Search

Jutarnja rutina koja uvijek pali: Razbudite se u 10 minuta pomoću 5 sjajnih trikova

Jutarnja rutina koja uvijek pali: Razbudite se u 10 minuta pomoću 5 sjajnih trikova

Jednostavnije je nego što zvuči

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Prvih desetak minuta u danu, do sada smo već naučili, mogu biti apsolutno mučenje ili pak divna prilika za nova iskustva. Da biste svako jutro ustajali s malo manje namrgođenim izrazom lica, a zadaci koji vas toga dana čekaju ne bi predstavljali apsolutnu gnjavažu, pripremili smo pet sjajnih trikova koji bi vam u tome mogli pomoći.

Nema odgađanja

Najteži oblik odgađanja u današnje se vrijeme zove snooze. Imaju ga svi mobiteli i svima nama stvara isti problem. Jednom kada krenete s odgađanjem budilice, vaše jutro moglo bi postati prepuno istih postupaka. Odgodite li buđenje, 15 minuta kasnije mogli biste odgoditi i prvi jutarnji tuš, a zatim i odlazak na zakazani dogovor. Nakon toga, preostaje vam još samo vratiti se u krevet, a to nikada nije dobra ideja. Upravo zato, pokušajte organizam naučiti na jedan alarm i odmah po prvim zvucima istog dignite se iz kreveta. Vjerujte, sve nakon toga, činit će se daleko lakšim.

Jutarnja rutina koja uvijek pali: Razbudite se u 10 minuta pomoću 5 sjajnih trikova (фото 1)

Rastezanje

Čak i ako niste sportski tip, već pri dizanju iz kreveta, odlična ideja bit će istezanje u sjedećem položaju. Dobar početak su joga položaji pas prema dolje i pas prema gore, a zatim, kako se iz kreveta dižete i obavljate prve jutarnje zadatke, istezati možete i ruke, noge i napraviti pokoju vježbu za vrat. Radite li istezanje usporedno s drugim obavezama, na isto nećete potrošiti baš niti jednu minutu vremena, a za vaše će tijelo značiti puno.

Doručak

Ne kaže se uzalud kako je doručak najvažniji obrok u danu. Pronađite 15 minuta vremena, pripremite zdjelicu zobenih pahuljica, ispecite jaje, napravite avokado tost ili narežite svježe voće pojačano orašastim plodovima. Popijte i prvu kavu ili čaj, pokrenite metabolizam i zadovoljniji krenite u nove izazove.

Jutarnja rutina koja uvijek pali: Razbudite se u 10 minuta pomoću 5 sjajnih trikova (фото 2)

Bez mobitela, molimo

Prvih pola sata nakon buđenja naprosto zaboravite na mobitel. Isključite notifikacije ili, jednostavnije, stišajte zvuk i budite sami sebi prioritet. Očekujete li važan poziv ili smatrate da bi vas baš u to vrijeme netko mogao trebati, mobitel možete zadržati u svojoj blizini dok, primjerice, uživate u prvim jutarnjim zalogajima, no pregledavanje društvenih mreža, čitanje vijesti i beskonačno scrollanje ostavite za neko drugo doba dana. U protivnom, moglo bi vas natjerati da u ležećem ili sjedećem položaju ostanete daleko dulje od planiranog, a samim time i dodatno vas uspavati.

Ranojutarnji dogovori

Odličan način da se pokrenete od ranog jutra bit će dogovori u doba kada vam se obično još uvijek ne izlazi iz kuće. U slučaju da nemate obavezu odlaska na posao, dobra ideja bit će ranojutarnja kava s prijateljicom, odlazak na tržnicu ili trgovinu ili pak teretanu. Ubacivanje obaveza u jutarnji termin natjerat će vas da na bolji način iskoristite dan, a kasnije i donijeti više slobodnog vremena u večernjim satima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više