Search

Ona yogu vježba gola i sve objavljuje na svom Instagramu na kojem je prati preko 850 tisuća ljudi. Tko je Nude Yoga Girl?

Ona yogu vježba gola i sve objavljuje na svom Instagramu na kojem je prati preko 850 tisuća ljudi. Tko je Nude Yoga Girl?

Donosimo intervju s djevojkom koja stoji iza @nude_yogagirl

Image: Instagram

Iako se na svom profilu može pohvaliti s 858 tisuća pratitelja, i svima željenom plavom kvačicom koja upućuje da se radi o autoriziranom i službenom Instagram profilu te osobe, činjenica je da zapravo jako malo znamo o djevojci koja stoji iza uspješnog i vrlo popularnog profila naziva Nude Yoga Girl. Kako je ovdje ipak naglasak na njezinom tijelu i yoga pozama, ono što ćete primijetiti jest i da ovoj djevojci ni na jednoj fotki nećete vidjeti lice i da svoj identitet drži zapravo u tajnosti. A kako bismo ipak malo više doznali o njoj i njezinom Instagram projektu, kolege s BURO. Singapura imali su prilike razgovarati s njom, evo što im je sve otkrila… 

Kako je došlo do ideje da poziraš naga u tom konceptu?

Bila je to jedna nedjelja kad sam odlučila isprobati tzv. nude yogu. Mislim da je ideja proizašla iz mojih strasti, a to su: yoga, pisanje i fotografija. Na ovaj način sam pronašla mogućnost da se izrazim i istovremeno podržim misao da je osoba lijepa upravo onakva kakva i jest.

Kada si se i kako zapravo zaljubila u yogu?

Probala sam yogu prije kojih 10 godina i odlazila povremeno na satove. No, zaljubila sam se u yogu tek prije nekoliko godina kad sam počela prakticirati online satove kada sam i pronašla svoju rutinu. Yoga mi je tada postala stil života i onda sam počela odlaziti na sve moguće satove yoge. 

Koji su zapravo benefiti yoge, a za koje ljudi možda još ne znaju?

Yoga je namijenjena svima i postoji niz različitih tipova koji osobi odgovaraju individualno zapravo. Za mene je najvažnija stvar kod yoge što ona tebi čini iznutra. A to je ono što je danas često zaboravljeno. Biti prisutan i imati mir, to je meni najvažnije. Uz yogu u potpunosti možeš zavoljeti sam sebe, ona te nauči jako puno stvari. Inače, yoga zajednica diljem svijeta je sjajna. 

Očigledno je da jako puno putuješ ako pogledamo tvoj Instagram profil. Koja ti je destinacija najdraža? Koja je u planu kao iduća?

Apsolutno obožavam Bali, Tulum - Meksiko, Koh Samui u Tajlandu i Sardiniju u Italiji. Volim i New York. Bistra voda me fascinira i veselim se podvodnim fotografijama. Mislim da će Sejšeli biti moja iduća destinacija kad već pitate. 

Ona yogu vježba gola i sve objavljuje na svom Instagramu na kojem je prati preko 850 tisuća ljudi. Tko je Nude Yoga Girl? (фото 1)

Djeluješ zapravo pod pseudonimom, skrivaš identitet i lice na fotografijama. Kako si se odlučila na to?

Za mene moj profil nije o meni. On je prije svega sve ono za što se ja zalažem, poruka koju šaljem i umjetnost koju stvaram. 

Koja je neka glavna poruka koju želiš poslati svojim pratiteljima i općenito?

Moja glavna poruka je: lijep si onakav kakav doista i jesi. Svi smo mi unikatni i nevjerojatni. Želim potaknuti ljude da budu upravo onakvi kakvi i jesu. Yoga je meni prije svega pomogla da se prihvatim kakva jesam i da se volim. Želim to sve skupa potaknuti i kod drugih i inspirirati ih. Nago tijelo u kombinaciji s umjetnosti me izbacilo iz moje zone komfora, i zbog toga sam sretna. 

Ona yogu vježba gola i sve objavljuje na svom Instagramu na kojem je prati preko 850 tisuća ljudi. Tko je Nude Yoga Girl? (фото 2)

Nekoliko puta si spomenula kako engleski nije tvoj materinji jezik, možeš li ipak našim čitateljima otkriti od kuda dolaziš?

Informacije su to koje nisam dijelila sa svojim pratiteljima jer želim ostati anonimna. No, ono što mogu reći jest da dolazim iz zemlje koja zimi ima jako puno snijega. 

Balans u ovom što radiš je da di naga, ali da to u finalu izgleda sofisticirano i s ukusom. Kako to postižeš?

Sve je u odabiru poze, i iz kojeg kuta je fotkano. Velika je razlika recimo između nage fotografije i one koja je snimljena u bikiniju. Recimo tamo gdje je tijelo nago fotografija može zapravo pokazati puno manje nego kad je tijelo poluodjeveno. U igri je i puno emocija koje želiš preko fotografija dočarati. Ponekad recimo ne objavim neke fotografije jer u mojoj glavi bi mogle poslati neku poruku koju ne želim, pa to onda ni ne dovodim u pitanje. 

Ona yogu vježba gola i sve objavljuje na svom Instagramu na kojem je prati preko 850 tisuća ljudi. Tko je Nude Yoga Girl? (фото 3)

Koji ti je položaj dosad bio najteži izazov za fotografiranje?

Uvijek me fotografira dečko i pomaže jako u tome. No, mislim da mi je dosad najkompliciraniji položaj bio tzv. king dancer kad je noga direktno iznad moje glave. Zapravo, svi položaji koji zahtijevaju balans, kontrolu tijela i pokreta jer ih uglavnom izvodim u prirodi gdje nemam prilagođenu podlogu ni kontrolirane uvjete. 

I za kraj, koji su neki tvoju beauty savjeti kada je u pitanju njega kože?

Mislim da je najvažnije da je redovito hidratizirate. U toplijim krajevima bilo bi dobro da se ne izlažete toliko suncu i da koristite zaštitu od sunca. Pravilna ishrana itekako utječe na kožu. Trudim se jesti zdravo, spavati i odmoriti za izazove koji mi slijede. No, najvažnije je u svemu osluškivati svoje tijelo i slušati što nam ono poručuje. 


Intervju: Corinne Cheah

Related articles

Buro 24/7 Selection

više