Search

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu

Tekst: Tina Lončar

Šetate li centrom Zagreba, gotovo je nemoguće toliko odlutati u mislima, a da vam pogled barem na trenutak ne zastane na decentno dekoriranom izlogu brenda kofer. u Gundulićevoj 13. Šarmantna trgovina u kojoj stanuju neki posve drugačiji i posebni pokloni pronašla je svoje mjesto pod suncem 2017. godine, da bi danas kofer. slovio kao oaza jedinstvenih poklona za čije se čudesne proizvode, poput primjerice neobične kuglice s ginom, čeka u redovima.

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 1)
Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 2)

Irena Mićić, Marija Matković, Ivan Knežević i Mario Piteša, tim koji stoji iza kofera, brend su pokrenuli još 2016., a kažu kako je on nastao sasvim slučajno, premda kasnije baš ništa nije bilo slučajno. Sve je, naime, počelo jednom svijećom i jednom prepirkom - onom oko naziva brenda. Nakon što su otkrili da u kućnoj radinosti mogu izrađivati svijeće u limenci koje mogu poslužiti kao savršen poklon za razne prigode, jedino oko čega se trebalo složiti je - ime brenda. Muški dio tima navijao je naziv "Kofer & Company" sve dok Irena nije prekinula raspravu rečenicom: "Bit će kofer i točka". Tako je kofer. na kraju dobio točku, a priča se zakotrljala. Nakon otvorenja trgovine u Gundulićevoj, kofer. je lansirao i webshop, gin bar i novu trgovinu na adresi Horvaćanska 3, a mjesto za svoje originalne poklone pronašli su i u popularnom baru A most unusual garden.

I ove je blagdane vrijedni tim kofera. svoje police začinio s pregršt fantastičnih poklona s domaćim potpisom, jedinstvenih svijeća i najboljih svjetskih ginova koje sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U želji da ovih blagdana, više nego ikada prije, podržite domaće brendove, razgovarali smo s koferovcima kako bi nam otkrili koja su nam sve čudesa pripremili za kraj ove turbulentne i lude 2020. Planirate li ove godine kupovati poklone, mi navijamo da poklanjate domaće.

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 3)
Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 4)

kofer. je već dugo naša omiljena destinacija za kupovinu poklona, što se ovih blagdana može pronaći na njegovim policama?

S ponosom možemo reći da smo ove godine zaista upgradeali našu blagdansku ponudu. Hit proizvod je definitivno kofer. kuglica s ginom u kojoj se nalaze mini bočica gina i neki začin ili dehidrat koji se slažu s aromom tog gina, a ove godine imamo čak osam različitih u ponudi. Osim toga, kuglice se ove godine mogu kupiti u novoj ambalaži pa je sami možete složiti, a dostupne su i one manje, samo sa začinima. Drugi najtraženiji blagdanski poklon je kofer. gin box koji se i ove godine nalazi na policama u puno različitih varijanti, a dodali smo i bezalkoholnu verziju - kofer. tea box u kojem se nalaze tri čaja iz naše proizvodnje te keramička šalica koju za nas izrađuje jedan lokalni keramičarski obrt. Ponosni smo i na suradnju s mladim umjetnicama s Akademije likovnih umjetnosti Antonelom Šurbek i Petrom Divković koje su zaslužne za ilustracije koje krase naše čestitke. Zaista se trudimo imati jedinstvenu ponudu i originalne sitnice kojima možete nadopuniti i personalizirati poklon - uz bocu gina možete dodati čestitku, začin, i svijeću ili, ako kupujete šalice, možete "ubaciti" i domaći čaj.

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 5)
Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 6)

kofer. je ovih blagdana osmislio posebne božićne pakete. Što se u njima krije?

Naši poklon paketi idealni su za one koji ne vole obavljati božićni shopping - mi im se trudimo maksimalno olakšati. kofer. gin box postoji u nekoliko varijanti, ovisno o veličini boce premium gina koja se u njemu nalazi, pa su dostupni i mini gin boxevi te je gotovo svaki paket upotpunjen tonicom, začinom u limenci, epruveti ili kuglici. Ukratko, imate sve za najukusniji gin tonic, jedino vam nedostaju čaša i led. U našoj ponudi su i paketi začina, od kojih je posebno popularan set u kojem se krije začin za kuhano vino, a i ranije spomenuti kofer. tea box u kojem se nalaze šalica, čajevi te u jednoj verziji i naš rokovnik s natpisom "sama pamet".

Posebno moramo spomenuti i slavljeničke pakete koje smo za vrijeme prvog lockdowna osmislili s cheficom Ivanom Čuljak iz brenda Neka Jedu Kolače. Naime, kako su brojne rođendanske proslave bile otkazane i bilo je gotovo nemoguće uživo čestitati slavljeniku mi smo složili paket koji im stiže na kućnu adresu, a u kojem je čestitka u koju pišemo tekst po želji, Ivanin tart (možete birati između choco hazelnut i okusa maline) te naš gin box. S obzirom na to da su tada svi bili oduševljeni, vratili smo ih u ponudu i sada.

