Search

Kako se držati svojih novogodišnjih odluka?

Kako se držati svojih novogodišnjih odluka?

Nekoliko jednostavnih pravila

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Bez obzira jeste li početkom godine odlučili vježbati više, ogovarati manje, odlazak na spavanje tempirati ranije ili pak pronaći novi posao i preseliti u novi stan, jedno je sigurno, novogodišnje odluke sa sobom donose teret koji je ponekad teško savladati. U brojevima, to bi značilo da već nakon prvog tjedna ulaska u novu godinu, od svojih velikih odluka odustane 23 posto ljudi, a nakon pola godine, ta se brojka povećava na čak 54 posto. Naravno, da bi se to promijenilo, postoji nekoliko jednostavnih savjeta.

Kako se držati svojih novogodišnjih odluka? (фото 1)

Prvi korak održavanju novogodišnjih odluka bit će prilagodba. Nitko nije rekao da su granice koje sebi postavljate definitivne i da svako odstupanje automatski znači odustajanje. Ukoliko neki zadatak koji ste početkom godine sami sebi zadali, za vas nakon nekog vremena postane pretežak za održavanje, jednostavno ga prilagodite svojim željama i mogućnostima. Tako primjerice, ako ste u novoj godini odlučili svakodnevno vježbati, ali za to nikako ne nalazite vremena, vježbanje smanjite na tri dana tjedno, a ostatak vremena zatim rasporedite na druge aktivnosti.

Također, jedan od važnijih savjeta kada su u pitanju novogodišnje odluke i održavanje istih jest i mogućnost pauziranja odluke. Ne govorimo o tjednu ili mjesecu bez, primjerice, recikliranja pa ponovnom vraćanju istom, već o danu odmora od pretjeranog razmišljanja o odluci koju ste donijeli i uzimanju pauze od rasporeda koji ste sami sebi kreirali. Čak i sportaši imaju svoj cheat day, pa zašto onda ne biste mogli vi? Ipak, postoji opasnost da će se pauziranje odužiti, a vi s vremenom odustati od odluke, no važno je znati kako je odlučnost nešto o čemu brinete sami, a ciljevi koje ste postavili vrijede upravo toliko koliko si sami dopustite.

Kako se držati svojih novogodišnjih odluka? (фото 2)

Na kraju, u ostvarenju novogodišnjih odluka veliku ulogu mogle bi odigrati i društvene mreže. Podijelite li na svom Instagram profilu svoj novi cilj, zasigurno ćete naići na podršku, a kada je on jednom vani, odustajanje postaje mrvicu teže. Također, dobra stvar kod dijeljenja odluka na društvenim mrežama može biti i povezivanje s korisnicima s jednakim ciljevima te, na kraju, uzajamna podrška koja može značiti samo ustrajanje u onome što ste na početku zacrtali.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više