Search

7 najpopularnijih klubova u Londonu u koje ne može ući svatko

7 najpopularnijih klubova u Londonu u koje ne može ući svatko

Ekskluzivnost samo za odabrane

Urednik: A.P.


Image: ''Photography by Thomas Lagrange''.

London - grad koji živi 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Posjetiti ga možete u bilo koje doba godine i ostati oduševljeni, naročito u ovo predblagdansko vrijeme. Njegove znamenitosti su nam svima poznate: Big Ben, Buckinghamska palača, Tower Bridge, London Eye, a poznate shopping destinacije kao Harrod's i Oxford Street privlače turiste i šopingholičare iz cijelog svijeta. No, ipak postoje mjesta u tom gradu koja su većini nas nepoznata, a upravo je u njima sadržan luksuz i ekskluzivnost koji su London učinili svjetskom metropolom. U nastavku vam donosimo neke od najekskluzivnijih londonskih privatnih klubova čiji su članovi poznate osobe iz svijeta filma, glazbe, biznisa i politike. Zavirite s nama u inače nedostupne members-only klubove.

Albert's

alberts

U ovom je klubu ostavština princa Alberta očita u originalnim ljubavnim pismima kraljici Viktoriji na displeju, kao i boce viskija iz godine Albertovog rođenja (1819.) i njegove smrti (1861.) koje su dostupne na šanku. Interijer ovog kluba ispunjen je karakterističnim, ali pomalo i ekscentričnim detaljima britanskog dizajna koji kombinira suvremeno i klasično. Od šanka napravljenog od drveta mahagonije, za kojim se nude najkvalitetniji viski i martini, zatim stubište presvučeno tartanom inspiriranim kraljičinim posjedom Balmoral, te na kraju šarene tapete poznatog dvojca Colefax&Fowler. Meni u Albert's-u je tradicionalan, baš kao i interijer, ali zadovoljit će svakog ljubitelja fine dininga. U hrani s potpisom chefa Alessia Pirasa može se uživati u elegantnim privatnim blagovaonicama. Posjetitelji ovog kluba naći će se u društvu londonske društvene kreme, kao i najpoznatijih imena iz svijeta mode, glazbe i gastronomije, a među redovitim gostima i kao član odbora kluba je i suosnivač Quintessentiallyja Ben Elliot.
Adresa: 92b Old Brompton Rd, Kensington, London SW7 3LQ

5 Hertford Street

hertford


Iza neoznačenih vrata boje kestena, u srcu Shepherd Marketa u četvrti Mayfair, nalazi se pravo ekskluzivno, luksuzno utočište. U ovoj rezidenciji iz 18. stoljeća nalaze se dva restorana, tri bara, kino, te glamurozni noćni klub LouLou's. U samo dvije godine od otvorenja, 5 Hertford Street je postao traženo mjesto za noćne provode koje posjećuju članovi kraljevske obitelji, poslovni tajkuni i holivudska i londonska A-lista. Osnovao ga je Robin Birley koji je od svog oca naslijedio elegantni klub Annabel's. Stoga nije izenađenje da je 5 Hertford Street u vrlo kratkom roku postao place to be u Londonu.
Adresa: 2-5 Hertford St, Mayfair, London W1J 7RB

Shoreditch House

shoreditch


U srcu istočnog Londona nalazi se Shoreditch House, žarište lokalne industrije kreativaca i idealno mjesto za večernji izlazak. Otvoren u ljeto 2007., ovaj klub na svoja četiri kata nudi nekoliko barova, restoran, teretanu s flywheel studijem, salon za brijanje i uređivanje, stol za stolni tenis te, na samom krovu, vrt s bazenom. Počastite se organskim i prirodnim tretmanom u susjednom Cowshed Relax Spa, ili provedite večer u jednoj od 26 soba. Članstvo omogućuje pristup Shoreditch Houseu i svim njegovim benefitima, a ''Every House'' članstvo daje pristup mnogim sestrinskim kućama diljem Londona, uključujući Soho House i Electric House.
Adresa: 1 Ebor St, London E1 6AW

