Search

Kako se još bolje osjećati u vlastitoj koži? Donosimo vam 5 tehnika koje možete primijeniti odmah

Kako se još bolje osjećati u vlastitoj koži? Donosimo vam 5 tehnika koje možete primijeniti odmah


Stalno vam govore kako biste se trebali osjećati, izgledati, ponašati, jesti, spavati... da, to zna biti vrlo iscrpljujuće. Dosta vam je slušati i o tome kako ne biste trebali jesti ugljikohidrate ili koliko biste ih uopće na dnevnoj bazi trebali unositi, no činjenica je da pravila nisu univerzalna i da ne vrijedi sve za svakoga. No, ipak postoje neke stvari koje bismo svi mogli primijeniti, odnosno učiniti kako bismo se svi još bolje osjećali u vlastitoj koži, a koje vam donosimo u nastavku… 

1. Slavite vlastito tijelo

Fokusirajte se na činjenicu - što vaše tijelo svakodnevno čini za vas i koliko tome dajete na značaj. Neka vam to bude prioritet, a ne isključivo izgled. Možda će vaše tijelo na svijet donijeti još jedno biće, a s druge strane, vaše tijelo će uspjeti pretrčati maraton ili se pak popeti na najviši svjetski planinski vrh. U svakom slučaju, svom tijelu biste svakako trebali svakodnevno zahvaljivati na svemu onome što vam omogućuje, a vi vjerojatno to uzimate zdravo za gotovo.

Kako se još bolje osjećati u vlastitoj koži? Donosimo vam 5 tehnika koje možete primijeniti odmah (фото 1)

2. Promijenite stav

Na vama je hoćete li sate utrošiti na samokritiziranje ili ćete se jednostavno prihvatiti onakvima kakvi i jeste te sve preokrenuti u svoju korist. Prvi korak do tog twista u razmišljanju jest da se prestane stalno mučiti na tom polju i jednostavno odlučite da ćete ići drugim putem. Kontrolirajte se!

3. Posvetite kvalitetno vrijeme sebi

Ako se želite dobro osjećati u vlastitoj koži bitno je da se pritom jednako dobro osjećate i u svom umu i mislima. U cijelom tom procesu od velike je važnosti da imate vrijeme samo za sebe, u smislu da radite stvari koje vi volite za razliku od onih stvari koje jednostavno morate raditi. Ako niste sigurni što i kako, probajte primjerice s jogom, meditacijom ili jednostavno popularnim digitalnim detoxom kako ne biste stalno bili izloženi pritisku društvenih mreža i svojevrsne dostupnosti. 

Kako se još bolje osjećati u vlastitoj koži? Donosimo vam 5 tehnika koje možete primijeniti odmah (фото 2)

4. Okružite se pozitivnim osobama

Svatko ima onu jednu osobu u društvu koja je konstantno negativno nastrojena i koja svoje negativne vibracije nerijetko uspijeva prenijeti i na sve ostale. Takve osobe toga uglavnom nisu svjesne i vrlo vjerojatno to ne rade namjerno. No, ono što je bitno jest da se unatoč svemu ne ulovite u njihovu mrežu prepunu negativnih emocija. Naravno da ćete u takvim situacijama biti uz svog prijatelja, ali ako vidite da vam to dugoročno škodi i da se prenosi na vas, pokušajte se ipak okružiti s pozitivcima uz koje ćete se automatski osjećati još bolje. 

5. Moć osmijeha

Nemojte nikada podcijeniti moć osmijeha. Smijte se više, čak i kada mislite da možda nije prilika za smijeh. Jer, ako se mi smijemo, smijat će se i ljudi oko nas te će atmosfera automatski biti ugodnija i veselija. Nema toga što jedan osmijeh od srca ne može preokrenuti na dobro. 

Leave a comment

više