Search

Neugledan zagrebački trijem postao terasa iz snova

Neugledan zagrebački trijem postao terasa iz snova

Uz pomoć Petre Nižetić i Marijane Batinić

BURO.


Image: Luka Nižetić

Na popularnom blogu ModaKomoda iza kojeg stoji kreativna Petra Nižetić pokrenuta je nova rubrika "Dekorancija"

ModaKomoda je omiljena stranica brojnih mladih kreativaca željnih nešto drugačije vrste bloganja od one na koju smo navikli u hrvatskoj modnoj blogosferi. Pored zanimljivih intervjua s pojedincima, čitanog street stylea i postova o odjeći, Petra Nižetić je krenula korak dalje i svoj blog pretvorila u malo lifestyle carstvo u kojem niču zanimljive rubrike. Jedna od njih je i Dekorancija u sklopu koje Petra i Marijana Batinić oživljavaju stare interijere i prostore. Marijana Batinić se u ovoj priči nametnula kao idealan partner jer osim što djevojke veže dugogodišnje prijateljstvo i poslovni odnos, Marijana je nedavno završila program stilista interijera u talijanskoj školi dizajna Callegari.

terasa

"Ovo radimo iz čistog gušta i hobija. Za početak preuređujemo vlastite prostore ili one naših prijatelja, a prvi koji nam je pao pod ruke bio je neugledan trijem pokraj predivne šume na zagrebačkom Vrhovcu." kazala nam je Petra.

terasa

"Na prvi pogled trijem nam se činio kao potpuno nefunkcionalan uski prostor. Zamisao je bila da ga dovedemo u red, počistimo, zasadimo travu i dvorište ukrasimo cvijećem, ali se na kraju se ružno pače pretvorilo u predivnog labuda. U jedva 20 metara kvadratnih napravili smo čak četiri zasebne jedinice; jednu za žensku čajanku s pogledom na šumu, druga je separirani dio za čitanje, treća je muški kutak za stolni nogomet i roštiljanje, a četvrta je zajednički prostor za druženje."

terasa

"Od kad smo uredile terasu, ne ulazimo više u zatvoreni prostor, čak ni kad pada kiša. Naposljetku, ove fotke za koje je zaslužan Luka Nižetić nastale su netom nakon proloma oblaka. Prizor nas je podsjetio na one poznate scene iz američkih filmova. Ljetna kiša i natkriveni trijem. Lijek za dušu i tijelo."

terasa

"Za pod se pobrinula Samoborka, sadnice smo pronašli kod Zagrebačkih vrtova, a većinu namještaja smo odabrale u Primat RD-u, uključujući predivan dizajnerski stolni nogomet Teckell u kojeg su se na prvu zaljubili kako frajeri tako i žene."

terasa

terasa

terasa

terasa

terasa

terasa

terasa

terasa

terasa

terasa

Related articles

Buro 24/7 Selection

više