovito djetinjstvo: "Živjele smo svugdje. Nekad bismo spavale po tuđim dvorištima, a nekad bismo se smjestile kod bake u sobi. U srednjoj školi često sam bila zlostavljana jer nisam izgledala poput većine djevojčica. Odijevala sam se kao dječak. Vezala bih grudi sa zavojima kako bi ih sakrila i nosila mušku odjeću" - kazala je za Vanity Fair. Nedavno je izjavila kako se u mladosti ponašala i osjećala poput Shiloh Pitt, kćerke Angeline Jolie i Brada Pitta koja nosi mušku odjeću i želi da je se zove John.

Ruby Rose

Njena karijera započela je 2002. godine kad se prijavila na natječaj australskog časopisa Girlfriend koji je tražio novo lice. Ruby je završila na drugom mjestu odmah iza svoje bivše djevojke, danas poznatog australskog modela Catherine McNeill. Njena ljepota nije ostala nezamijećena te je ubrzo dobila angažman na MTV-u. Usput je sa svojom novom djevojkom, danas zaručnicom Phoebe Dahl, pokrenula liniju street wear odjeće koja je predstavljena u svim važnijim modnim publikacijama, od Voguea do In Style magazina.

Svjetsku popularnost stekla je videom "Break Free" koji skreće pozornost na položaj transrodnih osoba, a koji je sama osmislila, režirala i u kojem igra glavnu ulogu. Ovaj video pozicionirao ju je kao gay ikonu te samo na YouTubeu ima više od šest milijuna pregleda. Najveća prilika došla je ipak ove godine u vidu uloge Stelle Carlin koja će napraviti pomutnju u ženskom zatvoru. Već prilikom prikazivanja prvog trailera na Twitteru su počeli uzdisati i muškarci i žene proglašavajući je najhot licem američke televizije. Ruby je trenutno lice beauty giganta Maybelline za Australiju, a sudeći po popularnosti koju je stekla već pri prvom pojavljivanju na američkoj televiziji, ne sumnjamo da je u budućnosti očekuje neki novi "Tomb Raider" i epitet novog divljeg djeteta Hollywooda.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više