Search

Laura Wasser: upoznajte odvjetnicu koja \"razvodi\" najveće holivudske zvijezde

Laura Wasser: upoznajte odvjetnicu koja "razvodi" najveće holivudske zvijezde

Žena kojoj se holivudske zvijezde obraćaju u kriznim situacijama

Tekst: Ema Glavina

Image: Getty/Guliver

Iz razloga koje možda nikad nećemo u potpunosti shvatiti, poznate ličnosti i njihovi privatni životi oduvijek izazivaju velik interes javnosti. Iako bi načelno trebalo biti dovoljno samo pratiti nečiji rad, u smislu slušanja njihovih novih pjesama ili gledanja novih filmskih projekata, mediji nam plasiraju svaki detalj života poznatih osoba do kojih mogu doći. Društvene mreže su cijelu situaciju odvele na drugu razinu, pa sada redovito možemo čitati članke u kojim se raspravlja o značenju pojedinih fotografija na Instagram profilima osoba iz javnog života. Naravno, koliko god se ponekad čudimo naslovima i vijestima koje danas nalazimo na raznim portalima, ostaje činjenica da se one ne bi objavljivale kad ne bi postojali silno zainteresirani čitatelji. I dok je većina takvih vijesti u potpunosti isforsirana i nevjerojatna, a funkcionira po principu clickbait naslova, ponekad se dogodi i prava tabloidska poslastica u vidu sljedećeg celebrity razvoda. Takav je slučaj bio i onaj razvoda Angeline Jolie i Brada Pitta, jednog od najpoznatijih parova svijeta, a u moru svih mogućih povezanih informacija, doznali smo i ime odvjetnice Angeline Jolie, Laure Wasser, koje se pojavljuje u svim većim holivudskim razvodima.

Laura Wasser

Krenete li istraživati karijeru Laure Wasser, već u prvoj minuti će vam biti jasne dvije stvari. Kao prvo, specijalizirana je za brakorazvodne parnice, a kao drugo, čini se da je zastupala gotovo sve poznate osobe kojih se možete sjetiti. Nameće se pitanje tko je Laura Wasser i kako je uspjela postati žena koju najveće zvijezde gotovo po automatizmu angažiraju kao odvjetnicu ako se odluče razvesti? Kao ključnu stavku za razumijevanje cijele priče, ne smijemo zaboraviti spomenuti novac, koji poznate osobe Hollywooda itekako posjeduju. U tom smislu, pokušajte zamisliti postotke koje dobivaju odvjetnici u parnicama između dvoje izrazito imućnih ljudi, a onda pokušajte zamisliti koliko se odvjetnika pokušava pozicionirati kao osoba kojoj ćete vjerovati i zvati u trenutku koji zahtijeva najvišu razinu profesionalnosti i stručnosti. Lako je zaključiti kako pokušavaju mnogi, no Laura Wasser je u tome zaista i uspjela.  

Laura Wasser

Rođena je 1968. u Los Angelesu, kao kći uspješnih odvjetnika, a od 1994. i diplome na Loyola Law School i sama počinje raditi u toj struci. Njen otac, Dennis Wasser, je i sam poznati odvjetnik kojeg su poznati često angažirali u svojim rastavama, no Laura Wasser je svoj početak karijere odlučila započeti u posve drugačijem području, a bavila se pravima osoba s invaliditetom. Ipak, nakon razvoda od svog jedinog muža čiji identitet nikad nije otkrila, odlučuje otići raditi u očevu firmu i početi ozbiljnije zarađivati, a upravo će joj njen razvod poslužiti kao prvi slučaj takve vrste na kojem je radila. Odvjetnička tvrtka Wasser, Cooperman & Mandles se općenito profilirala kao tvrtka koja se bavi obiteljskim pravom i brakorazvodnim parnicama, a prvotno su zastupali odvjetnike poznatih osoba u njihovim razvodima, koji su onda kontakt proslijedili svojim klijentima koji su redom bili zadovoljni uslugom i kontakt počeli prosljeđivati dalje svojim prijateljima. Laura Wasser je dugi niz godina radila na manje eksponiranim slučajevima, no razvodi Stevieja Wondera i Britney Spears koje je uspješno vodila će rezultirati povećanim zanimanjem javnosti za njen život.

