Search

Kako prestati smišljati izgovore i fokusirati se na ciljeve?

Kako prestati smišljati izgovore i fokusirati se na ciljeve?

Naučite izbjeći prokrastinaciju

Image: Viva Luxury Blog

Prokrastinacija i razni izgovori koji dolaze s njom mogu biti pravi kradljivci vremena. Zato je važno naučiti se fokusirati i konstantno se kretati naprijed kako biste ispunili svoje ciljeve

Fokusirati se na pojedine ciljeve može biti vrlo zahtjevno, posebno ako smo u emocionalno osjetljivom razdoblju, no sve se može naučiti pa tako možemo naučiti i fokusirati se i razmišljati pozitivno. U nastavku donosimo tri savjeta kako prestati smišljati izgovore, fokusirati se na ono što je važno i zauvijek izbjeći prokrastinaciju.

Preuzmite odgovornost

Vi ste odgovorni za sve što vam se događa u životu. Vi birate hoćete li se suočiti s određenim problemima ili ćete ih izbjegavati, vi ste odgovorni za svaki izgovor koji sami smislite i vi birate kada ćete i kako ostvariti svoje ciljeve. Zato treba prihvatiti činjenicu da sami kreiramo svoju sudbinu i tako prihvatiti odgovornost za sve što nam se događa. Tako ćemo puno lakše i puno brže početi ostvarivati svoje ciljeve i izbjeći prokrastinaciju i druge "kradljivce" vremena.

Prihvatite izazove

Ciljeve je teško ostvariti ako stojite na mjestu. Izazovi su stoga sastavni dio života i treba ih prihvatiti, a ne ostajati u zoni komfora u kojoj se neće dogoditi ništa. Zato se odmah uhvatite u koštac s nekim izazovom koji vas čeka, ali ih pokušajte postavljati i sami. Tako ćete iz dana u dan sve više učiti i brže napredovati u karijeri i životu općenito.

Naučite pozitivno razmišljati

Negativne misli se tako lako uvuku u naš um i mogu nas sputati na puno polja, posebno ako smo cinični i koristimo to kao obrambeni mehanizam. Zato svaki put kad osjetimo da razmišljamo negativno o nekoj situaciji ili smo prekritični prema samima sebi trebamo se zaustaviti i pokušati pronaći pozitivne misli koje će kontrirati tom iracionalnom negativnom tijeku misli. Ako se uhvatite da sami sebe kudite da nešto niste dobro odradili ili ste se krivo ponijeli, podsjetite se da se na greškama uči, da tako rastete iz dana u dan, ali se podsjetite i na svari koje ste odradili dobro i vjerujte u sebe. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više