Search

Ljeto velikih trendova: Što smo slušali, gledali, jeli i kako smo provodili najtoplije dane u godini

Ljeto velikih trendova: Što smo slušali, gledali, jeli i kako smo provodili najtoplije dane u godini

Čime smo bili zaokupljeni protekla tri mjeseca

Tekst: L.L.


Image: Instagram,
Facebook,
Unsplash

Dok se polako pozdravljamo s bezbrižnim sunčanim danima na plaži i već planiramo kako ćemo provesti iduće ljeto, nakratko smo se osvrnuli i napravili pregled najvećih ljetnih trendova 2019. godine. Čime smo se zabavljali, koje aplikacije smo najviše otvarali i što smo slušali ovog ljeta, donosimo u nastavku.

Kada bismo morali navesti jedno mjesto kojem smo se ovog ljeta najviše divili, bio bi to svakako grčki Mykonos. Ovog su ga ljeta posjetili baš svi, od najvećih zvijezda do poznanika s društvenih mreža. Instagram feed naprosto je vrvio fotografijama u bijelim i plavim tonovima te onima kristalno čistog mora. Naravno, ljeto ne bi bilo potpuno niti bez neizostavnih luftića u obliku jednoroga, krafni i sladoleda.

Ljeto velikih trendova: Što smo slušali, gledali, jeli i kako smo provodili najtoplije dane u godini (фото 1)

Aplikacija koja je ovog ljeta postala apsolutni hit svakako je "FaceApp". Isprobavanjem iste postale su opsjednute čak i najveće svjetske zvijezde i do polovice srpnja već je svatko imao primjerak fotografije sebe u starijim danima. Ne smijemo zaboraviti niti YouTube prepirke beauty vlogera Jamesa Charlesa i Tati Westbrook, a internet nam je donio i pojmove poput "self trackinga", otkriće novih životnih filozofija poput nizozemskog niksena, ali nas i tjerao da učimo o samima sebi kroz meditacije i mantre te život gledamo na drugačiji, smireniji način.

Kada je u pitanju interijer, ovog smo ljeta najviše pažnje obraćali na retro komade upakirane u moderan dizajn, nije nam promakao niti botanical trend, a posebno nam se svidio trenutak kada su u fokusu bile osvježavajuće pink nijanse.

Ljeto velikih trendova: Što smo slušali, gledali, jeli i kako smo provodili najtoplije dane u godini (фото 2)

Trendovi u hrani ovog su ljeto u prvi plan stavili cijeđeni sok od celera, zdjelice u tisuću boja i povremeni post. Sok od celera zadržao se najdulje te na društvenim mrežama stvorio pravu malu zelenu revoluciju. Niste li ga još uvijek isprobali, kraj ljeta idealno je vrijeme za brzinsku detoksikaciju čudotvornim napitkom. Osim zdravih opcija, superpopularan na društvenim mrežama bio je i ramen, japanska juha koja već neko vrijeme osvaja i Zagrepčane, ali svijet je i općenito poludio za azijskom gastronomijom i tamošnjim delicijama pa smo tako i sami pažnju posebno počeli obraćati na namirnice poput čili ulja i jela poput slasnih gyoza i sushija.

Ljeto velikih trendova: Što smo slušali, gledali, jeli i kako smo provodili najtoplije dane u godini (фото 3)

Ovog se ljeta puno pričalo i o dolasku "Once Upon a Time in Hollywood" Quentina Tarantina, prije i nakon prikazivanja, a velik su interes javnosti pobudile su i nove sezone omiljenog serijala "Stranger Things", pojavljivanje fantastične Meryl Streep u serijalu "Big Little Lies", ali i film "Midsommar" koji je istovremeno zgrozio i oduševio gledatelje. U svijetu glazbe pojavila su se neka nova lica pa tako nema osobe koja u protekla tri mjeseca nije čula za Stormzyja ili Lizzo dok je uvjerljivo najviše pažnje pokupila Tylor Swift, kako svojim nastupima, pjesmama, tako i privatnim istupanjima.

Sudeći prema svemu navedenom, čini se kako je ljeto trajalo dulje nego što smo mislili. U svakom slučaju, okrećemo se onome što nam donose jesen i zima, ali i već razmišljamo koji bi nas trendovi mogli pratiti idućeg ljeta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više