Laura Wasser

Od tada pa do danas, zastupala je Angelinu Jolie u razvodima od Billyja Bob Thorntona i Brada Pitta te Gwen Stefani, Kim Kardashian, Johnnyja Deppa, Heidi Klum, Ryana Reynoldsa, Olivera Martineza, Megan Fox i mnoge druge. Medijsku pažnju koju je dobila je znala itekako dobro iskoristiti, pa tako 2013. izdaje knjigu naslova ''It Doesn't Have to Be That Way: How to Divorce Without Destroying Your Family or Bankrupting Yourself '', u kojoj objašnjava načine prema kojima se i u takvoj situaciji može ostati na civiliziranoj razini. U jednom je intervju, upravo na tu temu, izjavila: ''Postavite se prema razvodu kao prema poslovnoj transakciji. Čak i ako se druga strana ponaša glupo, nema potrebe da se spuštate na tu razinu.'' Takav je pristup dijelom zaslužan za njen uspjeh kod poznatih osoba; klijentima uvijek predlaže facilitaciju kao primarno rješenje sukoba, sugerira unajmljivanje privatnih sudaca kako bi se sve moglo odvijati daleko od očiju javnosti, a priznaje i kako često taktizira s medijima i klijentima savjetuje da pričekaju s objavom razvoda u isto vrijeme s drugim poznatim osobama koje se razvode, a sve kako bi se medijska pažnja disperzirala. 

Laura Wasser

Iako je karijeru i imetak izgradila na brakovima i razvodima, naplaćujući sat 850 dolara i odbijajući klijente koji na računu nemaju barem 10 milijuna, sama je bila u braku samo u mladosti, iako je majka dvoje djece čiji očevi nisu poznati. Za časopis Interview je jednom izjavila: ''Ne znam jesu li ljudi stvoreni za monogamiju. No, aspekt braka s kojim osobno imam problema jest ugovor koji određuje država, a ja ne želim državu kao posrednika u svojim privatnim odnosima.'' Uz to, osvrnula se i na upite je li postala bliska s klijentima koje zastupa i traže li ju savjete vezane uz ljubavni život: ''Uvijek im kažem da, kao prvo naplaćujem više od njihovih terapeuta, a kao drugo, imam dvoje djece s dva različita partnera i ne mogu biti osoba koja daje savjete vezane uz romantične veze.'' Osim svojom karijerom, interes privlači i svojim istančanim modnim ukusom, često odijevajući dizajnere poput Prade i Hermès, pa stoga ne čudi što joj se u nekoliko navrata nudila televizijska emisija i reality show o njenom životu.

Ipak, odlučno je odbila takve mogućnosti i odlučila nikad ne koketirati sa senzacionalizmom i jeftinim izlaganjem svoje privatnosti masama. Za razliku od takvih projekata, ona se nastoji i dalje profilirati kao jedna od najuspješnijih žena u svom poslu, pa je tako u siječnju 2017. pokrenut projekt internet stranice ''It's Over Easy'' koja stanovnicima države Kalifornije može poslužiti kao elegantnije i manje stresno rješenje za potencijalne razvode. Laura Wasser je osoba koja se našla na baš svakom popisu najutjecajnijih odvjetnika Hollywooda i Kalifornije općenito, primila je i nekoliko nagrada struke, a najpoznatija holivudska lica je neće prestati angažirati tako skoro, niti bi za to imala razloga. Upravo suprotno, Wasser nastavlja potvrđivati svoju zasluženo izborenu dominaciju u području brakorazvodnih parnica, posla u kojem se okreću milijarde dolara. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više