Search

Nova generacija Gossip Girl družine osvaja Manhattan

Nova generacija Gossip Girl družine osvaja Manhattan

Tko su nova "it" djeca?

Tekst: Ana Pavić


Image: Getty/Guliver/Instagram

Prije dvadesetak godina mlađa populacija uzore je tražila u supermodelima, filmskim i glazbenim zvijezdama. Danas je sva pažnja usmjerena na djecu, onih 1% koja se naguravaju po najblistavijem svjetskom otoku - Manhattanu

Njihovi roditelji su kolekcionari umjetnina, industrijski magnati, bankari, političari, potomci velikana, supermodeli. Ako ste ikada bacilli pogled na seriju "Gossip Girl" koja je vjerno dočarala financijski osiguranu mladež s Manhattana, onda će vam subjekti naše priče biti itekako poznati. Zlatne mladeži je bilo oduvijek, partijalo se po privatnim klubovima, mlataralo se Chanelovim 2.55 torbicama, spletke su se posluživale za doručak uz jaja Benedikt i Mimosu, svi su nekoć bili neka inačica Blair Waldorf i Serene van der Woodsen. Jedina razlika između prošlih vremena i današnjice jest u tome što su indiskrecije i loša ponašanja često ostajala u hermetički zatvorenom krugu povlaštenih, a očevi su masno plaćali da tračevi ne dospiju na stranice zloglasne rubrike Page Six. S pojavom društvenih mreža, paparazzija i internetskih portala, stvari su postale otvorenije, curenje nepodobnih informacija više se nije moglo spriječiti jednim pozivom u redakciju nekog časopisa, životi povlaštene mladeži su postali glavna vijest uz bok onima o glumcima, pjevačima i modelima. Celebrity kultura koja se danas propagira na svim medijskim platformama, i od nepoznatih ljudi čini poznate osobe, pogurala je djecu biznismena u prvi plan, napravivši od njih zvijezde kojima se zavidi.

Reya Benitez, Gaia Matisse, Andrew Warren

New Yorkom trenutno vlada klan sastavljen od sinova i kćeri s prezimenima Brant, Matisse, Kennedy, Trump, Benitez i Warren. Ova skupina mladića i djevojaka u ranim 20-im godinama, zime provode na St.Bartsu, a ljeta u St.Tropezu i Ibizi gdje plove na mega jahtama u društvu prijatelja iz cijelog svijeta. Večeri provode po ekskluzivnim njujorškim klubovima, poput poznatog Boom Boom Room koji se nalazi na vrhu Standard hotela i u kojem se često održavaju svi važni modni partyji u gradu, a dane krate ručkovima po elitnim restoranima poput Nobu-a i The Ivy. Svaki potez vjerno dokumentiraju na Instagramu za desetke tisuća pratitelja koji im zavide ili ih otvoreno preziru, nazivajući ih povlaštenim derištima bez pokrića.

Peter Brant Jr.

Peter i Harry Brant

Mladi ljepotan za dobre gene zahvaljuje majci, supermodelu Stephanie Seymour. Otac mu je Peter Brant, poznati biznismen, kolekcionar moderne umjetnosti i vlasnik časopisa Interview. Peter Jr. čini dio stalne modne postave koja tulumari po Manhattanu, a uključuje supermodele i glumicu Michelle Rodriguez te njegovog mlađeg brata Harryja. Mladi Brant u posljednje vrijeme ima problema sa zakonom. Prije nepunih dva tjedna izbačen je iz aviona radi alkoholiziranog ispada tijekom kojeg je verbalno napao osoblje, a zatim i policajce koji su ga priveli. Odvjetnik ga je obranio rečenicom: "Moj klijent je idiot". Početkom tjedna ponovno je završio na stranicama Page Six-a i to, jer je u trendovskom Nobu restoranu naručio hranu i piće u iznosu od 2 tisuće dolara, a potom odšetao iz restorana odbivši platiti račun. Njujorški mediji pišu da mu je otac navodno "prerezao" kartice jer ga više ne može kontrolirati. Obožavatelji i mediji ga smatraju originalnom verzijom Chucka Bassa.

