Search

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji? Izgleda genijalno

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji? Izgleda genijalno

Tekst: BURO.


Polako prolazi periodu kojem je svaki put kad osjetite potrebu za svježim raznobojnim cvijećem, dovoljno da svratite na lokalnu tržnicu i kupite velike bukete. Kako je sezona svježeg cvijeća na zalasku, okrećemo se alternativama. Odustali smo od neuspjelih pokušaja da pronađemo cvjetne aranžmane od umjetnih materijala (veliko ne) i zapravo smo samo promijenili točku gledanja. Znači prirodno cvijeće da, ali ovaj put u svojoj suhoj verziji.

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji? Izgleda genijalno (фото 1)

Možda ste primijetili da se chic djevojke kao što su Jeanne Damas, Sabina Socol, Anne Laure Mais (posebno one koje puno putuju i nemaju uvjete da se brinu o rezanom cvijeću u vazama) sve češće odlučuju za neobične, ležerno aranžirane bukete suhog cvijeća. Na ovaj način imaju zanimljiv ukras u kući, a realno briga za takvo cvijeće je minimalna. Ne treba mu sunce, ne morate mijenjati vodu u vazi, a budući da se radi o prirodi, ovi buketi su biorazgradivi (a služit će vas godinama prije nego što ih poželite iseliti).

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji? Izgleda genijalno (фото 2)
Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji? Izgleda genijalno (фото 3)
Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji? Izgleda genijalno (фото 4)

Najbolji izbor su lavanda i eukaliptus koji osim što izgledaju jako dekorativno (nježno zeleno-siva boja suhih listova eukaliptusa je sjajan ukras u svakom interijeru) i mirišu božanstveno. I sami ih možete brzo osušiti, dovoljno je da ih ubacite u praznu vazu i priroda će već sama obaviti svoje. Jako dekorativno može izgledati i pampas trava koja se savršeno slaže uz sve aktualne pravce u uređenju interijera.

Jeste li primijetili da suho cvijeće preuzima glavnu ulogu u dekoraciji? Izgleda genijalno (фото 5)

Ako želite za svoj dom nešto “over the top” razmislite o raskošnim visećim aranžmanima od suhog cvijeća, a ako imate višak vremena upišite online radionicu na kojoj ćete naučiti kako da napravite takvu konstrukciju. A naravno, za pomoć se možete obratiti nekoj od lokalnih cvjećarnica. Uz neku od neobičnih vaza koju možete kupiti i kod nas i vaš stan može dobiti cool umjetnički vibe .

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više