Search

Nepodnošljiva težina žensko-muškog nerazumijevanja

Nepodnošljiva težina žensko-muškog nerazumijevanja

Ili zauvijek izgubljeni u prijevodu


Žene, s obzirom na količinu i brzinu izgovorenog, pričaju nekim pandanom vijetnamskog otprilike

Dok bi se muški jezik više mogao približiti sanskritu ili starogrčkom, jedna riječ dnevno, a i ona je polagano izgovorena. Prevoditelja nema. Čak ni na Google-u. I što sad? Rat. Rat nerazumijevanja. Znanost svake sekunde krupnim koracima grabi naprijed. Genetska terapija postaje stvarnost, svijet kiborga nam je nadomak ruke i samo što ne kupujemo namještaj za alternativni planet na kojem bi se teoretski mogli nastaniti ako uništimo Zemlju. Od matičnih stanica stvoreni su neuroni - stanice mozga. Izmišljene su i fleksibilne elektroničke tetovaže, ali i jezive LED sonde i rastezljive folije napravljene od nanočestica zlata koje mogu mjeriti aktivnosti mozga te - manipulirati njime!!! Želite li čuti još? Jeste li sigurni? Ljudska vrsta je dobacila do međuzvjezdanog prostora. Samo u Mliječnoj stazi postoji desetak milijardi planeta koje imaju značajna zajednička obilježja sa Zemljom. Budući da postoji 50-ak milijardi zvijezda nalik Suncu, pretpostavlja se da bar petina njih može imati planete u svojim sustavima s vodom i ugodnom klimom. Od formiranja vilinskih dimnjaka Kapadokije pa do mukotrpnog stvaranja vojske od terakote, doskočili smo svemu, samo jednu temu nikako da prožvačemo, a to su tajne muško-ženskih odnosa.

Nepodnošljiva težina žensko-muškog nerazumijevanja (фото 1)

Apeliram uz svu stručnu literaturu da se netko više uhvati pisanja rječnika muško-ženskog i žensko-muškog. Jer u toj našoj stvarnosti, to izgleda poprilično beznadno.

NJEZINA VERZIJA
Ona sjedi u jednom dijelu grada nakon romantične noći provedene s njim. Oko nje je patrola prijateljica savjetnica (uglavnom emotivno nesređenih frikuša koje su zapele u romantičnim sličicama pa ih svako malo prebacuje u zonu ludila i nestvarnog). Čeka se njegov sms. Kao što se dočekuju svjetski sportaši na Trgu. Sve su napete kao strijele i trgaju se na svaki zvuk, konobaričin korak ili golubov kašalj. Možda u milisekundi hvatanja daha stigne poruka, a da je nisu čule. Oprez poprima oblik ludila. Usput je polijevaju sektaškim pamfletima: - ako se ne javi do 10 h, ima drugu. Ti zaslužuješ bolje. Ne čini mi se on kao tip za ozbiljnu vezu. Moja susjeda poznaje njegovu pokojnu tetku koja je jednom upoznala njegovu prvu curu iz vrtića prema kojoj je bio grub. Čak ju je prevario u osnovnoj školi i zaljubio se u drugu. Zašto si odmah spavala s njim, znaš da se to ne radi? Postoji zlatno pravilo od pet duhovnih izlazaka prije nego ideš u krevet. Htjelo ti se? Pa nisi muško! Ona upada u dramu. Ali svjetskih razmjera. Briše njegov broj.

NJEGOVA VERZIJA
On spava nakon dobrog izlaska i još boljeg sexa. Ta ženska mu je totalno slatka i zanimljiva. Stvarno nije naporna, a i dečki šalju sms-ove tko je komad s kojim je uhvaćen. Učinilo mu se da je otišla iz stana, ali je bio u medvjeđoj fazi sna. Nazvat će je sljedeći vikend obavezno i pozvati na večeru. Sutra putuje u Barcelonu pa je u kaosu.

Nepodnošljiva težina žensko-muškog nerazumijevanja (фото 2)

ZAKLJUČAK

Čak bi i Europski sud za ljudska prava zaključio kako se radi o tipičnom nerazumijevanju između spolova. Kroničnom nerazumijevanju. Jer izlazak je bio romantičan i konkretan po svim pravilima. Ona se njemu sviđa i planira joj se javiti. Uspostavljena su arhetipska pravila. Jedino se ona ne može baviti odnosom i realitetom jer je fokusirana kao mazga na folklorne običaje i brzinu dolaska sms-a kao da se natječu na maratonu. Da se mi razumijemo, čak da je epilog bio više feministički pa je ona poslala sms s inicijativom: - gdje si ? kako si? kad se vidimo?, ishod bi bio porazan. Njegova prva pomisao bila bi: - ova je naporni psihopat! To je naprosto tako.