Kyra Kennedy

Kyra Kennedy

Njen otac Robert Kennedy potomak je najutjecajnije političke obitelji. Mlada Kyra svoj je društveni debi doživjela prigodno, na balu debitantica u Parizu. Otad je stalna gošća na stranicama društvenih rubrika koje vjerno prate noćna kretanja mladih i bogatih. Negativnu medijsku pažnju dobila je prošle godine kada je s lažnom osobnom iskaznicom pokušala ući u noćni klub. Kada ju je izbacivač odbio, navodno je počela vikati: "Ja sam Kennedy, googlajte me". Nedavno je na Instagramu zaprijetila novinarki NY Posta koja je napisala negativan osvrt na članak o njezinim prijateljima. Nakon prijetnje novinarka je napisala novi članak nazvan "Kennedyjevi me maltretiraju na društvenim mrežama". Moramo li napomenuti da se u cijelu priču morao umiješati i njen otac kojeg je ova vrsta pažnje razbjesnila.

Gaia Matisse

Gaia Matisse

Gaina majka Sophie Matisse unuka je najpoznatijeg slikara 20. stoljeća Henrija Matissea i cijenjena umjetnica. Gaia je većinu svog života provela u Parizu da bi se u srednjoj školi preselila s majkom u New York. Među ovom skupinom Gaia je najslobodnija što dokazuje i njezin Instagram profil. Da ju možemo usporediti s jednom osobom sličnog kalibra, to bi zasigurno bila Paris Hilton koja je slavu stekla partijanjem po klubovima i svađama s mladim holivudskim glumicama poput nesretne Lindsay Lohan. Gaia planira postati glumica te pohađa glumačku školu u New Yorku koju joj je preporučio Mickey Rourke.

Andrew Warren

andrew Warren

U ovoj priči Blair Waldorf je muškarac i dolazi u obliku aspirirajućeg dizajnera Andrewa Warrena. Svatko tko se okušao u modnom biznisu zna kako je prokleto teško pokrenuti brend, međutim Andrew nije od jučer. Njegov djed je David Warren legenda američke mode koji je iza sebe ostavio carstvo. Andrew je odlučio krenuti djedovim stopama te je pokrenuo modni brend za žene Just Drew koji po medijima reklamiraju njegove prijateljice. Warren je rado viđena osoba na svim partyjima jer gdje ide on, djevojke ga slijede. Svaki njujorški PR-ovac želi pristup njegovom telefonu prepunom imenima mlađarije oboružanih željom za provodom i tatinom Amex Black kreditnom karticom.

Tiffany Trump

Tiffany Trump

Kći Donalda Trumpa i Marle Maples ne živi u New Yorku, ali ju od milja nazivaju svojom pridruženom članicom. Tiffany je odrasla s majkom u Los Angelesu i studira sociologiju na sveučilištu u Pensilvaniji. Za njeno ime se ne veže puno skandala, kao ni za svu Trumpovu djecu. Iako pohodi partyje kada je u New Yorku, drži se po strani i pazi na imidž.

Reya Benitez

Reya Benitez

Ova ljepotica je kćer legendarnog glazbenika i DJ-a Johna (Jellybean) Beniteza koji je 80-ih godina producirao hitove za Madonnu i Whitney Houston. 23-godišnjakinja je odrasla pod strogom paskom roditelja kojima je škola bila na prvom mjestu te joj nisu dozvoljavali pretjerano eksponiranje na društvenoj sceni. Sve se promijenilo ulaskom u "Gossip Girl" društvo te je Reya sada na meti Instagram "dobronamjernika". Želja joj je nastaviti očevim stopama, a prvu DJ gažu prigodno je odradila na rođendanu Gaie Matisse.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više