Search

Novo zanimljivo mjesto u gradu: Drito bar

Novo zanimljivo mjesto u gradu: Drito bar

Tekst: BURO.

Iza njih su brojni koncerti, festivali, puno dobrih glazbenih odabira i organizacije. Osim dugogodišnjeg prijateljstva, sada ih veže i zanimljiva poslovna suradnja kao svojevrstan nastavak projekata na kojima uspješno rade. Zvone Pušić i Sanjin Đukić otvorili su Drito bar na adresi Horvaćanska 23a, a najbolji dio ove priče je što se već sada stvorio zanimljiv glazbeni community oko njih. I ne, čini se kako ovo neće biti još “jedno novo mjesto” u gradu jer Zvone i Sanjin imaju jako dobre ideje što i kako dalje, a kada je u pitanju dobra glazba – njima vjerujemo.

Novo zanimljivo mjesto u gradu: Drito bar (фото 1)

“Ideja je bila napraviti bar koji će postati ključno gradsko mjesto okupljanja mlađe ekipe i to one koja čini prilično brojnu alternativnu scenu i kulturu. Da se razumijemo, danas je taj pojam bitno drugačiji od onog primjenjivog prije 20-30 godina. Ciljamo na one koji primjerice izlaze u Klub., dolaze na Drito koncerte i slušaju artiste koje kod nas možete sresti na pivi. Bar predstavlja ideju za nastavkom širenja brenda Drito, koji je počeo kao trap festival, a danas je ozbiljan community i okupljalište urbane alternativne scene i kulture. Nakon Drito festivala i emisije Drito s kauča logika je bila imati i mjesto gdje će dolaziti Drito publika i yem izvođači”

I kako to obično biva u životu, i ova poslovna suradnja dvojice uspješnih glazbenih organizatora, dogodila se igrom slučaja. Otvorila se mogućnost, Zvone ju je ulovio, ali je htio partnera, pa je Sanjin uletio. “Sve skupa odigralo se dosta brzo jer zapravo godinama radimo zajedno, od Tvornice do nekih drugih koncerata i festivala. Jedino je timing bio upitan jer smo u akciju uletjeli valjda između drugog i trećeg vala pandemije kada je cijelo ugostiteljstvo bilo dosta upitno, al’ kaj sad… Htjeli sam imati mjesto kakvo je bila Zvečka, ali u skladu s današnjim trendovima. Bar u kojem ćete uvijek sresti Gocu i Dipsija, bar u koji po svakom dolasku u Zagreb navrate i z++, Grše, Ružno pače, bar u kojem će posjetitelji yem festivala moći izmjenjivati svoja iskustva i da našim vjernim sponzorima ponudimo još jedan prostor za suradnju. Bar u kojem ćete moći čuti novi album Playboi Cartija ili z++, bar u kojem često svira Tekken, ali i u kojem se često igra Tekken.”

Iako je preuzimanje lokala možda djelovalo brzo i impulzivno, interijer su uredili baš po svome guštu. “Interijer smo radili onako kako smo zamišljali da bi trebao izgledati bar u kojem preko dana igraš popularne board gameove, ispijaš kavu, a navečer minglaš u barskom ambijentu i predrinkaš prije ili nakon odlaska na neki naš event. Interijer su uredile Željka Rončević i Hazelica designs i on se sastoji od dva dijela; dnevnog đira toplih boja i večernjeg, neonskim znakom osvjetljenog dijela s visokim stolovima. Imamo i dvije terase, po čemu smo jedni od rijetkih u ulici.

Novo zanimljivo mjesto u gradu: Drito bar (фото 2)

A po pitanju ponude i doživljaja, u Drito bar se ide na dobar i cjenovno pristupačan drink, kviz pa i na društvenu igru. “S obzirom na veličinu Drita imamo jako puno mogućnosti koje će s vremenom doći do izražaja, samo da prođu ove epidemiološke zavrzlame. No zasad imamo super posjećene kvizove, PlayStation turnire, pokupovali smo hrpu društvenih igara koje ljudi jako rado igraju, stalno vrtimo neke nagradne igre, sad nam je Instagram izgorio kad smo dijelili upade na z++ i naše pivo. U ponudi cuge je sve što treba imati moderni bar, od toplih napitaka do velikog izbora piva, od koktela do velikog izbora likera. Cijene su prilagođene studentima jer nam je to ciljana i trenutna publika. Zato imamo studentski utorak i mjesečne akcije pića. Trenutno imamo adventske popuste, što znači da svaki dan do 24.12. imamo po jednu cugu na 25 do 35% popusta. Imamo i naše pivo, koje smo sad spomenuli, a puni ga pivovara Lepi dečki iz Čakovca. U budućnosti ćemo svašta raditi, promovirati sve koncerte i festivale koje radimo (čije ulaznice se također mogu kupiti u Dritu) i otvoriti bar za razne druge vrste promocija, čak i onih van glazbe koja će nam uvijek biti primarna.”

Za kraj sam ih pitala zašto baš ta lokacija, odnosno Horvaćanska cesta, pri čemu mi je sama pomisao na decentralizaciju centra Zagreba, itekako privlačna.

“Ovdje je godinama postojao birc, na tako je dobrom mjestu da ga znaju već generacije. Horvaćanska 23a, na Knežiji, odmah je preko puta doma na Savi, koji je najveći studentski dom u Hrvatskoj, a upravo oni su nam target. Taj dio grada je zgodan kao lokacija za “na pola puta” ljudima koji žive u krugu Trešnjevka, Knežija, Jarun, Vrbik, Kajzerica, Savski Gaj… Međutim ispada da mnogima koji niti ne žive u ovom dijelu grada nije problem potegnuti do nas.” I baš to, Zvone i Sanjin su nam dali razlog za potegnuti u smjeru Save.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više