Search

Međunarodna destinacija godine je vinarija Kabola u Istri

Međunarodna destinacija godine je vinarija Kabola u Istri

Tekst: BURO.


Međunarodna nagrada Travel&Hospitality Award u kategoriji Destinacija godine otišla je u Istru, u Kanedolo pored Momjana, u prekrasnu vinariju Kabola koju su odavno otkrili ljubitelji sjajnih vina i tradicijske arhitekture savršeno uklopljene u prekrasnu prirodu. Ovu prestižnu međunarodnu nagradu svake godine dodjeljuje neovisni žiri sastavljen od ljubitelja putovanja, blogera, influencera i turističkih stručnjaka.

Međunarodna destinacija godine je vinarija Kabola u Istri (фото 1)

Nagrada je stigla u najteže vrijeme za globalni turizam i vinsku industriju, no vlasnici vinarije Kabola, obitelj Markežić, se ne predaje. „U ovim izazovnim vremenima nagrada nas je posebno razveselila. Ona je potvrda da ne treba stati ni kad je najteže. Vinarstvo i turizam sastavni su dio naše obiteljske tradicije, dolaze nam gosti iz čitavog svijeta i ne uživaju samo u našim vinima, nego i u ambijentu našeg imanja“, ističe Marino Markežić, jedan od najpoznatijih istarskih vinara koji je u prvi u Hrvatskoj počeo s proizvodnjom vina u amforama i prvi je u Istri prešao na ekološku proizvodnju.

Međunarodna destinacija godine je vinarija Kabola u Istri (фото 2)

Trenutno je na imanju otvorena jedino vinoteka, a vina Kabola mogu se naručiti i putem online trgovine, direktno mailom ili telefonom. Ipak, obitelj Markežić jedva čeka ponovo gostima otvoriti vrata i organizirati degustacije vina i maslinovog ulja.

Međunarodna destinacija godine je vinarija Kabola u Istri (фото 3)
Međunarodna destinacija godine je vinarija Kabola u Istri (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više