Search

Omiljene jesenske adrese Aleksandre Dojčinović

Omiljene jesenske adrese Aleksandre Dojčinović

Poznata dizajnerica piše o svojim najdražim mjestima u Zagrebu


Aleksandra Dojčinović otkrila nam je gdje sve voli provoditi svoje vrijeme u jesensko doba

Činilo se to kao lak zadatak. Međutim, izdvojiti omiljena mjesta u rodnom gradu puno je veći zalogaj od, recimo, izdvajanja istih u Londonu ili Parizu. Tamo putuješ da bi se opustio i uživaš u istraživanju svega novog i drugačijeg, a mjesto u kojem živiš, pogotovo ako poput mene slobodnog vremena imaš taman toliko da se dobro naspavaš, shvaćaš zdravo za gotovo. I tako je moje mozganje o omiljenim zagrebačkim lokacijama, u pauzama između svih dnevnih obveza, umjesto sat, dva potrajalo - dva dana. Ali isplatilo se.

Galerija Velvet 

Bez premca moj omiljeni kafić, a prošlo je već dobrih pet godina otkako ta ljubav traje. Velvet nikako nije od onih mjesta u koje ćete navratiti samo jednom. Njegova posebna, unikatna, "svjetska" vibra, predivan interijer i vrt djeluju opuštajuće na mene, a nerijetko u Velvetu završim i na nekoj finoj salati, zdravom soku ili nekom finom desertu.

velvet

Trening u MBS centru 

Prije sam mislila da je kava najbolje sredstvo za razbuđivanje u rano jutro, a onda sam otkrila personalizirane treninge moje trenerice Martine Marvin i shvatila da sam bila u zabludi cijelo vrijeme. U MBS-u u Ilici sam tri puta tjedno na vježbama koje su prilagođene mojoj visini i potrebama mog tijela, a nakon što ujutro, prije posla u 7:30, odvježbam zadano, osjećam se toliko dobro i poletno da sam spremna za sve dnevne izazove. Dugo sam tražila idealan tip treninga za mene i sretna sam što sam ga napokon pronašla.

aleksandra dojčinović

Lei Lou u Frankopanskoj

Govoriti o najdražim zagrebačkim lokacijama, a ne izdvojiti onaj u koji sam uložila svo svoje dosadašnje poslovno znanje i ljubav, bio bi grijeh. Osim toga, ovdje, osim u uredu, provodim najviše vremena u danu. Sretna lica klijentica koje taj dan kod nas pronađu savršenu haljinu za sebe za mene su nešto najljepše na svijetu i ponosna sam što mi, ali i drugi sjajni dućani oko nas, prkose mišljenju da centar grada zamire i što činimo Frankopansku jednom od najživljih ulica u središtu Zagreba.

lei lou

Restorani u Teslinoj

Namjerno neću izdvojiti ni jedan, jer me ponajprije oduševljava činjenica da je ova ulica prepuna restorana, zahvaljujući tome u vrijeme objeda i ljudi, a onda i zbog činjenice da sam u onima u kojima sam bila, a to je većina, fino jela i sjajno se osjećala. Teslina je za mene sinonim za pauzu za ručak, izlazak iz ureda, a najljepša od svega mi je činjenica da još nisam naletjela na nenasmijano ili nesimpatično osoblje.

Fabula De Forma i Kevin Murphy 

Svi znamo koliko duga i naporna zna biti potraga za omiljenim frizerom. Sve smo mi namjerno ili nenamjerno u nekim fazama života eksperimentirale i sanjale o savršenoj frizuri, a moja potraga prestala je kada sam se prepustila u ruke Katici Topčić i presavršenim Kevin Murphy proizvodima, od kojih moja kosa izgleda zdravo, nahranjeno i lepršavo. Odlazak kod Katice postao je omiljen na mojoj listi rituala jer od nje uvijek saznam nešto novo iz svijeta frizerstva, a i iskreno uživam raditi s pravom majstoricom svog zanata.

fabuladeforma

Bliss Studio 

A kad radno vrijeme završi, u mom slučaju počinje vrijeme za opuštanje. Ponekad je to neki od tretmana poslije kojih koža blista izvana, a ja iznutra, ponekad opuštajuća masaža, a odlazak u ovaj beauty centar na samom početku Ilice za mene je najsavršeniji način punjenja baterija prije novog radnog dana.

bliss

Related articles

Buro 24/7 Selection

više