Search

Mahmood ekskluzivno za BURO.: Uvijek je najvažnije ostati vjeran sebi

Mahmood ekskluzivno za BURO.: Uvijek je najvažnije ostati vjeran sebi

Tekst: Teodora Jeremić


Alessandro Mahmoud iz Milana, poznatiji kao Mahmood, ima sve što jedna prava zvijezda treba imati. Dobar glas, zarazne glazbene brojeve, izgled top modela, prepoznatljiv modni stil, ali i prilično skroman i prizeman stav usprkos činjenici da je jedan od najpoznatijih pop zvijezda talijanske scene. A sad već i svjetske. Godina 2019. bila je presudna za njega u svakom smislu. Prije toga je bio "običan" dečko koji stvara muziku i raduje se svakom pregledu na YouTubeu kojih nije bilo u milijunskom broju, kao što je to slučaj sada. Poslije pobjede na festivalu Sanremo s pjesmom “Soldi”, koja se osvrće na njegov kompliciran odnos s ocem i egipatske korijene, te ima dosta bliskoistočnog prizvuka koji je inkorporirao u hip-hop, Mahmoodovo ime se sve češće čulo u glazbenom svijetu. Što je započelo Sanremom, zapečaćeno je nastupom na Euroviziji iste godine, nakon čega je završio na talijanskoj Forbes listi “30 ispod 30”, uspješnih poznatih ličnosti koje su postale poznate prije tridesete godine.

Mahmood ekskluzivno za BURO.: Uvijek je najvažnije ostati vjeran sebi (фото 1)

Obradovala nas je vijest da je izbacio novi singl i to je bio povod da, između ostalog, porazgovaramo i o presudnim utjecajima na njegovo stvaralaštvo, ulozi koju moda ima u njegovom životu i svakodnevici, i tome što je to što smatra najvažnijim i pokušava prenijeti publici.

Mahmood ekskluzivno za BURO.: Uvijek je najvažnije ostati vjeran sebi (фото 2)


Kako ti prolaze dani, na čemu radiš ovih dana?

Pišem nove pjesme, u studiju sam, snimam. Ovih dana je izašao novi singl koji sam radio s Massimom Pericolom. On je reper nove talijanske rep scene i puno pažnje poklanja riječima pjesama. Radili smo zajedno na ovoj pjesmi “Moonlight Popolare” koju su producirali Crookers.

Sjećam se da sam negdje pročitala da je tvoja muzika opisana kao “nedovoljno talijanska”. Dosta ironično kad se uzme u obzir da si pobijedio na festivalu Sanremo, a poslije i predstavljao Italiju na Euroviziji. Kako se nosiš s “etiketama” i uopće s etiketiranjem muzike?

Nikada mi se to nije sviđalo, tako da sam uvijek izbjegavao davati ikakve etikete i nazive onome što pokušavam raditi u glazbi. A svakako volim kontaminaciju.

Mahmood ekskluzivno za BURO.: Uvijek je najvažnije ostati vjeran sebi (фото 3)

Kako bi onda opisao svoju muziku?

Svaki put kada me netko pita koji je moj glazbeni žanr, uvijek se mučim da definiram jedan jer imam puno pomiješanih utjecaja od kada sam bio dijete. Možda bih ju najprije opisao kao street pop.

imaš li još neku strast pored muzike?

Oduvijek sam volio crtati, tako da bih mogao reći da je to crtanje. A potom i sport. Mnogo sam se bavio plivanjem u prošlosti. Međutim, ovih posljednjih tjedana sam posebno strastven po pitanju namještaja i njegovog dizajna jer iznajmljujem novu kuću koju opremam. Ali ne mislim da će ta strast potrajati.

Mahmood ekskluzivno za BURO.: Uvijek je najvažnije ostati vjeran sebi (фото 4)

Svaki umjetnik želi predstaviti publici neku svoju istinu. Što je tvoja istina? Što ti je najvažnije dok radiš na novoj muzici?

Mislim da je uvijek najvažnije ostati vjeran sebi i ispričati priče u kojima se ljudi mogu pronaći.

imaš li omiljeni zvuk?

R&b, hip hop, klasična muzika.

Odakle dolazi tvoja muzika? Iz ljubavi, bijesa, tuge…?

Iz osobnih iskustava i iz muzike koju slušam.

Što podrazumijevaš pod “gioventù bruciata”? Čija mladost je potrošena i povrIJeđena?

To sam često govorio u jednom periodu svog života, ali je u principu riječ o generalizaciji koja se ne može koristiti, niti primijeniti na cijelu jednu generaciju.

Mahmood ekskluzivno za BURO.: Uvijek je najvažnije ostati vjeran sebi (фото 5)

Što je imalo presudnu ulogu u tvom odrastanju u Milanu?

Milano je mjesto u kojem su se rodili svi dijelovi mene, kao i sav vizualni identitet mog prvog albuma koji je nastao inspiriran mojim gradom.

Tvoj modni stil je jako hvaljen i jedan od istaknutijih na GLAZBENOJ sceni. Koliko ti je moda važna?

Za mene je moda ekvivalent samo-reprezentiranju. Moda je jezik za sebe i mislim da je to važan aspekt za umjetnika, ali je još važnije ne mijenjati vlastitu prirodu u praćenju iste.

radiš li s timom stilista ili si više DIY tip?

Radim sa stilisticom Susannaom Ausoni, i zajedno smo DIY tip ljudi, samo što ona zna kako da moje ideje i prijedloge učini boljima.

Mahmood ekskluzivno za BURO.: Uvijek je najvažnije ostati vjeran sebi (фото 6)

tKo su ti omiljeni dizajneri i brendovi?

Mnogi, izdvojio bih samo neke: Prada, Burberry, GmbH, Maison Margiela.

Da se vratimo na muziku, što slušaš u posljednje vrijeme? Možeš li podijeliti s nama koje su to tri pjesme na vrhu tvoje playliste koje vrtiš na repeat.

U posljednje vrijeme puno slušam Lucia Battistija: “Il nostro caro angelo” posebno, ali i njegove klasike kao što su “Canto Libero”, “Emozioni”, ”Si’ viaggiare” i mnoge druge.

Možda i ne znaš, ali imaš POprIličnu fan bazu ovdje. je li ti u nekom dugoročnom planu svratiti do nas?

Naravno, samo što, kao što znaš, sada se ne može nigdje ali sam veoma radoznala osoba, i veoma bih volio doći.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više