Većina odnosa i veza ne propada zato što žena nije zadovoljna muškarcem, nego zato što osjeća da je on emocionalno ne ispunjavaI žene nikako da shvate da ako muškarac šuti, to ne znači da on ne voli ženu, nego da želi svoj mir. Žene uporno maštaju o Apolonu sa ženskim osobinama. Da ih otprilike podiže jednom rukom zajedno s autom u kojem sjede, ali da usput može dva sata tračati modni ukus njezine kolegice s posla. Muškarci bi se valjda spasili da su žene nijeme dvije trećine dana.

I onda su na poznatom moskovskom sveučilištu za proučavanje razlika između spolova osmislili revolucionarni zahvat. Muškarca, sirotog zamorca Kostju (42), nafilali su ženskim hormonima toliko da su se prelijevali iz njega. Grudi su mu nabujale prije nego se uspio probuditi iz narkoze. I takvog su ga poslali u njegov vlastiti život nazad. Vratili su ga curi Sofiji (35), s kojom je dan ranije bio u teškoj drami, zamalo ju je izbacio iz stana. Bio je u višegodišnjem overloadu njezinih prigovaranja. Sedmi put u istoj godini ga je slala na spermiogram - to ju je pralo za vrijeme svakog PMS-a, ta animalna čežnja za trojčekima... mrzila je sve na njemu, s nožem ga je dočekivala pred toaletom ako ne bi čula da poklapa školjku, ubacivala mu je helex u čaj kako bi čitave noći mogla skenirati njegov mobitel i tražiti smrad iluzorne ljubavnice za koju sirota žrtva nije imao niti snage.

 

Nepodnošljiva težina žensko-muškog nerazumijevanja (фото 3)

Zlostavljala ga je nemilice, a on je postajao sve autističniji, sve nedostupniji, sve agresivniji, sve nezainteresiraniji. Bio ju je spreman prevariti sa susjedom od šezdeset godina, samo da usisa malo nečije nježnosti, da osjeti malo mira, da se ne mora danonoćno opravdavati. Izgubio je okus za život. Jadan Kostja - svi smo pomislili. Zar ne? Ima li netko tko nije?
Na drugom dijelu Moskve, Sofija je otvarala raspadnutu dušu theta healing iscjeliteljici. Život joj se raspadao pored tog inertnog gnoma od Kostje. U sedam godina veze nije ju odveo nigdje. Ali nigdje. Njemu je pojam izlaska podrazumijevao kupovinu praška za rublje u histeričnim supermarketima. Ovaj okorjeli ovisnik o video igricama i marihuani u njoj je vidio samo kuharicu i osobu za pranje rublja. Nije ju gledao, nije ju slušao, nije ga zanimala. Osjećala se poput zaposlenice agencije za čišćenje stanova koja je slučajno ostala živjeti u njegovom. Žena u njoj je doslovce umirala. Izgubila je fizionomiju ljepšeg spola od količine zapostavljanja s njegove strane. Potrebu za sexom imao je dva puta mjesečno dok čeka dostavu novih igrica preko e-Baya. Jedno jutro ju nije prepoznao pred zgradom u kojoj su živjeli. Nesvjesno joj se obratio: - Dobar dan! - misleći da se radi o nekoj susjedi polupoznatog lica.
Monstruozno - pomislili ste. O da - svi smo pomislili. Muški zombi

Teta theta iscjeliteljica bila je potpuno nemoćna. Od izbezumljenja je počela proizvoditi strujne dodire i gubiti klijente. I tako je Kostja s grudima došao doma i pustio ženske hormone da odrade svoje. Nastavak je neprepričljiv. To astralno pospojenje koje se među njima dogodilo. Ta provala razumijevanja i nježnosti. Taj duboki razgovor popraćen nježno strastvenim sexom koji se pamti i u staračkom domu. Njihova veza doživjela je bombastičnu reinkarnaciju. I trajala je sve dok Kostja od količine ampula ženskih hormona doslovce nije postao žena i poželio pronaći frajera. Jer u heteroseksualnoj je prirodi da pronađeš zlostavljača ili da postaneš virtuoz žrtva. Cast je, kao i u kazalištu ili na filmu, nepredvidljiv. Nekad je on sadistički zlostavljač, a ona ucviljena žrtva. Ponekad njoj sjekira viri iz usne šupljine, a on drhti.


Često vas proganja osjećaj da svoju bolju ili lošiju polovicu nikada nećete moći do kraja shvatitiDobar vam je taj osjećaj i doista vas proganja. U pravu ste! Muški i ženski mozak nevjerojatno se razlikuju. Muškarci razmišljaju analitično, a žene komuniciraju neizravno. Muškarci se bolje snalaze u prostoru (što mi i nije neka fascinacija u vremenu kad postoji GPS), a žene pažljivije slušaju, ali i više govore. Ne želite znati u kojem točno postotku govore više jer taj broj ne znam napisati, niti ga se uči u školi.