 

Coya Members Lounge

london


Odišući duhom Perua, Coya donosi najbolje od južnoameričke kulture i hrane ravno u srce Londona, u četvrt Mayfair. Osnivač ovog kluba je Arjun Waney, već unaprijed poznat po svojim drugim londonskim projektima: restorani Zuma i La Petite Maison te klub The Arts Club. Coya je autentično peruanski prostor, od namještaja pa sve do pisco bara, na kojem se može naći velik broj pića baziranih na piscou, kao i poduža ponuda tequile i ruma. S tri otvorene kuhinje, što je zaštitni znak glavnog chefa Sanjaya Dwivedija, Coya je jedan od najekskluzivnijih londonskih klubova. Mnogi specijaliteti rezervirani su isključivo za članove, kao i odvojene blagovaonice, vanjska terasa, te zaseban bar.
Adresa: 118 Piccadilly, Mayfair, London W1J 7NW

Annabel's

annabels

Zračeći sofisticiranom elegancijom, Annabel's je bio jedan od prvih members-only noćnih klubova u Velikoj Britaniji. Osnovan 1963. od legendarnog poduzetnika Marka Birleya te nazvan po njegovoj supruzi, Annabel's su svojedobno posjećivale legende kao što su Frank Sinatra, kraljica Elizabeta II, princ William, Richard Nixon, Ella Fitzgerald, Jack Nicholson, Elizabeth Taylor te članovi Rolling Stonesa. Nakon što prođu kroz diskretan ulaz na trgu Berkley u četvrti Mayfair, članovi se mogu opustiti uz koktel, prije nego što odluče večerati u prekrasnoj blagovaonici sa stropom izvedenim u stilu islamske arhitekture te plesnim podijem obasjanim zvijezdama.
Adresa: 46 Berkeley Square, Mayfair, London W1J 5AT

Morton's

london


Morton's je posljednjih 40 godina centar društvenog života u Mayfairu. Izgrađena 1823. godine, ova zaštićena zgrada je nekada bila privatna rezidencija britanskog ministra financija, a 1920-ih su u njoj živjela slavna braća Bentley. S vinskom kolekcijom od 1700 boca, prvoklasnim restoranom i koktel barom te živahnim noćnim klubom 2&8, Morton's nudi uistinu unikatno iskustvo. Privatna blagovaonica može primiti 48 gostiju na sjedećim mjestima, a 80 gostiju za kanapee i piće.
Adresa: 28 Berkeley Square, Mayfair, London W1J 6EN

Ten Trinity Square

london

Privatni klub Ten Trinity Square podigao je puno prašine među ljubiteljima vina kada je otvoren u jesen 2017. Što ga je učinilo slavnim? Prva svjetska Château Latour Discovery soba izvan Francuske. Smješten u bivšem sjedištu uprave londonske luke, jedne od najpoznatijih londonskih povijesnih znamenitosti, ovaj klub pokazuje suradnju između građevinske kompanije Reignwood, hotela Four Seasons te francuskog proizvođača vina Château Latour. Benefiti za članove uključuju knjižnicu i sobu za biljar, bar i blagovaonicu, spa usluge, cigar shop te salon za pušenje. No najekskluzivnija pogodnost je svakako Château Latour Discovery and Dining experience. Također, može se naći i inovativni program događanja: ondje govore drže poslovni i utjecajni ljudi, primjerice Stewart Ferguson iz Kinesko-britanskog poslovnog vijeća, urednik časopisa GQ-a Dylan Jones, te britanska modna dizajnerica Anya Hindmarch.
Adresa: 10 Trinity Square, London EC3N 4AJ

Pristup ekskluzivnim klubovima predstavlja stvar prestiža u svetu poslovnih i bogatih ljudi. Networking i novi poslovni dogovori postaju stvarnost onog trenutka kada postanete član jednog od privatnih klubova zatvorenog tipa. Quintessentially pruža podršku svojim članovima u dosezanju ovakvih ciljeva

Leave a comment

više