Search

Nevena Rendeli nam je dala pet dobrih savjeta za zdrav život koje možete čuti i na festivalu koji organizira ovaj vikend

Nevena Rendeli nam je dala pet dobrih savjeta za zdrav život koje možete čuti i na festivalu koji organizira ovaj vikend

Tekst: A.P.


Svi koji pratite Nevenu Rendeli na Instagramu upoznati ste da vodi aktivan život i da je sa svojim pratiteljima često dijelila sve trenutke procesa vraćanja u formu. Nevena je u ovome otišla i korak dalje te je najavila prvi Festival Zdravlja koji organizira 3. listopada kod Vidikovca u Maksimiru. Na ovom Festivalu možete saznati sve što možete učiniti za sebe i svoje zdravlje i to kroz jako bogat program besplatnih radionica i predavanja stručnjaka. Od 9 ujutro pa sve do 19.00 navečer, vježbat će se na otvorenom, zdravo kuhati i naučiti kako najbolje pripremiti svoje tijelo i um uoči specifične jeseni i zime. Kompletan program koji vas očekuje možete pogledati ovdje, a mi smo uoči ovog projekta upitali Nevenu da nam kaže što njoj funkcionira kada je zdravi lifestyle u pitanju i što sve možete naučiti na Festivalu Zdravlja, a u svrhu poboljšanja kvalitete života. Evo što nam je kazala:

Tjelesna aktivnost

Nevena Rendeli nam je dala pet dobrih savjeta za zdrav život koje možete čuti i na festivalu koji organizira ovaj vikend (фото 1)

Ako sam nešto naučila u lockdownu to je da se čovjek kretati mora i što se mene tiče, ne ponovilo se zatvaranje u 4 zida. Ja preferiram trčanje ali čisto je ok i hodanje, na Festivalu zdravlja upravo nordijsko hodanje i specifičnosti tog sporta predstavit će trener nordijskog hodanja Borna Šeremet na panel diskusiji „Kretanje je pola zdravlja“ powered by Farmacia sportsko savjetovalište. Koliko je tjelesna aktivnost važna za zdravlje i podizanje imuniteta složit će se i vrsni kardiolozi akademik Miličić i do.dr.sci. Matias Trbušić na panel diskusiji „Primimo zdravlje k srcu“ powered by Pliva.

Stres je najgori za kožu!

Nevena Rendeli nam je dala pet dobrih savjeta za zdrav život koje možete čuti i na festivalu koji organizira ovaj vikend (фото 2)

Nisam o tome previše razmišljala dok nisam shvatila da se cijeli moj način života očituje na koži lica. Podočnjaci, fleke, akne a o borama da ne govorim sve su to posljedice nezdravog i stresnog načina života. Kako te probleme riješiti govorit će dermatologinja Lena Kotrulja na panel diskusiji „Kako koža reagira na stres“ powered by Eau Thermale Avene, Ducray i A-Derma.

Svako jutro jedan smoothie!

Meni je to spas, osim što mi je to odličan doručak, barem unesem u sebe nešto vitamina iz voća. Barem se tako prisilim. Baš zato na radionici bio&bio na Festivalu zdravlju predstavlja ideje za zdrave napitke!

Dišite!

Primijetila sam da ponekad u stanju stresa zaboravimo disati a da ne govorim koliko je važno pravilno disati. Nedavno sam otkrila da postoje tehnike disanja (pranayama yoga) koje podižu imunitet i raspoloženje tako da će na Festivalu zdravlja biti nekoliko radionica koje se bave disanjem.

Mentalno zdravlje

Nevena Rendeli nam je dala pet dobrih savjeta za zdrav život koje možete čuti i na festivalu koji organizira ovaj vikend (фото 3)

Koliko god nam se činilo da smo dobro, ovo su specifična vremena u kojima se rijetko tko snalazi. Pandemija, potres, ekonomska kriza, što je sljedeće, pitam se svakodnevno! Upravo zato na panel diskusiji „Kako ostati normalan u nenormalnim vremenima“ stručnjaci će pokušati dati savjeti što možemo učiniti za svoju mentalnu higijenu i kako preživjeti sve na što, nažalost nemamo puno utjecaja!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više