Search

Koje vas navike sprječavaju da postanete uspješni?

Koje vas navike sprječavaju da postanete uspješni?

Odreknite ih se odmah

Image: Buro247hr arhiva

Svatko je zaslužan za vlastiti uspjeh i prema tome dobro je naučiti detektirati koje nas to navike sprječavaju da i sami postanemo uspješni

O lošim navikama kojima sputavamo sami sebe već smo pisali, a one nas često mogu i spriječiti na putu do uspjeha. Zato ih je važno detektirati i riješiti ih se na vrijeme, a u nastavku otkrijte kako to učiniti. 

Prestanite se podcjenjivati

Najgore što možete učiniti jest da sumnjate u svoje sposobnosti. Osvrnite se i pogledajte što ste sve do sada učinili na putu do točke na kojoj se nalazite. Ohrabrite sami sebe i vjerujte da ćete moći odraditi sve zadatke koji dolaze s novim radnim mjestom ili boljim pozicijama do kojih želite napredovati. Ako ne vjerujete sami u sebe teško ćete impresionirati druge i napredovati u karijeri.

Ne zamarajte se drugim ljudima

Ne slušajte savjete "znalaca" koji vas uvjeravaju da je nešto dobro ili loše i upozoravaju vas čega se tobože morate čuvati. Postupajte u skladu sa svojim uvjerenjima i osjećajima i ne dopustite da negativnost drugih ljudi pronađe put do vas. 

Prestanite ganjati savršenstvo

Da, organizacija je vrlo važna, ali opsesivnost oko svakog detalja u pojedinom danu neće vas dovesti do uspjeha već do dnevnih posjeta psihoterapeutu. Naučite delegirati i nemojte pokušavati kontrolirati svaki dio svog radnog dana, jedino ćete tako s lakoćom obaviti zadatke i osjećati se zadovoljno obavljenim poslom.

Pronađite vremena za sebe

Radimo da bismo živjeli, a ne obrnuto, zato nemojte stres s posla nositi kući. Ravnotežu između posla i privatnog vremena postići ćete tako da na kraju svakog radnog dana sastavite listu zadataka koji vas čekaju sutra. Tako nakon posla nećete razbijati glavu time što bi vam sve sutra moglo stvarati stres. Odmorite se, vježbajte, čitajte, upišite neki tečaj ili se pozabavite bilo kakvom drugom aktivnošću koja nema veze s poslom.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više