Search

Otkrijte blagodati fitoaromaterapije

Otkrijte blagodati fitoaromaterapije

Farmacia preporučuje


Image: Shutterstock

Fitoaromaterapija je u svijetu priznata medicinska disciplina koja za tretiranje određenih disbalansa u tijelu koristi ljekovito bilje, eterična ulja i biljne ekstrakte

Ljekovito bilje te pripravci od ljekovitog bilja sigurno su najstariji način liječenja različitih bolesti i tegoba. Fitoterapija danas predstavlja osnovu očuvanja zdravlja i dodatnu mogućnost prevencije i liječenja blažih oblika bolesti. Kao alternativna metoda liječenja vrlo je popularna u današnje vrijeme te se koristi za mnoge zdravstvene tegobe. 

Fitoaromaterapija uključuje aromaterapiju francuske škole koja primjenjuje isključivo jasno kemijski i botanički definirana eterična ulja, čije je djelovanje na ljudsko tijelo potvrđeno znanstvenim istraživanjima. Biljke svojim aktivnim tvarima djeluju na organizam u raznim oblicima: masažom, pijenjem čajeva ili otopina, inhalacijom ili kapanjem nosa, tabletama i ostalim pomagačima. Iako se fitoaromaterapijom može djelovati na brojne tegobe, osobito je zanimljiva kao rješenje za brojne ženske probleme. 

Otkrijte blagodati fitoaromaterapije (фото 1)

Farmacia u Ilici 11, u Zagrebu, ima Fitoaromaterapijsko savjetovalište i laboratorij za izradu individualiziranih pripravaka, a brigu o klijentima koji posjete Fitoaromaterapijsko savjetovalište vode školovani fitoaromaterapeuti i ujedno djelatnici ljekarne, magistri farmacije i farmaceutski tehničari. U dogovoru s liječnicima u ljekarni se mogu izraditi pripravci koji pokrivaju indikacije i individualne potrebe u brojnim područjima. 

Od početka listopada Farmacia se može pohvaliti novom suradnjom - sa zagrebačkom poliklinikom Fleur. U sklopu suradnje s Farmacijom, Poliklinika Fleur svojim će pacijentima omogućiti posebne pogodnosti  na fitoterapijske magistralne pripravke koje izrađuje ljekarna Farmacia, a pokrivaju indikacije i individualne potrebe u liječenju kompletnog sustava i metabolizma. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više