Nepodnošljiva težina žensko-muškog nerazumijevanja (фото 4)

I vjerujte da nema nikakvog višeg usuda ili kletve - radi se isključivo i samo o hormonima i fiziologiji mozgova. U prijevodu bi to značilo da smo mi zapravo rezultat našeg kemijskog sastava. Što zapravo znači da je savršena veza ili brak apsolutno moguć ako mužu za vrijeme nedjeljnog ručka u juhu s rezancima ubacite kilu estrogena, a ispod zapečenih hrskavih mlinaca koje najviše voli uvalite hrpu progesterona. Kao što bi frajeri u deziće, kreme za zatezanje lica i parfeme trebali nemilice šefljom ubacivati testosteron. Jer ako niste znali, manjak testosterona kod žena očituje se slabim libidom, prilično suhom kožom, kosom i noktima. Povećana koncentracija testosterona u tijelu žene pak izaziva pojavu pojačane dlakavosti, akni, pretjeranog znojenja, policistične jajnike i druge hormonalne disfunkcije. Može li zvučati neprivlačnije?
I onda bi uz te hormonske nadomjestke pravilnog doziranja (umjesto da nacija guta steroide) u svakom zajedničkom domaćinstvu na svijetu zavladao sklad. Da ukradem neka saznanja i statistike legendarnog Olivera Kuhna koji je posvetio karijeru životnom otkriću kako zavesti ženu, a usput savršeno detektirao razlike među spolovima.

Muškarci po noći vide bolje od žena, dok žene bolje vide na blizu. Sami procijenite što je bitnije. Po noći se u principu spava, ali ako nisi u stanju uvesti konac u iglu, što ti vrijedi život. Žene imaju široko vidno polje, dok je muško nalik tunelu. Zbog toga muškarci često ne mogu pronaći ono što traže u ormaru. Ili ne vide kaput o kojeg se u tom istom trenutku dok ga traže i spotiču. Muški mozak u stanju mirovanja smanjuje broj moždanih valova za sedamdeset posto, dok ženski svoju aktivnost reducira za samo deset posto. Razlog tome je što žene neprekidno analiziraju informacije iz okoline. Ženski mozak razmjenjuje mnogo više informacija između dviju moždanih polutki, zbog čega žene bolje i brže dešifriraju neverbalne znakove u komunikaciji. Lakše prepoznaju laž (osim u slučaju prevare) te uspješnije obavljaju nekoliko radnji istodobno, dok muškarci uvijek obavljaju jednu po jednu. A i to im je previše, rekla bih. Jedna dnevno, recimo da prežive dan i ustanu iz kreveta, bi savršeno popunila njihov kapacitet. Žene znaju bolje slušati nego muškarci. S druge strane, muškarci bolje određuju mjesto izvora zvukova. E sad, je li bitnije biti empatičan i duhovno se razvijati ili čuti muhu - pitanje je sasvim suvišno.

Nepodnošljiva težina žensko-muškog nerazumijevanja (фото 5)

Žene komuniciraju neizravno, a zbog toga često dolazi do nesporazuma. Kao što im je abnormalno teško parkirati unatraške. Muškarci uglavnom znaju gdje je sjever, čak i ako nemaju pojma gdje se nalaze. Jako bitan podatak za život gdje se nalazi sjever - baš. Žene osjetljivije reagiraju na dodir. Dok razgovaraju, mnogo se češće dodiruju nego što to čine muškarci. Žene na testovima inteligencije prosječno ostvaruju tri posto bolji rezultat od muškaraca. Mislim da se radi o puno većem postotku, ali podatke nam je dao muškarac pa ćemo poštivati njegovo kompulzivno smanjenje postotka - ta spoznaja mora da je bolna. Velika većina sukoba između muža i žene događaju se zbog razlike u količini komunikacije. Žene u prosjeku izgovore 6.000-8.000 riječi na dan (sad sam ja smanjila statistiku za nekoliko tisuća), a muškarci samo 2.000-4.000. Ta se razlika često osjeti kad se nakon napornog radnog dana sretnu u vlastitom domu i kad ona pokušava ispuniti svoju kvotu riječi neprekidno blebećući, dok on nijemo zuri i pita se: "Zašto ne više ne začepi, bar na pet minuta?"

On razmišlja analitično, a ona bi s njime podijelila svoje osjećaje Žene zato ne žele da ih muškarci prekidaju davanjem savjeta o tome kako riješiti probleme. One ne žele analizu, nego suosjećanje. Žene komuniciraju neizravno. Zbog toga često dolazi do nesporazuma - naime, muškarci razumiju samo izravno obraćanje. Oni kažu: "Baci se u kadu jer smrdiš", dok bi žene u istoj situaciji rekle: "Imam osjećaj da si se oznojio."

Muškarci ne žele da ih se kritizira. Kad imaju problem, osame se i šutke ga pokušaju riješiti. Dok desna moždana polutka traži moguća rješenja, lijeva polutka - zadužena za komunikaciju - privremeno je isključena. Žene vole čvrstu mušku stražnjicu jer ona već kod primata ukazuje na to da mužjak ima dovoljnu prodornu snagu da oplodi ženku. I sve mi to sad znamo, no pomoći nema. Žene i muškarci govore različitim jezicima. Nikad se nisu razumjeli, ne razumiju se, neće se razumjeti niti se trebaju razumjeti.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više