Search

Jeste li spremni za čašu vina?

Jeste li spremni za čašu vina?

Büro 24/7 izbor: 3 wine bara


Image: PR

Došao nam je suncem okupan vikend nakon dugo vremena što je savršen razlog da prošetate gradom i provjerite zašto smo izabrali ova tri bara gdje možete uživati u lijepom vremenu uz čašu finog vina...

Volimo uživati u lijepim trenucima u svom životu pa tako i u vikendima koje željno iščekujemo cijeli radni tjedan. Ovaj vikend savršen je za opuštanje u dobrom vinu, a posebice u hrvatskim vinima koja svake godine bivaju prepoznata na raznim svjetskim natjecanjima i izložbama. Proizvodnja vina na tlu Hrvatske datira još od antičkih vremena. Budući da na mnogobrojnim područjima Republike Hrvatske postoje idealni i jedinstveni uvjeti za vinogradarstvo, s vinogorja i kontinentalne i primorske Hrvatske dolaze vrsna vina. Uživati u hrani i piću možete bez zadrške na ove tri lokacije u samom centru Zagreba.

Bornstein wine bar & shop - Kaptol 19

Zagreb se može pohvaliti najstarijom vinotekom u Hrvatskoj, a na istoj adresi nalazi se od 20. stoljeća na Kaptolu. Nedaleko od zagrebačke katedrale u stoljetnoj kanoničkoj kuriji, u nadsvođenom podrumu na Kaptolu 19 još davnih devedesetih godina prošlog stoljeća krenula je priča o novoj obnovljenoj hrvatskoj vinskoj sceni.

Jeste li spremni za čašu vina? (фото 1)

No, i za pokretače tog enološkog projekta kao i za sve ljubitelje vrhunskih vina taj podrum nikada nije bio samo prva privatna vinoteka u Hrvatskoj - bio je to kao što je i danas, vinski hram kojim hodočaste ljubitelji i znalci, ali i oni koji u potrazi za znanjem i novim enološkim iskustvima žele naučiti nešto više i upoznati se s domaćim i svjetskim vinskim sortama u posebnom okruženju i iz prve ruke. Na policama ove vinoteke očekuje vas najbolji izbor hrvatskih vina, selekcija više stotina vina iz cijelog svijeta, ekstra djevičanska maslinova ulja, istarski tartufi te slani i slatki deserti.  Ovaj vikend održava se i Jazz night 7. i 8. svibnja tako da će guštanje uz fina vina biti potpuno.

Basement wine bar - Tomićeva 5

Ovaj već svima poznati wine bar u srcu Zagreba, koji skriva velik broj vina iz cijele Hrvatske, ali i svijeta, i ovog je vikenda dobra ideja za opuštanje. Basement vinska ponuda obuhvaća više od 90 hrvatskih vina, od kojih se većina poslužuje na čaše.

Jeste li spremni za čašu vina? (фото 2)

Kako bi kušanje vina učinili ugodnijim, osim najistaknutijih hrvatskih vina, gosti mogu uživati ​​u platama od mesa i sira iz različitih hrvatskih regija. Basement vinska karta je podijeljena po vinogradarskim regijama i podregijama u Hrvatskoj, od kojih je svaka karakterizirana s jedinstvenim geografskim, geološkim, klimatskim, kao i drugim posebnostima. Rustikalni ambijent koji zrači toplinom upravo zbog odabira materijala u interijeru, osigurava dobru atmosferu uz čašicu dobrog vina.

Basta gourment bar - Varšavska 5

Skriven u Varšavskoj ulici, izoliran od gradske gužve i uređen na simpatičan način, Basta gourment bar odličan je izbor za ovaj sunčani vikend. Svojom ponudom hrvatskih vina, ali i stranih ugodit će svima koji vole uživati u okusima vinograda. Kapljice vina savršeno će odgovarati i ambijentu Basta gourmet bara koji predstavlja spoj industrijskog dizajna i rustikalnog namještaja, a kombinira tri različite cjeline.

Jeste li spremni za čašu vina? (фото 3)

Vanjski je vrt zelena oaza netipična za strogi centar grada dok se na prvom katu smjestio restoran sa svojim maštovitim interijerom, zanimljivim vintage detaljima i velikom terasom. Ovo su mjesta gdje možete provesti sunčani vikend te ga iskoristiti za uživanje i odmor od dugog radnog tjedna.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više