Search

Michelle Obama ima naviku koje se redovito pridržava, a možda i vama pomogne da preživite ponedjeljak

Michelle Obama ima naviku koje se redovito pridržava, a možda i vama pomogne da preživite ponedjeljak

Njezin ćemo savjet poslušati

Tekst: BURO.

Image: Getty Images

Iako je predsjedničko vrijeme para Obama završilo, njihova popularnost u medijima ne jenjava, a tome ide u prilog što su oboje i dalje aktivni u svom društvenom radu. Pri tome bivša prva dama Amerike, Michelle Obama, itekako razumije izazove pronalaženja ravnoteže u svakodnevnom životu kojim često dominira ubojiti radni tempo. Snaga i elokventnost kojima zastupa svoje stavove te promiče ideje koje društvo čine boljima njezin su alat i put do povjerenja mnogih žena koji ju vide kao uzor. Sve to što im se kod nje sviđa dolazi iznutra, iz točke u kojoj odnos prema samoj sebi igra najveću ulogu. Umjesto da bude opterećena kalendarima i zadacima, Michelle je u nedavnom intervjuu za jedan online američki medij izjavila kako je njezina tajna do sreće i ispunjenja u odnosu sa samom sobom odnosno vremenu koje poklanja sebi.

"Moja dnevna navika koja je uvijek prva na listi prioriteta jest dopustiti samoj sebi da budem sretna. Fizički i mentalno; to je moja dijeta, fizička aktivnost i emocionalno stanje. Sve u jednom!", izjavila je Michelle Obama.

Prilikom tog razgovora priznala je kako često odnos prema samome sebi nije lagan. U moru obaveza i zadataka koji se nameću i koje imamo dužnost obaviti, zaboravimo na vlastito vrijeme, a ako si ga i želimo priuštiti, oklijevamo jer osjećamo da je sebično u odnosu na obaveze. A umjesto da se osjeća krivom, Michelle Obama spoznala je dobru stranu usredotočenosti na samu sebe prije svih.

Michelle Obama ima naviku koje se redovito pridržava, a možda i vama pomogne da preživite ponedjeljak (фото 1)

Kako kaže bivša prva dama Amerike: "Naučila sam da kada stavim sebe na listu prioriteta, uz naravno i druge ljude u svom životu, zapravo pomažem i njima direktno. Biti dobar prema sebi utječe i na sve ljude oko nas. A biti sretan je stvar odluke i stava prema sebi. Kada sam sretna i zdrava moja je okolina isto takva."

Stoga, iako je ponedjeljak i započeo je još jedan radni tjedan, ne zaboravite napraviti jednu malu pauzu i učiniti nešto lijepo za sebe.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više