Search

Kako je poznata hrvatska stilistica zamijenila modu s kolačima

Kako je poznata hrvatska stilistica zamijenila modu s kolačima

Jedna zanimljiva priča

Tekst: Ana Pavić


Image: Luka Nižetić

Ines Coronelli je dobro poznato ime u uskom krugu modnih insajdera. Naime, ova energična plavuša dugi je niz godina bila jedna od traženijih modnih stilistica, a danas ima novu karijeru koja je i povod ovoj priči

Svoje Facebook prijatelje Ines svakodnevno uveseljava fotografijama sa sunčanih Kanarskih otoka gdje živi sa suprugom i sinom. Nakon dugogodišnjeg rada u modi odlučila je uzeti pauzu i kako sama kaže biti "Stay at home" mama:  "S  obzirom na to da smo ovdje došli zbog suprugovog posla, plan je bio da se u potpunosti posvetim sinu koji je tada imao tri i pol godine. Kada je krenuo u španjolsku školu ja sam ostala s viškom vremena i idejom da bih to vrijeme mogla iskoristiti za konkretnije bavljenje ovim poslom". A posao je slastičarnica "Say Cheesecake" koja se prvo rodila kao ideja nakon jedne odlično pripremljene rođendanske torte, koja je rezultirala narudžbama od strane prijatelja i poznanika. Iako nema službenu slastičarsku izobrazbu talent za pripremanje kolača pripisuje baki s kojom je kao djevojčica pekla kolače i kekse: "Mužu sam napravila tortu koju je odnio na posao i koja je oduševila njegove kolege. Krenule su narudžbe i komentari kako bih se trebala ozbiljnije upustiti u posao te sam naposljetku to i napravila. Ono što ih je posebno oduševilo jest činjenica da su svi sastojci "homemade". Naime, ovdje su svi naviknuti na instant ili smrznute slastice te im je ovo bilo sasvim novo iskustvo, a ja se doista trudim da se torte izrađuju isključivo sa svježim, provjerenim i kvalitetnim sastojcima"  kaže Ines.

cheesecake

"Say Cheesecake" zasad funkcionira preko online narudžbi i to putem Facebook stranice, a planova za otvorenje prostora još nema, iako joj je to velika želja. O svom nekadašnjem zanimanju kaže da ju je iznimno veselilo te da ga nije doživljavala kao posao već kao pravo zadovoljstvo. Smatra da je danas posao stilista poprilično banaliziran u odnosu na prošla vremena kada je bila aktivna na sceni: "Što se tiče hrvatske modne scene, drago mi je da se hrvatski dizajneri profiliraju u respektabilne brendove s logistikom i proizvodnjom koja za rezultat ima sve veći interes za hrvatski dizajn. Hrvati su jako modno osviještena nacija što posebno primjećujem sada kada živim van Hrvatske. Na Kanarima su i domaći i turisti dosta opušteni i nisu toliko u trendu".

Cheesecake

Opušteni su i što se tiče načina života te nekih svakodnevnih boljki koje su postale standard u hrvatskom društvu: "Ovdje je puno bolja situacija nego u Hrvatskoj. Standard je bolji, kvaliteta života, klima... Ljudi su generalno sretni, ne opterećuju se politikom koja je nama nacionalni sport. Plaće su dobre, a život jeftiniji. Hrana je fantastična, prava mediteranska, a mogućnost da prije ili poslije škole ili posla odeš na plažu je nevjerojatna" za kraj nam je rekla Ines.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više