Search

Najljepša božićna ulica u Zagrebu

Najljepša božićna ulica u Zagrebu

Dežmanova

Tekst: A.P.


Image: John Pavlish

Zagreb se ove godine doista može pohvaliti predivnim adventskim uređenjem. Na svakom koraku naići ćete na ukrase, svjećice, božićna drvca i kućice iz kojih mami miris kuhanog vina i finih zalogaja

Pa ipak, ako bismo trebali birati samo jednu ulicu u kojoj božićni ugođaj može konkurirati otmjenim svjetskim adresama, onda bi naš odabir pao na Dežmanovu.

g

Najveće zasluge za adventski izgled Dežmanove pripisujemo umjetniku Saši Šekoranji, koji je osim svoje galerije osmislio predivne ukrase i instalacije za još nekoliko prostora u ulici. Božićna šetnja počinje sa Sašinom galerijom iz koje slučajne prolaznike gleda instalacija soba s predimenzioniranim rogovima na koje su obješene decentne božićne kuglice. Božićnih drvca također ne nedostaje, i to samo osvijetljenih žutim svjećicama koje kreiraju toplu atmosferu.

k

d

g

Saša je svoju kreativnost pokazao i u susjednom Dežman Baru, u koji je donio stilizirane drvene kutije koje je ispunio božikovinom i svjećicama.

d

Velvet je standardno najljepše uređen prostor u gradu s velikim zvijezdama koje vise sa stropova i "živim" kuglama od borovog granja koje su postavljene po prostoru. Stakla su već tradicionalno iscrtana s božićnim motivima, a novost je i minijaturno klizalište otvoreno danas na terasi bara.

ddf

Pored navedenih prostora Šekoranja je ukrasio i izlog Indigo Storea u kombinacijama bijelih grafika i plavih božićnih kuglica koje su u skladu s estetikom ovog jeans dućana. 

d

Na drugoj strani ulice dvije domaće dizajnerske snage također su se odjenule u blagdansko ruho. U studiju hrvatskog modnog brenda I - Gle velike biserno bijele kuglice za bor interpretirane su zimsko inje na dekorativnim granama, a strateški pozicionirane brončane kuglice možemo zamisliti kao zanimljivo dizajnersko drvce. 

fg

Raskošne božićne kuglice i hladni tonovi u I - Gle studiju u potpunoj su suprotnosti prema susjednom izlogu produkt studija Ane Tevšić, Love, Ana. Mali borići u teglicama i veliki snop crvenog bobičastog granja u vazi u suprotnosti je sa svijetlim drvetom i bijelim plohama estetike najpoznatije hrvatske produkt dizajnerice.

df

Related articles

Buro 24/7 Selection

više