Traži

Omiljene jesenske adrese Rujane Jeger

Omiljene jesenske adrese Rujane Jeger

Zagrebačka mjesta koja voli poznata hrvatska spisateljica i kolumnistica


Fotografija: Matija Peček,
Facebook

Kultne zagrebačke lokacije i dobar dnevni provod

Jedna od zasigurno zanimljivijih osoba na domaćoj sceni je spisateljica Rujana Jeger čije su knjige omiljene među Hrvaticama, a kolumne koje je niz godina pisala za poznate magazine i portale svaki su put dočekane s oduševljenjem. Rujana je osoba koja uživa biti svojom i upravo zato je jedna od onih posebnih ljudi koji nikada ne mogu dosaditi i svaki put vas zanima što novoga čini. Trenutno piše blog Bez dlake na jeziku - o psima i ljudima, a uhvatila je vremena za Büro 24/7 otkriti svoje omiljene jesenske adrese u Zagrebu.

Šetalište Cmrok i Dubravkin put

Cmrok i Dubravkin put su moja svakodnevna šetnica - kao što moji čitatelji znaju, imam 3 psa, a svakodnevno šetam 4 - prvo kupim par praznih (punjeni su za mene skrnavljenje) kroasana i kavu s mlijekom u Pan-peku blizu kuće, zatim se zaputim po Ksaveru preko Jandrićeve i Orlovca na Cmrok i Kraljevac pa se vratim preko Dubravkinog puta koji je u zadnje vrijeme žrtva ponovne devastacije - čitajte "uređivanja" koje se uglavnom sastoji od sječe drveća...

Kava kod Cice, Tkalčićeva

Subotom se nakon takve šetnje odem kući presvući u nešto ne baš tako dlakavo, kako bih se zaputila kod Cice na kavu s prijateljima. Sjedimo dok ne prođe bakica s cvijećem, prosjak zimi obučen kao Djed Mraz, a sada kao Žabac, te dvoja kolica s cvijećem s Dolca i natrag, a nekad i duže. 

cica

Tržnica Dolac

Ako prije toga stignem, odem na Dolac diviti se beskrajnim redovima voća i povrća koji su u jesen naravno najbogatiji - moj muž Andrej poznaje svaki štand i njegove zakupce, što bi se reklo - u dušu. Ja sam tamo samo turistkinja s najboljim vodičem na svijetu.

Mali plac na Tavanu

Nakon kave kod Cice, slijedi posjeta Malom placu na Tavanu - najdraži mi je ljeti, navečer - ali u jesen počne stizati egzotično voće koje donose dečki iz Mamma Or(g)anice, Pellaprat Gladni Mačak počne praviti lude pekmeze i jesenske namaze, koje zatim znamo i otvoriti na terasi i pojesti na licu mjesto uz Iskreno vino i kavu koju kuhaju Jelena Iva Nikolić i Jelena Mikin, a i cucki su dobrodošli!

mali plac

Galerija Link, Radićeva ulica

Preko tjedna se ponekad "spustim" u grad - obično idem po Jurjevskoj ulici preko Palainovke pa dolje Radićevom gdje se nalazi moj omiljeni dućan sa sitnicama, dizajnerskim suvenirima i poklončićima - Galerija Link. Ponekad tamo samo popijem kavu s curama koje su moje dobre prijateljice, ali obično uvijek kupim neku sitnicu - novi fetiš su mi Gloopy (ako vas zanima što je to, idite pa gledajte).

link

GK Jabuka, Jabukovac 28

Ako navečer izađem, to je obično neki koncert pa se navodim po tom ključu, ali ako se ide van čisto tako eto, jer je "majmunovo", to je GK Jabuka. Od 1983. Što više reći? To je valjda neka garancija kvalitete, bar prema mojim (niskim? visokim?) kriterijima.

jabuka

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više