Search

Nova mjesta u Zagrebu za dobru klopu ili kavu

Nova mjesta u Zagrebu za dobru klopu ili kavu

Tekst: Ana Dukić


Posljednjih nekoliko godina u Zagrebu se otvaraju mjesta koja osvajaju zanimljivim interijerom, ponudom hrane i pića kao i lokacijama na kojima se nalaze. U jeku pandemije mnogi ugostitelji su zauvijek zatvorili svoja vrata, i iako smo još uvijek u neizvjesnom periodu, lijepo je vidjeti da je Zagreb dobio i neka nova mjesta za ugodno druženje. Ako ste ljubitelj dobre kave ili zalogaja koji nisu nužno u kategoriji fast food-a, mjesta koja su se nedavno otvorila i koja su na našoj listi, oborit će vas s nogu.

Drugi Program

Ako rado posjećujete popularno mjesto za ispijanje kave, Program bar u Martićevoj, obradovat će vas vijest da se u Petrovoj ulici smjestio vaš novi omiljeni bar. Vlasnik Saša Žerajić odlučio se nadograditi priču ovog mjesta za ugodna druženja na drugoj lokaciji, i možemo reći da je ta ideja pun pogodak.

Hommage baroku omogućuje gostima da uživaju u jedinstvenom interijeru uz šalicu čaja ili kave, limunade, sokova ili vrhunskih vina.

Nova mjesta u Zagrebu za dobru klopu ili kavu (фото 1)

Sopal

U Teslinoj ulici se smjestilo još jedno novootvoreno chic mjesto za ukusnu hranu i piće, Sopal. Ovo je restoran koji nastoji promovirati fun dining koncept, i to im za sada polazi za rukom. Renomirani chef Marko Turković te njegov partner, dubrovački ugostitelj Pero Đangradović odlučili su se na ideju ovog tipa nakon pomnog razmišljanja o zagrebačkoj gastro sceni. Svakog dana, osim nedjelje, rade od 18 do ponoći, cijene su umjerene a jelovnik se bazira na kvalitetnim i zanimljivim namirnicama. Uz to imaju i vinsku kartu koja nudi značajan broj prirodnih, ekoloških vina.

Nova mjesta u Zagrebu za dobru klopu ili kavu (фото 2)

Broom 44

Chef Igor Gudac je početkom kolovoza predstavio svoj novi projekt na zagrebačkom Dolcu, Broom 44. Riječ je o novom cool mjestu u Zagrebu u kojem ćete jednostavno uživati – sami ili u društvu. Nekoliko profesionalaca sudjeluje u kreiranju maštovitih veganskih i vegetarijanskih jela, a tu je i specialty kava koja osvaja svojim okusom. Sa sigurnošću možemo reći da je ovo novo hit mjesto u Zagrebu!

Nova mjesta u Zagrebu za dobru klopu ili kavu (фото 3)

Food Division

Restoran koji je dokaz da i van centra grada mogu zaživjeti odlična mjesta za klopu je svakako Food Division, koji se smjestio pored Muzeja suvremene umjetnosti. Ovo mjesto spaja različite ukuse, neovisno o tome jeste li vegan ili ljubitelj dobrog steak-a. Food Division ima otvorenu kuhinju, što je dokaz profesionalnosti i predanosti poslu. Nije važno dolazite li u Središće na poslovni ručak ili obiteljsku večeru, jelovnik će zadovoljiti i one najzahtjevnije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više