Search

Kako provesti vrijeme s djetetom u Londonu?

Kako provesti vrijeme s djetetom u Londonu?

Mali savjeti za ugodan boravak


Image: Alessia Caudiero,
royalalberthall.com,
monstersupplies.org,
ciencemuseum.org.uk,
littleangeltheatre.com,
Scott Webb

Ako planirate posjetiti London u društvu obitelji te želite svom djetetu priuštiti edukativan i zabavan tjedan, ovo su mjesta koja trebate posjetiti

Najteži dio je iza vas, uspjeli ste organizirati put s obitelji i djecom u London. No, kako bi se oni najmlađi, a i vi, istovremeno zabavili te ponešto i naučili, ovo su lokacije koje nikako ne biste trebali zaobići, pa krenimo redom:  

Hoxton Street Monster Supplies, 159 Hoxton Street

Bilo da se vaši klinci povremeno vole poistovjetiti s vampirima, vukodlacima i ostalim zastrašujućim bićima, ovo je savršena lokacija, točnije dućan u kojem možete nabaviti svaki mogući čudovišni pripravak, bilo u odjevnom ili gastro kontekstu. Bu!

Kako provesti vrijeme s djetetom u Londonu? (фото 1)

KidZania, Westfield London, Ariel Way, W12 7GA

Radi se o jednoj edukativno-zabavnoj galaksiji u kojoj djeca mogu preuranjeno ispuniti sve svoje želje budućnosti, barem kada je riječ o odabiru profesije. Mjesto je to na kojem svaki mališan, barem nakratko, može postati pjevačem, glumcem, pilotom ili pak policajcem... 

Natural History Museum, Cromwell Road

Prirodoslovni je to muzej u Londonu koji čuva vrijednu zbirku od oko 70 milijuna izložaka u pet glavnih zbirki: botanika, entomologija, mineralogija, paleontologija i zoologija. Besplatno i uz stručno vodstvo, super je zanimljivo. 

Science Museum, Exhibition Road, South Kensington

Znanstveno-tehnički muzej čija se zbirka može pohvaliti s više od 300.000 eksponata koji su segmentirani po različitim temama kao što su povijest poljoprivrede, povijest avijacije, medicina, matematika, računalstvo, automobilski i željeznički prijevoz, svemir…

Kako provesti vrijeme s djetetom u Londonu? (фото 2)

Tate ModernBankside

Jedna od najpoznatijih svjetskih galerija moderne umjetnosti koja je uvijek mislila i na djecu. Obavezno posjetiti, neovisno o generaciji.  

Victoria and Albert MuseumV&A South Kensington, Cromwell Road

Obiteljska zabava ovdje je zajamčena u sklopu niza aktivnosti i svakodnevno organiziranih, edukativnih radionica.

British Museum, Great Russell Street

Jedan od najznačajnijih muzeja na svijetu koji sadrži značajne kolekcije povijesti i kulture čovječanstva koje svakako vrijedi pogledati i doživjeti te puno toga korisnog usvojiti.

Little Angel Theatre, 14 Dagmar Passage

Kazalište lutaka koje svojim repertoarom cijeloj obitelji nudi sjajnu zabavu. Posebice izazovno ako su djeca naklonjena dodatnom učenju engleskog jezika.

Kako provesti vrijeme s djetetom u Londonu? (фото 3)

Unicorn Theatre, 147 Tooley St

Jedno od vodećih profesionalnih kazališta čiji je program namijenjen publici od 2 do 21 godine. Posvećeni su produciranju inspirativnih i sadržajno snažnih predstava za djecu i mladež. 

The Barbican Centre, Silk Street London EC2Y 8DS

Svestrana platforma koja se zalaže za produciranje svih oblika umjetnosti, a između ostalog imaju i razne dječje performanse. 

Go Ape Tree Top Adventure, Battersea Park

Nezaboravno šumsko iskustvo u kojem vi i vaša djeca u trenu postajete Tarzani. Ovaj adrenalinski park jamči aktivnu zabavu na otvorenom. 

Royal Albert Hall Fun DMC, Kensington Gore

Pravi pravcati hip-hop party osmišljen i za djecu, ali i roditelje, naravno, u prijepodnevnim satima. Ovo je prava prilika da svi skupa zajedno zaplešete u svojevrsnom disku s pravim disko kuglama. 

Kako provesti vrijeme s djetetom u Londonu? (фото 4)

Timbuktu Adventure Playground, Grenville Road

Veliko igralište koje nudi gomilu avantura i uzbuđenja. Sva igrališta imaju i svoju indoor verziju gdje se roditelji i djeca mogu opustiti, razgovarati, ali i prepustiti drugim aktivnostima poput onih umjetničkih te raznih korisnih radionica. 

Art 4 Fun, 444 Chiswick High Road

Mjesto je ovo na kojem se vaša djecu mogu kreativno izraziti uz stručno vodstvo, stvarajući i kreirajući vlastiti dizajn ili mozaik na keramici, drvu, staklu i svili. Sjajno za uspomene koje djeca mogu natrag ponijeti sa sobom. 

Topsy Turvy WorldBrent Cross shopping centar

Idealno za posjetiti za vrijeme kišnih i tmurnih dana, koji u Londonu nisu tako rijetki. Igraonica je u zatvorenom prostoru koja nudi niz aktivnosti i zabave. Jako je prostrana, i sjajna za skakanje, trčanje, ali i za prizalogajiti nakon naporne igre. 

Harrods - Bibbidi Bobbidi Boo, 87-135 Brompton Road, Knightsbridge

U ovom butiku kuće Disney, djevojčice na jedan dan mogu postati princeze s vlastitim osobljem. U ponudi je nekoliko programa, uključujući planetarno popularan "Frozen". Djevojčice dobiju tijaru, dječji make up tretman i naravno pravu princeza haljinu. Ovaj sadržaj je idealan za djevojčice u starosti od 3 do 12 godina.

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više