Search

Nekoliko trikova za što bolju produktivnost na poslu koje biste mogli primijeniti već od sutra

Nekoliko trikova za što bolju produktivnost na poslu koje biste mogli primijeniti već od sutra

Za što kvalitetniji i bolji start u rujnu


Iako smo se manje više svi nedavno vratili u svoju poslovnu rutinu, svježi i odmori nakon godišnjih odmora i uglavnom manje više produktivni, ponekad nam je potrebno tek nekoliko sugestija kako bismo to i održali. Biti produktivan na poslu nije nimalo jednostavno, kao što nije lako ni održati taj intenzitet. No, postoji nekoliko praktičnih i jednostavnih trikova koji nam u tome mogu malo pomoći i olakšati one teške, neproduktivne dane. O čemu je riječ pročitajte u nastavku, možda doznate u čemu stalno griješite, a možda se i naših korisnih savjeta sjetite u narednim danima... 

 

1. Jedite što zdravije međuobroke

Što više vremena provodimo za radnim stolom to smo skloniji jesti nezdravu hranu. To ne samo da generalno utječe na naše zdravlje, nego paralelno utječe i na koncentraciju, odnosno čini nas letargičnima i snenima. Nitko ne kaže da se baš svega morate odreći i da vam međuobrok moraju biti isključivo orašidi, no bitno je da o njemu promislite i da za sebe napravite neku dobro kombinaciju koja će utažiti vašu glad na ispravan način, ali vas istovremeno i energizirati.

Nekoliko trikova za što bolju produktivnost na poslu koje biste mogli primijeniti već od sutra (фото 1)

2. Uzimajte pauze za vrijeme radnog vremena

Koliko puta vam se dogodilo da ste pomaknuli vrijeme za ručak ili ga kompletno preskočili jer ste opako u poslu? To je, naime, kontraproduktivan potez u svakom pogledu. Vaša pozornost, koncentracija i donošenje odluka stavljeni su tada pod veliki upitnik jer vi postajete usporeniji i pasivniji. Kako biste to spriječili priuštite si svako malo neku pauzu, bilo da se samo dignete od stola, malo prošećete uredskim prostorom, ili još bolje, izađete van i samo na neko kratko vrijeme osvježite i odmaknete. Tih 15 minuta značit će vam jako puno  za nastavak vašeg posla koji vas čeka.  

3. Eliminirajte multitasking

On umara, čini vas nervoznim i koliko god vam se multitasking učinio inicijalno kao dobra ideja, od njega ćete u konačnici imati jako malo koristi. Kod multitaskinga je problem što vam mozak doslovno izgori od količine paralelnih zadataka i obveza koje istovremeno pokušavate uspješno riješiti. Puno bolji i elegantniji način, ako imate puno zadataka koje morate riješiti, jest da se na neko vrijeme fokusirate na jedan, pa kad s njim završite krenete na drugi itd. Paralelno, eliminirajte sve popratne distrakcije kako biste bili efikasniji i predani u radu. 

Nekoliko trikova za što bolju produktivnost na poslu koje biste mogli primijeniti već od sutra (фото 2)

4. Pojednostavite si dnevni plan

Planirajte svoje obveze. Naime, nerijetko će vam biti previše i bit ćete iscrpljeni od broja odluka koja morate donijeti u samo jednom danu. Stoga, svako jutro zapitajte se: kako ću znati da je današnji dan bio produktivan? Upravo odgovori na to pitanje pomoći će vam da si odredite prioritete i krenete u zadanom smjeru kako ne biste ispali iz tračnica. A uz sve to, imate ćete i fiktivni raspored i plan kojeg ćete se onda u tom slučaju držati. 

5. Radite na razvoju svoje kreativnosti

Iz kreativnosti nerijetko proizlazi i produktivnost. Ne mislimo pritom samo na posao, nego općenito u životu. Neki će svoju dozu kreativnosti pronaći i razvijati u crtanju, netko će se baviti fotografijom, neki će se baciti u šivanje… kako god, hobi koji vas čini sretnim i koji vam okupira slobodno vrijeme na ugodan način, učinit će vas zadovoljnim osobama, što će se onda nerijetko reflektirati i na vaš posao, produktivnost, ali i život općenito. 

Nekoliko trikova za što bolju produktivnost na poslu koje biste mogli primijeniti već od sutra (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više