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 7)
Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 8)

Police kofera prepune su originalnih sitnih darova hrvatske proizvodnje. O čemu je riječ?

Osim bogatog izbora premium ginova i tonica, naše police kriju i začine koje smo krajem ljeta predstavili u novoj, ekološki prihvatljivoj ambalaži, originalne mješavine čajeva, svijeće u limenkama koje nabavljamo lokalno, punimo ih ručno, i to s prirodnim sojinim voskom. Svijeće su opremljene drvenim fitiljem koji pucketa dok gori te su bez parabena. Posebne su i zbog originalnih ilustracija i duhovitih natpisa, isto kao i naši rokovnici koje tiskamo u Zagrebu, a na kojima stoje natpisi "sama pamet." ili "cooler ideas than yours." Platnene torbe #ginfluencer također su hrvatske proizvodnje i jedan od onih komada kojima dajemo do znanja da nam je stalo do okoliša. Odnedavno u ponudi imamo i kofer. šalice koje za nas izrađuje lokalni keramičarski obrt, a koje se ističu minimalističkim dizajnom i posebnom teksturom te su dostupne u dvije boje - mint zelenoj i bež.

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 9)
Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 10)

Kofer nudi i paletu ručno izrađenih svijeća, a mi moramo priznati da nam je posebno zanimljiva svijeća s mirisom gin tonica. :) Recite nam nešto više o svijećama, od čega su napravljene?

Svijeća s mirisom gin tonica jedan je od onih proizvoda koji nestane s polica čim najavimo da je back in stock. Do ove godine imali smo samo veću verziju, koja je izrađena od boca ispražnjenih Hendrick's gina. Staklene boce idu na rezanje, a zatim ih sloj po sloj punimo sojinim voskom s mirisom te dodajemo drveni fitilj. Sada smo počeli raditi i manju verziju, od boce 0,35 litara, koja se pokazala kao pun pogodak. S obzirom na to da recikliramo boce i ručno ih punimo, količine su ograničene.

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 11)
Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 12)

Koji je najomiljeniji proizvod u vašoj trgovini?

Moramo priznati da je to kofer. kuglica s ginom - prošle godine smo bili iznenađeni kad smo ugledali red ispred našeg dućana u Gundulićevoj, dan nakon što smo najavili da se nalaze u prodaji. Baš smo zato ove godine odlučili dati ljudima više izbora pa je dostupno osam različitih kombinacija. Jako je tražena i kofer. kutija sa začinima - riječ je o staklenoj kutiji u kojoj se nalazi šest različitih začina, a ove sezone predstavili smo i dvije manje verzije, s po tri začina u svakoj, koje su naišle na odlične reakcije. Tu je i Hendrick's svijeća, kao što smo već naveli, a i naš čaj "Red Hot Ginger Tea" u kojem se nalazi i chilli.

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 13)
Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 14)

Proizvode iz kofer. ponude odnedavno se mogu kupiti i u sklopu A most unusual gin garden u Horvaćanskoj? Kako je došlo do te suradnje i kakve poklone tamo možemo pronaći?

S barom A most unusual garden surađujemo već dugi niz godina, a ono što nam je bila zajednička ideja je da se sve nalazi pod istim krovom - odnosno da sve sastojke za gin tonic koji ste popili na njihovoj terasi ispod kućice na drvetu, možete kupiti u kofer. dućanu i odnijeti doma, bilo da odaberete jedan od boxeva koje smo mi osmislili ili sami složite svoju kombinaciju. Ono što je super što se u sklopu dućana u Horvaćanskoj mogu kupiti i slastice Neka Jedu Kolače koje izrađuje talentirana pastry chefica Ivana Čuljak, pa i njih možete odnijeti kod kuće za desert.

Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 15)
Kako je kofer. postao oaza jedinstvenih poklona za čije se svijeće u limenci i gin kuglice čeka u redu (фото 16)

Gdje se sve mogu kupiti koferovi proizvodi? Imate i online trgovinu?

kofer. proizvodi dostupni su za kupnju u našim zagrebačkim dućanima na adresama Gundulićeva 13 i Horvaćanska 3 te online na stranici www.kofer.hr! Naš smo webshop prošlog tjedna preveli i na engleski, njemački i slovenski, tako da nas razumiju i stranci. Osim toga, svi koji se nalaze u Zagrebu mogu posjetiti naše pop-up lokacije u Arena Centru i City Centeru one East, a kofer. poklone možete naručiti i putem aplikacije Wolt.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više