Search

Nove stvari nikada nije bilo lakše isprobati pa smo izdvojili 10 korisnih trendova koje možete testirati već danas

Nove stvari nikada nije bilo lakše isprobati pa smo izdvojili 10 korisnih trendova koje možete testirati već danas

Neke od ovih ideja poprilično su nas oduševile

Tekst: L.L.


Image: Unsplash,
ImaxTree

S novom godinom stigli su i noviteti među lifestyle trendovima. Tako se predviđa kako će ova 2020. biti godina u kojoj više pažnje posvećujemo kvalitetnoj kozmetici i prehrani, nosimo jarke boje i tražimo nove, zanimljivije načine putovanja. Izdvojili smo 10 korisnih trendova kojima se možete pozabaviti već danas.

Nikad pažljivija prehrana

Val zdravog načina prehrane nastavlja se i u 2020. Veganstvo je, čini nam se, na svom vrhuncu pa se sve više proizvođača okreće alternativnim varijantama mesa. U protekloj smo godini isprobali vege burgere koji okusom nevjerojatno podsjećaju na pravo meso, a ove bi nas godine mogle iznenaditi i veganske inačice piletine i ribe.

Također, kada govorimo o zdravoj prehrani, uz mlijeka na bazi badema, lješnjaka i kokosa, ove godine stiže nam i banana mlijeko. Iako je na gastronomskoj sceni prepoznato i prijašnjih godina, čini se, ove bi u potpunosti moglo preuzeti popularnost kada su u pitanju veganske alternative klasičnom, životinjskom mlijeku stoga je pravo vrijeme da ga isprobate već danas. Internet je ionako prepun odličnih recepata.

Nove stvari nikada nije bilo lakše isprobati pa smo izdvojili 10 korisnih trendova koje možete testirati već danas (фото 1)

Putovanja sa svrhom

Putovanja, naučili smo, s velikim ekološkim problemima postaju luksuz o kojem se razmišlja više nego ikad prije. Tako osim zelenijeg načina planiranja iduće destinacije, razmislite i o načinu putovanja. Vlakovi su u posljednje vrijeme apsolutni hit, a osim što su udobni, zbog prostranosti pružaju mogućnost razgibavanja, upoznavanja novih ljudi i novog načina uživanja u prirodi.

Nove stvari nikada nije bilo lakše isprobati pa smo izdvojili 10 korisnih trendova koje možete testirati već danas (фото 2)

Održivost u modnom svijetu ide dalje

Val održivosti u 2019. godini, mislili smo, dosegao je svoj vrhunac. Ipak, u 2020. godini mogli bismo nailaziti na sve više dizajnera koji se odlučuju na kreiranje komada od recikliranih materijala. Osim toga, u modnom smo smislu tonove u boji kože, crne, sive i bijele ostavili u prošloj godini, dok se od samog početka ove hrabro nose jarke boje, a veliku popularnost već su sada stekle kobalt plava i kelly zelena nijanse. Imate li smisla za kreiranje nečeg novog, svakako razmislite o recikliranju starih odjevnih predmeta koje više ne nosite, a nađe li se pod rukom slučajno i koji komad u omiljenim bojama godine, mogli biste pokrenuti i kakav novi trend.

Marina Moscone

Kozmetika u novom obliku

Kada je riječ o tijelu i načinu na koji ga tretiramo, stručnjaci tvrde da će u 2020. sve popularniji postati wellness izleti koji uključuju potpunu brigu o tijelu i umu, a velika pažnja bit će usmjerena na resorte koje nude posebno dizajnirane bazene ili kade za opuštanje.

Također, u beauty svijetu više pažnje posvećivat će se no waste segmentu. Šamponi koji dolaze u bočicama za višestruko punjenje, ruževi u pakiranju koje se nakon upotrebe može reciklirati i slični izumi kod nekih su brendova već sada stvar normalnog poslovanja, a nadamo se, u godini ispred nas bit će ih još i više. Razmislite o tome pri idućoj kupovini ili pak sami napravite spremnike za šminku koje ćete zatim koristiti više puta.

Nove stvari nikada nije bilo lakše isprobati pa smo izdvojili 10 korisnih trendova koje možete testirati već danas (фото 3)

Društvene mreže ipak nisu sve

Jedna od boljih ideja na koje smo naišli pregledavajući ovogodišnje trendove jest i ona koja u prvi plan stavlja detox od društvenih mreža. Iako su sjajan izvor inspiracije i jedan od najčešćih načina komunikacije s najbližima, jedan dan tjedno, pa čak i samo nekoliko sati dnevno, mogli bi vam pomoći da se osjećate bolje, a da ne govorimo o vremenu koje možete iskoristiti na korisnije načine. Počne li vam listanje profila na Instagramu nedostajati, odlična ideja bit će zapisivanje misli na papir. Vodite dnevnik, kreirajte svoj bullet journal i zabavite se na drugačiji, daleko korisniji način.

Nove stvari nikada nije bilo lakše isprobati pa smo izdvojili 10 korisnih trendova koje možete testirati već danas (фото 4)

Zeleni interijeri su hit

Kada pak govorimo o uređenju doma, pretpostavlja se da će ove godine porasti interes za manjim kućicama s dvorištem te će prevladati želja za životom mrvicu izvan grada, kako za mlađu tako i za stariju populaciju. Osim toga, razmislite i o zelenim sobama u vlastitom domu ili pak već postojećima dodajte dobru dozu novih biljaka. Zadajte si zadatak da o njima brinete na ispravan način i gledajte kako se vaše raspoloženje mijenja svakim novim zelenim osvježenjem.

Nove stvari nikada nije bilo lakše isprobati pa smo izdvojili 10 korisnih trendova koje možete testirati već danas (фото 5)

Interijeri također postaju opušteniji pa tako dizajneri savjetuju kako, preuređujete li svoj dom u skorije vrijeme, umjesto klasične blagovaonice, razmislite o onoj u kojoj će umjesto stolica stajati fotelje, niski stolovi bit će sasvim normalna pojava, a sjedenje na podu, na jastučićima, stvarat će opušteniju atmosferu.

Ovaj i drugi slični trendovi samo su dio onoga što internetska populacija naziva jednostavnim i funkcionalnim uređenjem interijera. Stručnjaci savjetuju kako je najbolje opustiti se, ne stvarati samima sebi previše posla i zadataka pa se okrenuti tepisima koji se mogu prati u perilici rublja, namještaju koji ne zahtijeva pretjeranu brigu i rješenjima čije održavanje neće zahtijevati dane provedene u brizi.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više