Search

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016.

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016.

Odabir redakcije


Image: Buro arhiva,
Facebook

Već odavno Hrvatska stoji kao najpoželjnija turistička destinacija, a tome u prilog ide i velik broj novo otvorenih modernih i luksuznih hotela. Donosimo vam Büro 24/7 izbor onih najboljih otvorenih u tekućoj godini...

Nastavljamo naš izbor najboljih za 2016. godinu. Neki dan smo vam predstavili najbolja nova mjesta u Zagrebu prema izboru redakcije no, osim toga, ovu godinu koju polako ostavljamo iza sebe obilježila je i velika količina novo otvorenih hotela koji se svojim karakteristikama, namjenom, uređenjem i lokacijom itekako ističu te su vrijedni pažnje. Kako na moru, tako i na kopnu, svjedočili smo i popratili mnoga hotelska dizajnersko-arhitektonska ostvarenja i otvorenja, a u nastavku pogledajte Büro 24/7 odabir onih otvorenih u Hrvatskoj u 2016. godini:Izvor: http://www.buro247.hr/lifestyle/ekspert/najbolja-nova-mjesta-u-zagrebu-u-2016.html


Hotel Amarin

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 1)

Ovaj super moderan i luksuzan Maistrin hotel smješten je na sjeverozapadnoj strani Rovinja, svega nekoliko metara od mora. Raspolaže s 280 smještajnih jedinica s pogledom na more i starogradsku jezgru Rovinja u koje se može smjestiti gotovo 1.000 gostiju. Velik dio ponude usmjeren je upravo na obitelji s djecom. Arhitektonski projekt potpisuje zagrebački STUDIO UP.

 

Boutique hotel Park

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 2)

Moderno dizajniran Hotel Park smješten je na jedinstvenoj lokaciji u povijesnoj jezgri grada Varaždina i rubovima gradskog parka. Osim posebnosti jedinstvene lokacije može se pohvaliti kategorizacijom od 4 zvjezdice, a hotel osim vrhunske usluge i vrhunskog ugođaja nudi i brojne dodatne sadržaje.

 

Hotel Lemongarden

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 3)

U ribarskom šarmantnom selu Sutivan nalazi se prekrasan, luksuzan hotel Lemongarden ovjenčan s pet zvjezdica. Hotelski je to smještaj koji čine zapravo tri povijesne kamene kuće, a to su Ilić Dvor, Definis Dvor i Vesna koje su u potpunosti restaurirane i osvježene, a zajednički čine ovaj skladan i otmjen smještaj za beskrajno uživanje i odmaranje. 

 

Rivalmare boutique hotel

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 4)

Na samo nekoliko metara od morske obale, na šarmantnoj šetnici grada Novigrada smjestio se novi, dizajnerski uređen Rivalmare boutique hotel. Važno je spomenuti prikladan eksterijer kao i sofisticiranu, minimalističku i prozračnu eleganciju interijera koji zajednički omogućuju dašak luksuznog, no ipak opuštenog odmora u kojem će svatko uživati.

 

Little Green Bay

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 5)

Mali boutique hotel Little Green Bay smješten je u uvali Lozna na otoku Hvaru, a može se pohvaliti mirnom lokacijom i kristalno čistim morem gdje bez ometanja možete odmoriti duh i tijelo. Riječ je inače o renoviranoj staroj kamenoj kući koja je u biti spoj prirodnih materijala u interijeru, koji se stapaju s eksterijerom te nastavljaj skroz do obale mora gdje gosti imaju priliku uživati u ležaljkama tik uz more.

 

Hotel Priča

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 6)

Okolica Samobora je postala bogatija za jedan nimalo tipičan novi hotel, a riječ je o Hotelu Priča. Obiteljski je to smještaj u Rakovom Potoku, naselju koje se nalazi u sastavu grada Samobora, malom mjestu koje nematerijalna baština te irealan svijet priča i bajki čini prepoznatljivim. Neopipljiva usmena predaja materijalizira se prostornim elementima, uzimajući za svaku sobu jedan motiv, odnosno ambijent mitoloških sadržaja, dok ga arhitektura i dizajn čitavog hotela čine dodatno interesantnim i jedinstvenim. Osim toga, Hotel Priča skriva mnoge tajne i zanimljive priče koje će otkriti isključivo samo svojim gostima.

 

Heritage Hotel 19 

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 7)

Heritage Hotel 19 smješten je na Matejušci, samom centru Splita, između Rive i elitne zapadne obale. Stara kuća koja datira iz 19. stoljeća, danas priča priču na moderan način. Sve sobe su opremljene luksuznim i otmjenim namještajem sa starinskim, ali renoviranim prizvukom, a u ovu luksuznu rezidenciju ulazi se kroz prekrasan privatan dvor sa stoljetnom maslinom, u kojem se nalaze sjedeća mjesta za goste u kojem je poželjeno se odmoriti. 

 

Vinotel Gospoja

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 8)

Vinotel "Gospoja" je obiteljski projekt kojim napravljen veliki iskorak u vremenu spajanjem naizgled nespojivog, tradicije utkane u generacije te moderne građevine koja dolazi iz budućnosti. Za projekt je bio zadužen poznat arhitektonski studio Idisa Turata i stvoren je malen, ali luksuzan dragulj u kojem su vlasnici spojili dvije najveće ljubavi, a to su vino i ugostiteljstvo. Arhitektura se temelji na kombinaciji tipičnih lokalnih tradicionalnih elemenata, a Vinotel nudi 22 prostrane i vrhunski opremljene sobe s pogledom na more i moćni Velebit.

 

Hotel Peteani

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 9)

Grad Labin dobio svoj prvi gradski hotel. Riječ je o vrlo modernom i luksuznom hoteli koji krase četiri zvjezdice, a smješten je u vilu koja datira s početka prošlog stoljeća koja je jednom davno bila u funkciji katastra. Hotel Peteani ima tako 14 soba, od toga 12 dvokrevetnih i 2 jednokrevetne, restoran koji se prostire na ugodnih 80 metara četvornih otvorenog tipa te mini wellness, kao i vlastito parkiralište, a hotel će raditi cijelu godinu.

 

Pharos Hvar Bayhill Hotel

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 10)

Riječ je o prvom lifestyle hotelu u Hrvatskoj na otoku Hvaru koji je konceptualno osmišljen za nove generacije gostiju koji traže ležerniji pristup i fleksibilniju uslugu, ali i interaktivnu komunikaciju na online platformama u kontekstu dijeljenja sadržaja. Hotelom dominira moderan dizajn u skladu s najnovijim trendovima u hotelijerstvu, a poigravanjem s elementima klasičnih hotelskih operacija i dinamičnim mogućnostima umrežavanja ljudi, kultura i ideja, stvara se jedinstveni doživljaj za svakog gosta.

 

Medora Auri Family Beach Resort

Najbolji novi hoteli u Hrvatskoj u 2016. (фото 11)

U Podgori se smjestio Medora Auri Family Beach Resort. Ovaj potpuno preuređen hotelski kompleks privlači svojim ljepotama i sadržajima koje nudi. Samo 10 kilometara udaljen od Makarske, kompleks je prvenstveno namijenjen obiteljima na aktivnom odmoru, ali pruža i velike mogućnosti za boravke izvan glavne turističke sezone. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više