Traži

Omiljene jesenske adrese naše redakcije

Omiljene jesenske adrese naše redakcije

Za kavu, shopping ili nešto treće

Tekst: BURO.


Fotografija: Instagram

Sunčanu jesen i ugodne temperature iskorištavamo na najbolji mogući način - čestim odlascima na naša najdraža mjesta u gradu gdje ispijamo kavu u društvu prijateljica, shoppingiramo, pojedemo nešto fino ili se zabavimo uz neki kulturno-glazbeni program. Primijetit ćete da se na našoj listi nalaze uglavnom dobro provjerena mjesta o kojima smo pisali u više navrata i kojima se uvijek rado vraćamo. Nema tajne da ćete najbolje koktele popiti u Dežman baru, Cogito je raj za sve kavoljupce, u Burgeraju se bez sumnje jede najbolji hamburger u gradu, a Torte i To drže kvalitetu svoje ponude na visokom nivou još od otvorenja. U nastavku vam donosimo mini pregled naših omiljenih jesenskih adresa. Možda se na nekoj od njih i sretnemo.

 

Dina Dončević


Drago mi je da je ova jesen blaga pa još uvijek mogu uživati na terasi Dežman Mini Bara. To mi je najdraža terasa u gradu i tamo se najčešće dogovaram za kavu/vino poslije posla ili za večernje izlaske. Nepušač sam, ali su mi sve frendice pušači tako da uživam u produženoj sezona sjedenja vani prije nego se zatvorimo na neke druge lokacije. U dućan Koza (Basaričekova, Gornji grad) sam prvi put zakoračila prije nekoliko godina kada sam s vlasnicom Dorom Zoričić radila intervju. Tad sam ostala dugo kod nje, pile smo kavu, pokazivala mi je radionu i kako radi torbe, a onda mi je to prešlo u naviku. Sad uvijek kad dođem odmah se navirujem u stražnji dio dućana gdje je radiona, ispitujem što je novo i gledam sve kože s kojima radi. Poklone za rođendane i nadolazeće blagdane kupujem tamo tako da sam često "gore". I toplo se nadam da ne dosađujem. (smijeh).

Ana Pavić


Veliki sam kavopija i rijetko kada ću sjesti u neki kafić za koji znam da nemaju dobru kavu. Cogito (Varšavska 1) je tu bez sumnje moj broj 1 za svako godišnje doba. Tu "visim" nakon posla s curama, sunčanim vikendima nakon odlaska na plac. Kava im je fantastična, usluga odlična i znam većinu ljudi koji tamo cirkuliraju pa sam nekako u domaćem okruženju. Za ručak ili večeru uvijek biram RougeMarin City gdje imaju najbolja rebarca u gradu. Cijene su im pristojne, osoblje je jako uljudno i informirano i atmosfera je opuštena što mi je jako važno.

Ema Glavina


View this post on Instagram

25. Tjedan češkog i slovačkog filma traje još samo dva dana! Večeras u 20:45 h gledamo nadrealnu komediju 'Kukci' ekscentričnog Jana Švankmajera. Ova fantastična priča s elementima stop-animacije propituje granice ljudskosti a inspirirana je dramom braće Čapek. 'Kukci' su na programu i sutra u 18:30 h, a u 20:45 h slijedi posljednja projekcija ovogodišnje manifestacije - humorna drama 'Bosonog na strništu' o dječaku Edi koji tijekom njemačke okupacije Čehoslovačke iznenada seli s obitelji na selo i pritom otkriva neočekivane obiteljske tajne i vlastitu hrabrost. __________________ #kinoeuropa #mislistogledas #tjedanceskogfilma #tjedanceskogislovackogfilma #czechfilmweek #czechoslovakia #25years

A post shared by Kino EUROPA (@kino_europa) on

Iako volim mijenjati mjesta na koja odlazim i uvijek provjeravati što se novo u gradu nudi, postoji tih nekoliko adresa koje mogu izdvojiti. Moj najdraži bar na svijetu, Svijet Stripa, nedavno je zatvoren, a dok mu ne pronađem dostojnu zamjenu, vrijeme kratim odlazeći u kino Europu, kako na piće, tako i na projekciju nekog od sjajnih filmskih naslova koje ondje uvijek pronađem na programu. Kad je riječ o mjestima na koja volim otići nešto pojesti, moj vječni odabir je Burgeraj (uz želje i pozdrave za malo veće porcije!) u Preradovićevoj. I na kraju, mjesto koje ću svakako često posjećivati je i novootvorena parfumerija Top na Trgu, i to zato što sam pomalo opsjednuta niche parfemima, ali i vrhunskim brendovima preparativne kozmetike koji su ondje dostupni.

Latica Martinis Filković

Iako mi je od kuće svega dvije ulice, tek sam u posljednje vrijeme počela ozbiljnije posjećivati kino Kinoteka, unatoč tome što znam da već dulje vrijeme imaju vrlo interesantan i bogat program. Evo, baš sam neku večer tamo pogledala "First Man". Super mi je ta kombinacija blockbustera u jednom takvom kinu starinskog štiha, a posebno mi se sviđa moment kada kartu kupuješ doslovno bez rezervacije 5 minuta prije projekcije i sjedneš gdje želiš. Ah, miris tih starih kina. Poslije obavezno navraćamo i u Kinotekin kafić. E da, ovih dana im je i na programu Bergmanov opus filmova, pa evo još jedne prilike za kvalitetnu filmsku jesensku večer. Jesen nas nekako tjera da vrijeme nažalost provodimo više u zatvorenim prostorima, tako da mislim će za vikend jutarnju kavu (ponekad i kolač) moja omiljena lokacija definitivno ponovno biti Torte i to u Grahorovoj. I ovdje je bonus faktor blizina kuće (smijeh). Lijep i ugodan interijer, hrpa novih magazina i novina na raspolaganju, fina kava, a još finije slastice. Dodatak: ako ste ranoranilac kao ja, onda je definitivno najljepše ujutro kad se mnogi još nisu izvukli iz kreveta.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar